Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 11 април 2017 г.

Времето е онова, което лекува - особено душевните рани и язви...


Публикацията от вчера Лёд тронулся, господа присяжные заседатели! (в която обнародвам какво сме си казали с един млад човек, деветокласник от ПГЕЕ в Пловдив, който си е сложил във Фейсбук следното представяне: Angel Grancharov e moq idol!) предизвика два многозначителни коментара, които заслужават да бъдат увековечени - за да могат идните поколения да знаят в какво забележително време сме живели; и какви "чудесни", с извинение, "човеци" все пак сме били:

2 коментара:

Анонимен каза: Да, той е твой фен тъкмо защото не си го учил Грънчаров :)))) Ако го беше учил щеше да те мрази - както те мразят всички ученици в нашето училище, на които си преподавал някога или изобщо!!!!!!!!!!!

Пенсионирана учителка от тета

Владимир Петков каза: Дълбоко неуважаема пенсионерке, доскоро работила в ПГЕЕ-Пловдив, лили попова!

Много си смешно, допотопно по манталитета си животинче, за срам на човешкия вид, от който по нещастни обстоятелства си произлязла! Нямаш никакви основания за какъвто и от, когото и да е страх, за да си анонимна тук! Или се срамуваш от името си! :-)

Ако това си ти, а не онзи вездесъщ, изхлопващ понякога твърде силно, понякога нулево, в редки случаи и доста положително :-) - миманс, дето умно коментира и артистично по страниците на блога, на добрия, на милион пъти по-добрия от тебе Учител: Ангел Грънчаров! Защото само един миманстващ би имал декларираното си, наистина безпочвено, леко психично чалнато, но и силно неоснователно желание тук да е "артистично" анонимстващ! Без обаче да се представя за друга, действително съществуваща душа! Абсолютно неморално, а и престъпно би било и е! В останалите случаи този, който го прави, е жалка, безличностна мижитурка, или е въобще без лице, страхливо, но пръдливо и то, силно вонящо, на нечиста личност, на страхливост, на мижитурщина - нищожество... Съвсем, съвсееем и точно, като тебе, лили попова!

Ха, спри се бе, гадна комунистическа колективистично-сифилистична гад и отврат! Безчовечна, жестока, бездушна и безкрайно възмутителна! Някой те е излъгал, очевидно злокобно, че си учителка! Как така си учителка като мразиш, без абсолютно никакво основание истинския Учител и Хуманист Ангел Грънчаров?! Абсурдно е и защото никой твой ученик не ще те запомни с добро, такава, видно и от редовете ти: злобно-мразеща го вещица! А Ангел Грънчаров го почита и ученик, на когото не е преподавал! Май нямаш пипето и за правилното сравнение... Предлагам да млъкнеш навеки тук, тъпа, злобна, жестока, възмутителна, изкуфяло-изкукуригваща и анонимно-гадорийстваща безличност!

Както забелязваш предложението ми не е никак шеговито! Нали!

2017.04.10 г. Владимир Петков-Трашов

ЗАБЕЛЕЖКА: Не е, разбира се, доказуемо (освен психологически и нравствено!) предположението на приятеля ми г-н Петков-Трашов от Варна, че зад анонимната "Пенсионирана учителка от тета" се крие въпросната реална особа. Разбира се, ако някой се чувства крайно засегнат от неговото допускане, не му пречи да излезе от анонимност и да реагира според себе си, да опита да се защити, да си съхрани честта и достойнството, стига, разбира се, да държи изобщо на такива неща. (Ний специално смятаме, че думата "вещица", която е употребена тук в един пределно метафоричен смисъл (както и някои други не по-малко силни думи), се държи единствено на стилистично увлечение на пишещия, тя е само израз на художествено вдъхновение - и няма нищо общо с действителните качества на въпросното предполагаемо лице, явяващо се нещо като виден лидер на учителската гилдия в това същото реално учебно-възпитателно и личностно формиращо заведение!) Бях длъжен специално да отбележа това. Факт е обаче, че това същото реално лице тия дни беше видяно от моя милост да се разхожда в района на Второ районно полицейско управление в Пловдив, хванато под ръка с директорката на ПГЕЕ в Пловдив, на която то, предполагаме, е вечно задължено и за това, че господарката на "тета" му се отблагодари за сторени на нея добрини с многогодишно работене в пенсионна възраст, поради което, предполагаме, се е увеличила значително пенсията му! Да е живо и здраво това същото хипотетично (но и все пак реално) лице: да си получава пенсията много години, до преклонна старост! И в тия много години да използва времето си за премисляне на това как е живяло, как се е държало докато е учителствало, да, има твърде много време да си успокоява съвестта, да си уталожва емоциите и така нататък! Жива и здраво да е това именно предполагаемо лице, от сърце му желаем това: щото знаем, че времето е онова, което лекува...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

12 коментара:

Анонимен каза...

Най-приятно е когато Грънчарич сам си пише хулещи коментари, а после ги оборва.

Гъди Гъдев :)) каза...

Старчетата пак са избухнали тук :))
Доста злобичка, но едно не разбрах - защо изтипосахте и снимката щом единствено се предполага кой стои зад коментара ?
Ако пише някой друг, а не споменатата учителка, то на него ептен няма да му пука за цялото плюене по неин адрес. :) Къде е морала тогава ? :))
А после питате защо хората пишат анонимно? Ами за да не ги залеят с плюнки и изтипосат на някакъв сайт :))
Обикновенно за жените се говори, че са усойници, но тука просто ги биете по всички параграфи :))

Хах, сетих се на какво ми напомняте - някой пенсионерски клуб :D

Ангел Грънчаров каза...

Гъди(но), има на снимката лицата на цели пет учителки, ти коя си избра за въпросната коментирана дама, пардон, другарка?! :-) Апропо, къде видя злоба, таваришч, доста ти е извратено възприятието явно?!

А за това, че си страхлив като плъх и не смееш да се изкажеш от собственото си име, няма да можеш да намериш убедително оправдание, щото лъженето тук не помага. Просто си признай, че си плъх, че си мижитурка, а не човек, не и личност - и тогава всичко ще си отеде на точното място?! Като се напъваш да тарикатстваш нима си мислиш, че някой ще ти се върже?!

Ангел Грънчаров каза...

О, Гъди(но), ти говориш за морал?! :-) Думата морал, ако я произнесеш гласно, дали няма да ти заседне така в гърлото, че да се задавиш?!

Тази седмица се нарича Страстна седмица и в нея мерзавците имат възможността да осъзнаят, че са такива - и да се покаят. Та да си облекчат поне малко душите.

Възползвай се, нещастна душо... иначе от толкова много злоба ще побеснееш един ден!

Гъди Гъдев :)) каза...

Така ли водите дискусии? Обръщайте ги в нападки срещу другата страна само и само за да не се налага да отговорите ?

То и от хеликоптер се вижда коя учителка е поставена на преден план и очевидно зуумнато към нея :)) Като добавим и обръщението по име, не се иска висше образование, че човек да свърже лицето и човека ;)

Къде съм виждал злоба ли ? :))
Нека цитираме Трашов (или както там се подписва анонимчео) :))
"жалка, безличностна мижитурка, или е въобще без лице, страхливо, но пръдливо и то, силно вонящо, на нечиста личност, на страхливост, на мижитурщина - нищожество..."
"гадна комунистическа колективистично-сифилистична гад и отврат!" (Това от някой каруцар ли го взе, или сам е каруцар?)
Това ако не е злоба, то не знам кое е. Вие как му викате на това? Културно поведение ли ?
Само дето юмруци не се размахват (а може би размахва, докато пише? ) и не хвърчат плюнки и пяна :)) Удивителните само допълват картинката.

А сега нека цитираме и един български учител ;)
"страхлив като плъх "
" Просто си признай, че си плъх, че си мижитурка, а не човек, не и личност..."
"...мерзавците имат възможността да осъзнаят, че са такива..."

Лъжене? Аз не лъжа, просто вие не помните какви ги сеете из блога си. Ако докажа, че името ми го има в блога и сме водили дискусия дали сте постъпили правилно, ще получа ли извинение ? Много е лесничко това доказване, но какво да правим с плювчовците след това ? :)
Да ги смачкаме, както си заслужават? Или да ги оставим да се давят в омразата си ? :)

И как човек да подкрепи такива говеда в техните им протести?

Днес си е седмица като всяка друа :)

Ангел Грънчаров каза...

Гъди(но), не заслужаваш да ти обръща внимание човек, щото именно, казахме, просто си един мерзавец, който заради собствените си мерзавщини се срамува от името си - и по тази причина се крие подобно на плъх.

Увъртанията, че си бил участвал със собственото име, но било злоупотребено с него са за наивници, за глупаци. Достойният човек не се срамува от това, което казва или пише - и смело стои зад думите си. За мижитурките, за подлеците нещата стоят съвършено иначе.

Аз уважавам истината и по тази причина ми се налага да казвам на мерзавеца директно в очите, че е мерзавец - и го правя за негово добро. Щом не разбира поради умствена тъпота и нравствена нечистоплътност, проблемът си е негов.

С достойните личности водим чудесни дискусии, с мерзавците ни се налага да се обръщаме по друг начин - все с тази идея, да им помогнем да осъзнаят какви са. Правдолюбието, Гъди(но) е нещо, което няма как да го разбереш и оцениш - щото ти е изцяло чуждо.

гАд каза...

Ох, говедце (истината говоря :) )
Фактите няма как да са увъртания. Редовна практика е да се взима комуникация от други канали, да се поства тук без да се попитат участващите или дори уведомят, че да можете да си плюете тук старчетата по участниците в дискусията.
Като стоите зад имената си и написаното, защо не продължите цялата комуникация на оригиналното място, ами се криете тук в дупката си ? :))
Плюете зад гърба на хората, но след това с цялата си наглост обявявате другите за мерзавци ... :))
Няма как да спориш с това. Та дори текущият пост е на тази тема. Някой нещо изкоментирал и се започва. Без да знаете кой точно е писал, вече поствате снимки, включвате имена и започвате да хулите някой който може и да не е участващ дори.
Разбира се, самоволно отнемаме правото на участващите да вземат решение относно постовете им, желаят ли да продължат дискусията на ново място и т.н.. Защото тук са се събрали от съдия на горе ..
Преди време на същият принцип селяните са хващали вилите и тръгвали да гонят я вещици я нещо друго.. :)

Къде са тези чудесни дискусии с някой мислещ различно от теб, Грънчи? Всеки с различно мнение бива от раз обявен за комуноид и т.н...
Използването на опцията за анонимен коментар (трябва ли да се регистрирам заради блога ти? ) веднага води до оскърбления. А всъщност този който разрешава анонимните коментари си ТИ. Ако искаш всеки да пише с името си - забрани ги в настройките на блога.

А какви параноици сте ... След огромна част от коментарите ми веднага подскачате, че съм бил другарка. За щастие в последно време се осъзнахте и спряхте с тази простотия поне.

Няма как да не се запитам - какво би станало ако загубиш още едно дЯло, за обида ...
Или ако някой буден гражданин насочи бюрократите, на които нон-стоп се жалваш, към тези ти постове. Да видят как се държи г-н Учителя в обществото. За да е по-пълна картината, нищо друго. Та г-н Учителя се гордее от думите си, стои зад тях, смята че така трябва да се държим един с друг. Вероятно така се държи и пред учениците си. Все пак той уважава истината и му се налага да им казва в очите :

"страхлив като плъх "
" Просто си признай, че си плъх, че си мижитурка, а не човек, не и личност..."
"...мерзавците имат възможността да осъзнаят, че са такива..."
"Щом не разбира поради умствена тъпота и нравствена нечистоплътност, проблемът си е негов."


