Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 24 май 2017 г.

Честит 24-ти май на всички обезправени и унизени, ала покорно понасящи гаврите и обидите дейци на българското образование и култура!


Днес, 24 май, е денят, в който всички лицемери, на които през цялата година изобщо не им пука за българската култура, за българското образование и училище, за българската духовност, за българските учители и пр., та значи, като не им пука за всичките тия неща през цялата година, тия гнусни лицемери и лъжци днес ще се поупражняват да ни демонстрират колко много те, видите ли, се били "грижили" за българската култура, за българското образование и училище, за българската духовност, за българските учители и пр.! Всеки прави що може, тия могат само да лицемерят и да лъжат.

Като чуете обаче такъв един лъжльо да реди фалшиви патетични словеса, вземете, имайте добрината поне да го освиркате, а, какво ще кажете за моето предложение?! Не го ли освиркате, той ще си помисли, че не сте разбрали лъжливостта му и догодина пак ще си позволи да ви лъже. Освиркате ли го обаче, той догодина едва ли ще се осмели пак да ви лъже.

И ето, че сте спомогнали с нещо за очистването на българската култура от лъжци и от лицемери...

Честит 24-ти май на всички обезправени и унизени дейци на българското образование, които въпреки униженията работят според силите си за доброто на младите! Но и на тях искам да кажа нещо важно: не допускайте, драги български учители, да бъдете повече унижавани, почнете да се борите с униженията и с унизителите си! Защото унизеният и кротко търпящият унизеността си (заради известни благинки: заради... по-голем дял от "диференцираното заплащане", заради пустата заплатица, която г-н Премиеро даже обеща некога в бъдещето пак да я увеличи!), та значи унизеният и кротко понасящият унизеността си учител и възпитател няма начин да не разпростира малодушието си и върху своите възпитаници - и ето че на това основание допускаме да расте една унизена и малодушна млада България! Расте една антидуховна, деморализирана, безчовечна, безчувствена, арогантна България, което е страшно! А това, простете, е престъпление: на недостойнството у нас трябва все някога да бъде отрязан коренът!

Това исках да ви кажа аз, един отново безработен български учител-философ, който пожела да не бъде унизен, който започна да се бори за достойнството си, по тази причина беше не само репресиран, не само уволнен (и уволняван), но беше даже лишен и от учителски права - и всичко това стана под кроткия кравешки поглед на една унизена, малодушна учителска колегия, която заради благинките си не пожела да каже "Стоп!" на самозабравилата се директорка!

За моите беди, излиза, са виновни не толкова самозабравили се и разпищолили се началства, а кротката маса от обезправени и унизени учители, които им позволяват да са се разпищолили и самозабравили!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ВАМ, ПОСЛУШНИ ТРЕПЕРКОВЦИ "УЧИТЕЛИ" И "ВЪЗПИТАТЕЛИ"! ИМАТЕ ЛИ НЯКОГА НАМЕРЕНИЕ ДА СТАНЕТЕ СВОБОДНИ И ДОСТОЙНО ЖИВЕЕЩИ ЧЕЛОВЕЧЕСКИЕ СУЩЕСТВА?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

13 коментара:

Анонимен каза...

За вашите беди сте си отговорен вие. Поемете ПЪЛНАТА отговорност.

Анонимен каза...

Недейте така, за всички положителни неща и успехи в живота наистина си е отговорен А.Г., но за неблагополучията и бедите е виновен и отговорен само и единствено враждебният външен свят, комунизмът, КГБ, Сатанаил и най-вече директорката на ПГЕЕ, която е символ и еманация на всички зли сили във Вселената. Нищо че според философското учение на Ангел Грънчаров всеки е абсолютно отговорен за съдбата си.

Ангел Грънчаров каза...

Уважаемые таваришчи комуноидные дебилы (ний знаем, че тия неща ги пише един-единствен комуноид, но се правим на ударени че му верваме, че пишат и други комуноди, т.е. че не пише всичко съвсем сам!), не сте разбрале само едно нещо: Ангел Грънчаров не преживява никакви "беди", нема такова нещо, таваришчи, он само се забавлява над тъпоумието Ви, даже и да пише за некакви си там "беди", това е просто стилистичен похват, таваришчи комуноидные дебилы, тъй че напразно теперь се хабите да преподавате не на кой да е, а тъкмо на него... неговото собствено учение за свободата! :-) Тъй че, таваришчи комунодные дебилы, просто не се хабете напразно да се правите на умни, эта будет напрасно, понимаете меня теперь? :-)

Анонимен каза...

☺ Честит Празник! След всичкото зло, което Ви е сполетяло, ще дойде светъл ден! Убедена съм, че тези, които се борят за достойнството си, от последни ще станат първи...

Ануш Тилкиян

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря! Дай Боже да е така както казвате! Ний обаче не щем да сме... първи, и последни да сме си ни харесва, щот най-отзад, в обоза има туй-онуй за... хапване! :-)

Анонимен каза...

Така ще бъде, г-н Грънчаров, не се съмнявайте! Сега дори да сте последен, ще бъдете първи в психодиспансера!

Unknown каза...

Честит празник на най-читавия учител, когото познавам.

Unknown каза...

Честит празник на най-читавия учител, когото познавам.

Анонимен каза...

Честит Празник г-н Грънчаров !

Nikolov Konstantin

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря! И на Вас честит да е празника!

Анонимен каза...

Честит празник !

Любка Анжело

Анонимен каза...

Честит празник на просветата на един достоен просветител!

Trif Trifonov

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря, честит празник и на всички вас!