Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 26 април 2017 г.

Краят на космическия апарет Касини до една от най-мистериозните планети в Слънчевата система



Уникално видео на NASA показва как космическия апарат Касини (Cassini) ще се сблъска със Сатурн

Касини (Cassini) е космически апарат разработен съвместно между учените от NASA и Европейската космическа агенция. Основната цел на машината бе да изучава Сатурн и многобройните спътници на планетата. Cassini влезе в орбитата на Сатурн преди 13 години и досега неизменно изпраща снимков материал до учените. Това е първият апарат, който достига толкова близо до планетата и четвъртия, който е изучавал нейната повърхност и спътници. Дългото приключение на Касини (Cassini), обаче приключи.

На 26 април космическият апарат започв една от последните си 22 обиколки около газовия гигант преди да навлезе в неговата атмосфера в средата на септември. Тези процеси ще унищожат едно от най-успешните съоръжения, които сме използвали за изследване на галактиката. NASA вече са подготвили видео, което симулира последните месеци от живота на Cassini и показва какво ще се случи след като се приближи толкова близо до Сатурн, че няма как да се измъкне от нейната атмосфера. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Хората не осъзнават в каква велика епоха живеем – за пръв път в историята имаме възможност да изпращаме сонди и апарати до други небесени тела и да ги изследваме на място, което в миналото е било недостижима мечта.