ПП. Така и така си играем с именца, реших да се прекръстя на нещо което ще ви допадне повече.

Ангел Грънчаров каза...

Поне осъзна що представляваш и си си избрал съвсем подходяща кличка.
Руска дума, означаваща псевдоним.

Казах ти: с мерзавците разговаряме по начина, по който заслужават. Идиотщина е с мерзавец да се държиш почтително. Или уважително. Ний мерзавщините не ги подкрепяме, Гъди(но). Ний и мерзавците не можем да подкрепяме и насърчаваме. Казах, ама не си разбрал щот не ти изнася: като ти казвам истината за това що правиш ти помагам. Правя ти добро. Друг е въпросът че поради душевна изроденост не можеш да оцениш това.

Опитите ти да умуваш, да се правиш на мислещ (и, опази Боже, на "добър"!) са съвсем несполучливи поради злобната ти настройка на душата, уродливостта ти пречи. Теб си те бива в мерзавщините. Давай по-нататък. Прочее, "Грънчи" не съм ти разрешил да ме наричаш. Мерзавщина е да се напъваш да фамилиарничиш с човек, когото мразиш. Понял меня, наглецо?

Гледам, че все те избива на производство на компромати и на доноси. Този ли жанр най-много умееш? Аз се гавря с теб бе, Гъди(но) като ти пиша така, ти пред съда ли си надяваш да използваш тия "компромати"? Горкият! Толкова ли ти и крехка тезата за това колко съм бил "лош" учител, Гъди(но), че опря до това мизерно производство на компроматчета тук, в блога ми?! :-)

Свободният човек, Гъди(но) ще си се държи както иска - според случаая, ситуацията, според онова, което има насреща си. Голяма работа че на теб лично нещо не ти било харесвало, не се било вмествало в твоята мизерна представа за "добро", "правилно", "културно", "възпитано" и пр.! Там ти е проблема, Гъди(но), че робуваш на крайно тесногръди представи за нещата, а са толкова тесногръди представите ти по причина на това, че за теб свободата е напълно непонятна загадка. Щом си несвободен, на теб по тази причина всичко човешко ти е чуждо - и непонятно. И затова единственото чувство, което те тресе, Гъди(но) е злобата срещу ония, които те превъзхождат. Срещу ония, които с право се наричат личност. Несвободният не може да е личност. Той е комуноид. Той е мерзавец. Той е насекомо. Той е Гъди(на). Той е всичко друго, каквото си пож елаеш, но само не личност. И само не човек.

Толкоз. Няма да ти изнасям беседа по личностно израстване. За да ме слушаш и четеш трябва да ми плащаш. Няма да се занимавам безплатно с работа по преодоляване на ужасния личностен провал, в който си се озовал... за тия неща се плаща, Гъди(но)...





гАд каза...

То и аз не съм разрешил да ме наричаш мерзавец или Гъдино, но го правиш, Грънчи. :) Слободийка :)

Компромати ли? Та сам си ги пишеш, и не само под този блог пост. И както спомена по-рано, ти стоиш зад думите си. Всичко това се пише публично в интернет, а не през някоя форма за лична комуникация, ептен няма как да бъде дефинирано като компромат.

Лош учител? Не, прекалено отнесено е за доказване. Нека хората имат идея какъв човек се бута в училищата, това е :)
Това което правим/пишем, начина по който се държим с околните - показва какви хора сме.
Ако да се зъбим като диво животно на всички около нас е човешко според теб - оки. Нека и другите го видят, знаят. Така ще могат да вземат по-добре аргументирано решение. Нали това е целта на цялото упражнение?

