Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 май 2017 г.

Нови гротескови прояви на комуноидната злоба: по-голямо човешко, с извинение, уродство не бях срещал в некъсия си вече живот!


Публикувам коментарите под публикацията със заглавие В Алтернативното училище на протеста днес: нови разкази за житейските неволи на баба Мария; защо го правя, защо не мога да не го направя ще се убедите сами когато ги прочетете. Ще вметна само това за да ви помогна: намериха се крайно загадъчни анонимни "адвокати" на моите опоненти, които имаха добрината да покажат истинското си лице, без никакви гримове, без украшения; това е забележително, това нещо трябва да се запази за историята; аз лично по-голямо човешко, с извинение, уродство не бях срещал в некъсия си вече живот:

Анонимен каза: Цял живот в комунизъм, цял живот доносчета. Няма как да спрете да пишете доноси, нали драги ми комуноидна гнидо?

Изчерпа се и привличаш вниманието на хората с възрастната жена, браво бе!

Ангел Грънчаров каза: Кажете, другарко, изразете по-понятно емоцията си? :-) Гледам, че се давите в някакъв бяс, опитайте се да артикулирате емоцията си с думи. Това за комунизма пък какво е: нали Вие лично боготворите комунизма?! Контролирайте се де, другарко! Бива да се лъже, но по-умерено! :-)

Анонимен каза: Доста странно поведение. На мен ми е трудно да си представя, че след – справедливо или не – уволнение от някаква институция ще вися с дни пред нея, това би било под достойнството ми и при това загуба на време и енергия. Не смятате ли, че може да използвате времето си по-продуктивно освен в разговори с някакви случайни бабки на улицата? – Разбира се, всичко това си решавате в крайна сметка Вие.

Анонимен каза: Той си е комуноид и друго не знае освен да виси по стаички и да доносничи. Каквото чуе, каквото ви да снася на властите, да се оплаква и да се оправдава. Иначе мозък в кратуната за 5 стотинки няма. Пък и в крайна сметка само това може да стои на едно място и да не прави нищо, както и преподава. Жалък човек си е тоя господин, жалък беше и жалък ще си остане.

Нищо смислено не пишете, само се хапете с отрепки в интернет и си мислите, че сте голяма човек, но всъщност сте нищо, гнида. Злите езици говорят, че преди много си се мазнил на директорката и тя като те е разбрала за какъв боклук става на въпрос и колко си нескопосан те е изхвърлила и от тогава така си се фиксирал в нея, че всяка нощ я сънуваш.

Ходи работи някъде, че да си поемат дъх от теб учениците.

Анонимен каза: Има упорити слухове, че алкохолът е причината за състоянието на господина и че още докато е бил учител, редовно е вонял на бъчва в часовете си. Доколко е вярно не зная.

Ангел Грънчаров каза: Давайте, другарко, още по-смело, давайте, излейте си цялата душа, каквото гнусно има в нея, изкарайте го навън, покажете го на хората! Този е начинът да излезе отровата от душата Ви! Тъй че - продължавайте смело, другарко! Ако не продължите да изливате навън отровата от душата си, ще загинете, ще се отровите, тъй че: дерзайте! Слушаме Ви с интерес! И тъй, освен че много пие изедникът Грънчаров друго какво още прави, мръсникът му с мръсник?! Книгите му знаем не струват, нещо друго лошо има ли у него?

Ангел Грънчаров каза: Значи злите езици казват, че той е много мързелив, ясно. А освен това пие. Относно това какво по-точно пие господина какво казват злите езици? Ракия, вино, водка, уиски - по какво питие си пада най-много, за това нещо информация имате ли? Важно е за знаем и това. Казвате, че бил жалък, бихте ли се уточнила, в какво отношение е толкова жалък? А нещичко казват ли злите езици относно... сексуалния живот на този господин? Кажете всичко, що знаете, другарко, не утайвайте нищо. нека всички да разберем що струва таз отрепка, таз люта змия, дето се беше сгушила в пазвата на тъй милата ни директорка!

Анонимен каза: Тая бабка мирише като пишката ви...

Анонимен каза: Господин Грънчаров, за да платите глобите си вземете да се занимавате с Fake Taxi. Имате кола и камера, ем ко чакате?

Анонимен каза: Този господин няма сексуален живот, така че и слухове няма за това. Но за алкохола има упорити.

