Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 7 май 2017 г.

Ново писмо до г-н Премиеро, в което му загатвам, че го грози съд по обвинение за държавна измяна



Боко в най-рядка поза: замислен!

Май пак требва да пиша на г-н Премиеро, он вече стана Премиер, мина данданията около третото му възцаряване, нема начин, требе да му пиша отново, ето, зафащам:

До Боко Борисов, Премиер на България, София, Министерски съвет

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Ангел Грънчаров, човек от народо, философ и гражданин,

Здрасти, г-н Боко,

И я съм човек от народо, не само ти, не само бай ти Тодор Живков, твоя учител, ето затуй се представих по тоз начин тоя път. Първо, айде да ти честитя третото възцаряване, халал да ти е, ама аз ти казах, че ще съжаляваш че си се полакомил за трети път да ставаш Премиер, горчиво ще съжаляваш за туй нещо. Абе глупава работа е да се вреш във властта, но от друга страна те разбирам що го правиш, ето, виж как съм го изяснил тоя въпрос, можеш да го прочетеш сам: Основните екзистенциално-психологически причини Боко да се натиска да е във властта колкото се може повече време. Да не се повтарям тука, затова така постъпвам, а не за да се правя на важен и интересен. По твоята "кадрова политика", имам предвид чудатите субекти, които се набутаха у Кабинето ти, имам две важни публикации, давам ти ги тука - за да не си мислиш, че ний, гражданите, не сме ти разгадали пинизите: Нема ли кой да каже на Боко тия неща, пак аз ли требе да му пиша ново писмо?! и другата на е на Е.Дайнов, ето, чети сам, кратко е, нема да се умориш от четене, не се плаши толкова от пустото четене: У нас беше извършен държавен преврат, драги поспаланковци: освен президентът и правителството на България е изцяло вярно на Кремъл!. Как ти се види възможността един ден да бъдеш изправен на съд, драги ми Боко, и то не за друго, а за най-страшното нещо, именно обвинен за държавна измяна?! За туй, че си изменил на България и си обслужвал на агентите на чужда сила, именно на Русия?! Харесва ли ти такава една възможност - май я предпочиташ все пак, щото и в затвора да полежиш за държавна измяна пак нема да има опасност да те гръмнат тия твои некогашни дружки, чиито приятели ти гръмна когато беше главен секретар на МВР?!

Ех, какво славно време беше тогава, нали си спомняш: комай всеки ден поне по една гръмната мутра или бандит, ти пръв пристигаш там, репортерките след теб, а ти важно казваш пред микрофоните: "Я ги фащам, они ги пущат!", а пък слабоумният народец рони сълзи и сополи, скъсва се от рев - и от обич към теб, народнио закрилник! Ех, какви славни мутренски времена беха тогава, да не говорим пък за 90-те години, за славните, за направо златните мутренски години след 1989-та! Боко, мама му стара, що ти требеше да се вреш в политиката, що не си остана чисто и просто само една мутра?! Ех, Боко, дали и аз не требе да възкликна като класика, но не по адрес на Македонски, а на тебе: "Бедни ми, бедни Боко, защо не загина навремето примерно на Илиенци?!". Верно де, думата "бедни" в случая не е много подходяща, но карай, да пазим стила...

