Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 13 април 2017 г.

Християнин ли е оня, който не е страдал за Истината, оня, на който не му пука за Истината, който не е бил подлаган на гонения заради Истината?!Дните на Страстната седмица за истинския християнин са дни на мъка, са дни на страдания. Праведникът Иисус Христос, Царят на царете, Спасителят на човечеството се принася в жертва за нашите грехове - гаврят се с Него, бият го, плюят го, разпъват го на кръст - и умира там, на Голгота! Как е възможно в тия дни да не страдаме, давате ли си сметка колко сме безчувствени ако дори и в тия дни не страдаме, ако съвсем не сме съпричастни към изпитанията, на които е подложен нашият Спасител?!

А от друга страна следва да се запитаме и ето какво: християнин ли е оня, който не е страдал за Истината, оня, на който не му пука за Истината, който не е бил подлаган на гонения заради Истината?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: