Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 30 май 2017 г.

Глупаците не само че са самоуверени, те често успяват да се домогнат и до властта!Едно от неприятните свойства на нашето време се състои в това, че тези, които изпитват увереност, са глупави, а тези, които притежават въображение и мисъл, са изпълнени със съмнение и нерешителност.

Бертран Ръсел (цитиран от Alexandar Koshnicharov-Gibi)

Кратък мой коментар: Глупаците не само че са самоуверени, те често успяват да се домогнат и до властта! Което е още по-лошо, което е най-лошото: управляват ни нагли глупаци!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Вие изхождате от видимите посткомунистически политици и Ви се струва, че управляват глупаци, но работата е там, че те са само марионетки на истинските управници, които стоят зад кадър, а те явно не са толкова глупави, след като вече 27 години ни разиграват и успяват да не допуснат истинска свобода и демокрация в тези страни. Много бихме искали да знаем кои са тези хора и тук можем само да гадаем, но вероятно става дума за фигури от рода на покойния „стратег“ Евгени Примаков или особено активния по българска линия генерал Леонид Решетников, а тези хора дураками не назовеш. А че марионетките им не само че не са, но и не бива да са особено интелигентни, се разбира от само себе си, именно за да изпълняват безпрекословно нарежданията на кукловодите и да бъдат лесно манипулируеми.