Верно е, нали политиката за теб тогава беше не друго, а... "лайно в целофан"?! Що се пристрасти към туй пусто лай..., пардон, към тоз пусти екскремент, да не се изразяваме чак толкова просташки? Мама му стара, като политиката е лайно, пък макар и в целофан, що така много ти ареса, ти туй загадъчно нещо може ли да ми го обясниш?! Аз ти викам, че ти хал-хабер си немаш що е политика, какъв е нейният истински смисъл, затова така си се изразил навремето, ама твоята ефектна фраза се ареса на слабоумния ни народец, ето, ти нали тогава се перчеше и лъжеше, че си щял бил като същински Херкулес да изчистиш целата мръсотия от политиката - що изчисти, можеш ли да ми кажеш, или в българската политика след тебе работите станаха още по-осрани?! Нема да говоря с такива натуралистични думи, ама се налага чат-пат да ги употребявам - белким ме разбереш що вършиш. Царо, тоя лъжец, говореше, че щял бил да въведе в политиката "нов морал", он също като тебе лъжеше на поразия, он обаче излъга народо само два пъти, ти го излъга цели три пъти, надцака даже царо, мама му стара, повече те бива в лъжите! А кукловодите ви са все едни и същи, май кукловодите ви станаха по-добри, по-опитни, вече могат да си правят що си поискат. Ето, извършиха държавен преврат, ти помогна русначето Радев да стане президент, а пък за награда че така убаво извършихте операция "Президент" на тебе ти дадоха пак посто Премиер, нека сега Слави Трифонов да седи пред Парламенто като просяк, нека да се репчи, пак ти си главнио, Славчо е резервната карта на ченгетата, он ке стане главен когато ти се сгромолясаш и когато Славчо ке требе да спасява положението, тогава хептен ще очалгосате българската политика и демокрация. Но да видим де, нищо чудно народо да почне да поумнява, ти как мислиш, има ли надежда тоя наш многострадален народ да поумнее некогаш или вечно ке си биде хептен слабоумен?!

Аз те захапах за това, че прекалено често си зел да се кръстиш, верно, у нас слабоумни колкото щеш, но бие на очи прекалената ти набожност, лъжи колкото си искаш, че си толкова набожен, ама имай предвид, че повечето хора едва ли ще ти се вържат на тоя пиниз. И ръцете на владиците да цаливаш от сутрин до вечер и това нема да ти помогне. То и Путин постоянно цалива ръцете на Патриархо, но у Русия това може да върви, у нас нема да провърви. Само, драги ми Боко, гледай да не разгневиш прекалено Бог, "Началнико", щот тогава и Сатана нема да те спаси. Прочее, не си мисли, че можеш некой да заблудиш, че служиш на Бога, не, сички знаем на кого служите вий, мутрите и ченгетата, вий си служите на Върховния си Началник Сатана, това е положението, кръсти се колкото си щеш, нема да ти се вържем и да ти поверваме, че служиш на Бога! Ваш "бог" е Сатана, Боко, това е положението, жална ти майка що те чека, временно ке се перчиш по парадите, ала за после не ти завиждам ич!

Боко, ти си се самозабравил тотално, поради което не само че много ке страдаш тепърва, но и това вещае скорошната ти гибел, мой човек! Ченгетата ке те използват докато могат и после ке те изфърлят както се изфърля използваната тоалетна хартия. Дотам стигна: да те използват все едно си топ тоалетна хартия! Сам си си виновен, ама то се дължи, знаем, на простотия: пустите камери много плениха твойта душица, Боко, пустите репортерки, ето я причината за твоето напъване, първо стана шоумен, таман като Слави, а после некой ти подшушна, че требе да станеш пръв оправяч на малоумната ни нация, ето как стана целата работа! И за сичко ке ти се наложи да си платиш, убавото, Боко, на тоя свет е че може дълго време да си мислиш, че прецакваш сички, но накрая прецаканият ще си ти, за сичко на тоя свет се плаща! Да не говорим за другио свет, ама ти в такива неща не верваш. Дупе да ти е яко що те чека, драги ми Боко, за сичко дори и на тоя свет се плаща, помни тия мои думи! Аз се опитвам да ти помогна да разбереш тия неща, ама къде ти, ти мен не слушаш, ти слушаш ласкателите, дека от ранна утрин до късна вечер, а може ми и нощем, ти нежно думат:

- Госин Премиер, леле, колко си умен, друг като тебе нема! Как убаво прецака сички, леле, какъв кеф! Ти си факир, Шефе! Еваллла, ашколсун!!! Малее, как убаво ги тури на местото! Баси пича си ти, шефе! Голема работа си, спор нема! Най-великио си ти, шефе! Г-н Премиер, кажете какво да сторим за Вас, ако требе, и газо си можем да дадем под наем, само кажете! Ний на сичко за тебе сме готови! Ако требе и огъно ке улезем за тебе, шефе! Госин Премиер, мама му стара, обичаме те! Ти си нашта любов! Ти си нашиот идол! Ти си наший кумир! Ти си нашта икона! Ти се нашиот вожд! Уррррраааааа! Да живея Болгария!

Тъй ли ти вика Каракачанчето, дека стана военен министър?! А оня, бияча на баби, дека стана вицепремиер, що ти дума?! Ти сега разбра ли в каква компания се оказа? Прочее, все сте от един дол дренки де, ний това го знаем, не искаме да кажем, че ти си нещо повече от них: какъвто премиеро, такива и заместниците му! Сидеров обаче що не турихте за вицепремиер?! Що само него лишихте от пост?! Срамота! Него требеше да туриш министър на... образованието, та резилът да е пълен! Твоето правителство, драги ми Боко, може да бъде определено така: "Али Баба и 40-те разбойника", туйто, нема повече какво да говорим! Мислите си че ке управлявате 4 годинки ли?! Вий сте големи смешници ако си го мислите това! Искаш ли да се басираме що ке стане?! Ако издържите поне годинка, в един момент ке предизвикате побеснелия народец да ви изгони от Парламенто с вили и лопати! Това ке предизвикате. Оно си требе и малко акълец да се продържиш на власт! А в това правителство сите са такива, че ти май изглеждаш най-ентелегентнио сред них! (Томислав Дончев да прощава, но он, човечецо, така убаво е зел да се хили на простотиите ти, че я пък зех да се съмнявам, че властта не го е повредила тотално!) Това е. Бог да пази България! - какво друго да кажа, друго просто е излишно да се каже?!

Нищо чудно това да ми е последното писмо до тебе. Май нема смисъл повече да ти пиша, да, май нема смисъл. Сега ще стоя и аз и ке ви гледам сеиро. Големи сеирища ни чакат тепърва! Сеирища от класа! Значи ке правите мажоритарна система, а?! Друга некаква реформа предвиждате ли?! Вий нас за пълни будали ли ни сметате?! Нищо, гаврете се с нас, сега ви е паднало, но помни това: за сичко един ден ке си платите!!!

Исках да те уча на некои неща, да ти обяснявам това-онова как се прави, но сега виждам, че била напразна надеждата, че нещо можеш да сфанеш. Не, ти зи зомбиран така от тая пуста власт, че нищо нема да разбереш. Трудна работа е в твоето положение човек да мисли трезво, не, това го могат само малцина, даже Костов навремето в един момент се поддаде на наркозата на властта. За тебе да не говорим. Ти, завалията, много ке страдаш, Костов си плати, и то жестока цена, твоята обаче ке бъде още по-жестока - щото ти само вредиш! Да, запомни това: като тоалетна хартия те използват ченгетата! Ти си го знаеш, ама да ти го кажа пак. Леле, в какво положение се оказа. На носа ке ти излезат колите със сирени, в които толкова наперен се возиш, на носа ке ти излезат и парадите, и софрите, и почивките у резиденциите, и перченето пред репортерките, за сичко един ден ке съжаляваш! Малее, как убаво те преметнаха трети път да им станеш премиер! Ти знаеш как завърши Муамар Кадафи, нали? Ами Саддам Хюсеин нали се сещаш как завърши? Това нещо, политиката, е игра с огъня бе, Боко, мама му стара, не те ли е малко страх че се зафана с работа, от която нищо не разбираш?! Уж си пожарникар, а не разбираш колко опасна е играта с огъня - при положение, че нищо не разбираш от пустата политика?! Лъжат тия, които ти внушиха, че политиката е толкова проста работа, че даже и най-прост човек може да се занимава с нея! Не е така, много трудна работа е политиката. Ама ти изобщо не знаеш що е това политика. Искаш ли да ти обясня що е политика?! Пиши ако искаш, ще ти кажа. Ама и да разбереш що е политика, така си овързан, че нищо истинско не можеш да направиш. И ако направиш нещо истинско, мигновено ченгетата ще ти скроят шапката! Ти го знаеш това. И затова друго не правиш освен да рипаш по свирката им. Нали така, добре разбирам работите, нали, признай го де! Мълчиш като спукан изфърлен, непотребен тупан, мама му стара!