А тезата - има осъдени и за статия в жълти медии, как мислиш, повече неща ли са ти разрешени в сравнение с жълтите медии? :) А в любимата ти Амурика съдят за доста по-малко.

"Голяма работа че на теб лично нещо не ти било харесвало, не се било вмествало в твоята мизерна представа за "добро", "правилно", "културно", "възпитано" и пр.!"

Това може ли да го приложим и към теб, Грънчи? :)
Забавно е как извиняваш собственото си хулиганство чрез свободата, но въобще не си готов да я възприемеш като обяснение когато ти си страдащата страна. ;)
Изведнъж се сещаме за правилници, морал. И то все по удобен за теб начин.
Въздух под налягане си, Грънчи. Живей според това което преподаваш. Нали така ви учи вашият вожд християнски ? Тази седмица точно това и празнувате :)

Няма проблеми, ще си плащаме. И двамата си имаме заплати които дефинират заплащането ни на час. Аз ще плащам твоят час, ти моят. :)

Ангел Грънчаров каза...

Гъди(но), гледам, си зафанал да се правиш на много възпитан, даже моралната струна взе да опъваш, но ти казах, че мерзавец да говори за... морал е също мерзавщина, нали поне това го уж разбра?! :-) Знам, че си непоправим, то тия увреди не се лекуват лесно, освен това изборът си е изцяло твой, щом си решил да си останеш мерзавец и злобар, окей, злобей си, прави си мерзавщините. Очевидно друго не умееш? Абе, Гъди(нко), кой на теб за нещо ти плаща бе, как така някой ще ти плаща за мерзавщинки, нима има идиот, който да ти плаща да му правиш мерзавщинки, ти изобщо нещо друго умееш ли да правиш?! Що лъжеш, че получаваш някаква заплата, освен да ти плащат за да правиш интернетни мерзавщинки в блога ми, а, ти това ли имаш предвид?!

Понеже си в моя блог, а си позволяваш в моя блог да се държиш нагло, ще ти се наложи обаче или да се поправиш и да почнеш да се държиш възпитано (колкото и да ти е мъчно, че не можеш да си бъдеш изцяло верен на себе си!), или, ако не се поправиш, ще стане така, че повече няма да видиш свой коментар тук, в моя блог. Така прави добрият стопанин когато гостът поне да плюе по килима на хола му - посочва му вратата. Та си преценявай какво избираш, или изчезваш завинаги, или ако идваш тук, се държиш възпитано.

В този смисъл това полулюбовно-педалско обръщение, което се е появило в твоето болно съзнание, имам предвид въпросното педалско-лигаво обръщение "Грънчи" ще ти се наложи да го забравиш, в мое лице няма как да ти мине педалския номер. Аз за теб съм "г-н Ангел Грънчаров", нищо повече, не съм ти давал никакъв повод да ме възприемаш по такъв един фамилиарен, свойски начин. Толкова по този въпрос. Ще се държиш прилично.

А иначе плямпотенето ти по правни и морални въпроси не ми е интересно, нивото ти е твърде ниско, съзнанието ти е твърде болно, комунодно, нещата при теб по тази причина са поставени все наопаки на реалното, казах ти, за да се занимавам с преструктурирането на душата ти ще ти се наложи да ми плащаш, на аванта няма как да минеш.

Комунизма свърши, днес вече има капитализъм и безплатни обеди не чакай да лапаш в моя дом...

гАд каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Ангел Грънчаров каза...

На анонимника, наречащ се Анонимен гАд: Не можеш да ми поставяш никакви условия в МОЯ блог. Аз съм този, който определям тук правилата. Щом се държиш невъзпитано, щом обиждаш било мен, било други коментиращи в блога (които, за разлика от теб, не се крият зад псевдоними сякаш са страхливи плъхове), няма да можеш да коментираш повече тук. Анонимните мерзавци сами са се отказали от (само)личността и по тази причина нямат правото да претендират за отношение, което се оказва на личностите. Проблемът си е техен...