Ангел Грънчаров каза: Другарко, а Вий как по-точно успяхте да разберете, че този господин няма сексуален живот? Ставате все по-загадъчна, другарко, да нямате гадателски способности?! :-)

Давайте нови сведения за господина. Не успяхте да се аргументирате относно това в какво отношение е толкова жалък въпросният господин, дайте още информация по въпроса. Какво друго казват слуховете за него, другарко? Вие сте се фиксирала за пустия алкохол, да не би по този начин да му отмъщавате за това, че той напоследък упорито слага две снимки на г-жа директорката, на които тя е или видимо пияна, или пък държи чашка с ракия в ръка? Кажете, не се притеснявайте, другарко, казах, че е добре да излеете всичко онова, що терзае сърцето Ви...

Анонимен каза: Който и да ти пише смяташ, че е тази прословута госпожа... спри се бе, ненормалник изкуфял. Всеки ден с нея ставаш, с нея лягаш! Навсякъде нея виждаш, не усещаш ли колко си изкуфял, бе комуноидна гнидо?

Хайде пиши доноси до министерството, че те нападаме за политическите ти убеждения, плашило бездарно. ХАхахахахах

Злите езици говорят, че Паунов ти е теглил майните, защото си бил много изкуфял, нищо чудно и Асата скоро да те отсвири!

Ангел Грънчаров каза: Другарко, прекалено изискано взехте да се изразявате нещо, май се ядосахте, да не би да Ви раздегизирах, а, кажете де, на това ли се дължи нескриваната Ви раздразненост?!

Паунов ми "бил теглил майните", това е истинска новост за мен, очевидно Вашите зли езици и също така разпространителите на слухове са започнали силно да фантазират, да заменят действителното с въображаемото, другарко, това не е много хубаво, говори за напреднала психична лабилност.

Давайте нещо друго, кажете още от безценната за мен информация на тия същите зли езици. Кажете още нещо де, нещо по-пищно, вижда се, че фантазиите са ви възпостни, дайте нещо по-блажно, тъй мила другарко!

Не разбрах за каква "госпожа" говорите че ми била влязла в акъла, другарко, бихте ли се пояснила? От една страна твърдите, че съм бил нямал сексуален живот, в следващия момент ми изтърсвате информацията, че някаква госпожа била влязла в акъла ми, не чувствате ли, другарко, че изпадате в недопустимо противоречие? Я кажете нещо по-така, че рискувате да се изложите...

Анонимен каза: Г-н Грънчаров очевидно директорката на тета започна да си изказва по любимия си маниер - анонимно. Тя проговори, но в своя си стил. Поздравявам те с победата!

Между другото на мен пък днес злите езици ми казаха, че Анастасова била имала тежък разговор с министерството. Били я повикали да се яви спешно в централата. Нищо чудно да я уволнят. Ще разберем тия дни какво ще стане. Възможно е победата ти да е съвсем пълна. Щом тя изгуби равновесие и почна да пише какви ли не нелепици, това е обнадеждаващ симптом за верността на твърденията на злите езици.

Анонимен каза: Всеки може да държи чашка ракия на снимка. СЪВСЕМ друго е да се появява човек в час по философия, вонящ на джибри. Съвсем друго.

Ангел Грънчаров каза: Точно така, напълно права сте, другарко: партията е права даже и когато съгреши, не е възможно да е пияна другарката директорка дори и да се е снимала с чаша ракия в ръка!

Апропо, а Вие, скъпа и тъй умна другарко, кой човек имате предвид, че се е появил в час по философия, вонящ на джибри? Че не стана много ясно, бихте ли пояснила? Не вярвам да имате предвид др. директорка, тя наистина много обича да посещава часовете по философия, често ги посещаваше, но ние, кълнем се, никога не сме я усещали да вони на джибри. Бихте ли се пояснила кой именно или по-точно в час по философия е вонял на джибри? Искаме да чуем или да прочетем съвсем точната информация по случая. Не е зле да поясните кога по-точно се е случило това. Иначе ще приемем, че отново фантазирате и клеветите. Другарко, да не сте пияна, че ги плещите такива? Май Вие самата много си падате по алкохола, другарко, хайде си признайте, може пък да Ви олекне?! Сега пияна ли сте? Ухаете ли на джибри в момента? :-) Споделете, тъй учена другарко, Вие, дето сте, убедени сме, не само учителка, но и възпитателка на младежта! Възможно ли е да сте се пропила чак толкова, другарко?! И на какво ще научите младите, а, другарко алкохоличке?!