Хайде стига. Нещо немам настроение да ти пиша тая заран. То какво да пише човек, излагации колкото щеш. С Меркел тръгваш да се цаливаш тия дни. Леле, пък у Европа как ке ти се смеят тепърва! Не си мисли, че европейците не разбират що вършат ченгетата у Задунайская! Ако си го мислиш че Европа (и Америка) не разбират що правят ченгетата у Задунайская, много си наивен, да не кажа прост! Туйто. Чупи си главата щом не ме слушаш. Сега зе ли да ти просветва, че щеше да е много по-добре да беше се оттеглил, да беше помолил за политическо убежище в... Северна Корея, само там можеше да си доживееш старините на известно спокойствие, май само там мафията нема свои хора... ама ти не ме послуша!

7 май 2017 г.
Долна баня

ДВЕ ДОБАВКИ И ЕДИН КАЗУС: Поради извънредната си "набожност" Боко бил си спечелил симпатията и на самия... Бог! И по таз причина печелел сите избори! Те това прочетох като коментар, измислила го е една умна гербовачка...

Siana Stefanova: Бойко е много хитър: заложи на простите и стана несменяем!

КАЗУС: Сега сфащате ли защо елитът на ГЕРБ воглаве с г-н Премиеро така неистово се съпротивлява на истинска реформа в съдебната власт, в правосъдието?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

И Вие подобно на повечето анализатори и наблюдатели имате склонността да се фокусирате обсесивно върху поведението на отделни индивиди в посткомунистическата политика като Беров, Симеон, Първанов, Радев, БМБ и т.н., сякаш всеки от тях е лично мотивиран кариерист, който подобно на западните политици се бори за власт и влияние. Изпускате обаче от внимание факта, че всички тези характери – всеки един от които тръгва от службите за сигурност, Комсомола и други контролирани структури – са свързани колаборатори, които следват обща стратегия. „Демократизмът”, който демонстрират, е преднамерен, за да прикрие това.

Ангел Грънчаров каза...

Къде съм се "фокусирал обсесивно върху поведението на отделни индивиди"?! Вие четохте ли изобщо текста?! Не забелязахте ли основната ми теза: че Боко е кукла на конци на задкулисните сили?! Създавате впечатление, че се изказвате без да сте чел или разбрал за какво изобщо става дума...

Анонимен каза...

А защо тогава се занимавате с тази кукла и дори й пишете писма? Това е гротескно, особено за философ, който се стреми да вникне в същността на нещата. Ако толкова искате да пишете, се обърнете към кукловодите.

Ангел Грънчаров каза...

Същността на нещата, драги ми дървений "философствующий", не съществува отделно от явлението им... А Вие, простете, защо на напишете до някой, примерно, до кукловодите?! Апропо, пращате ме "до гоня Михаля" като ме съветвате да пиша на неидентифицираните кукловоди, което означава, че им слугувате, че обслужвате техните интереси, не сфащате ли поне това?

Анонимен каза...

Работата е там, че те 27 години след промяната те не бива да остават вече „неидентифицирани”, защото именно поради това успяват успешно толкова дълго да са си разиграват коня. Но по всичко изглежда, че Леонид Решетников е един от тях, така че нека започнем с него.