Анонимен каза: Толкова си се фиксирал с тази госпожа, че всеки ден говориш на семейството си за нея. Имам чувството, че имаш скрити помисли към нея. Ах тиии, похотлива комунистическа гнидоо.

Злите езици говорят, че от всяко едно работно място си бил гонен - от университета, от други училища, само при Паунов си бил назначен, защото си му давал част от заплатата си. Демек плащал си му, за да те държи на работа.

До колкото за алкохола, съм чувал че не употребяваш, както и не пушиш цигари, което е добро решение!

Иначе за некомпетентността ти, всички знаем, че е голяма и няма как да я скриеш с подобни доносчета до по-висшите магистрати.

Ангел Грънчаров каза: Коя е тази толкова тайнствена "госпожа", към която съм имал скрити похотливи помисли ма, другарко?! :-) Кажи ма, не мъ мъчи повеке?! :-)

Тъй, значи "отвсякъде съм бил гонен, навсякъде неприет", па ти ма направи мен същинский... Левски ма, другарко, тук направи цитираш Вазовото стихотворение за Левски, другарко, ти направи си превъртела вече, как не те е малко срам мене да сравняваш с... Апостола на българската свобода?! Засрами се малко ма, другарко, успокой се, контролирай се поне малко ма, другарко?! Излагаш се, мама му стара?!

Значи Паунов ме е държал на работа щот съм му бил плащал за това, давайки му част от... заплатата си?! :-) Туй как ти хрумна ма, другарко? По-голема глупост не можа ли да измислиш?! Другарко, аз съм ти казвал и друг път: безсексието води до гарантирано полудяване, ето, ти си напреднала така много по тоз път, че като едното нищо ще си помисля, че си... стара мома! :-) Да немаш мустаки ма, другарко, че те избегват толкова много мъжете? Ох, завалията доста си го загазила...

Я сега кажи в какво съм толкова некомпетентен, че горя от желание да разбера? Какво говорят злите езици за некомпетентността ми? Ти как разбра, че съм толкова некомпетентен? Ти да не си философка ма, другарко?! Ще ме убиеш направо ма, другарко! Като едното нищо ще ми се разкачи ченето от смях! :-)

Анонимен каза: Сам се слагаш до Апостола, защото обичаш да кривиш думите на другите хора и да ги нагаждаш както ти харесва.Като виждам колко си арогантен, че да се нареждаш до Апостола на свободата, чак спирам да те съжалявам. Поради тази причина и имаш няколко профана, които те следят и подкрепят. Имаш и няколко човека, които ги е жал за теб и те подкрепят, но това е друга тема. Всички виждат колко жлъч плюеш и обиждаш, защото имаш сливи в устата (докато си в гладна стачка) и както казахме по-рано за 5 стотинки акъл нямаш. Общите приказки не минават, когато някой говори с конкретика. До колкото за липсата на секс, не е нужда да прехвърляш чуждите мисли и вълнения върху мен. Благодаря за разбирането.

Некомпетентен си, защото те гонят от всякъде, гонят те защото си некомпетентен. А некомпетентността ти те кара да се ядеш от яд, като виждаш как специалистите около теб боравят със словото, а ти не можеш и 2 приказки да кажеш, та да застанат зад теб учениците.

Само можеш да говориш за Костов, за Боко и как управниците са ни лоши - факти нулеви. Затова и обиждаш учениците и директорката си, защото се опитваш да скриеш собственото си невежество.

Не ми хареса, когато злите езици казаха, че плащаш на Паунов да те държи на работното място, но какво би могъл да направим един некомпетентен комунист с руска диплома ?

Ангел Грънчаров каза: Другарко, поздравявам те, че проговори най-сетне! Бравос на Вас, другарко! Конграчулейшънс, другарко, я Вас паздравляю гарячо, таваришч анонимная информаторка всех сообщений злых сил, пардон, на злып языков!

Другарко, имате две непростими ошибки: че моя милост бил хем комунист, хем... некомпетентен! Как така, помислете малко, таваришч другарко: та некомпетентен комунист нема и не може да има, всеки комунист е компетентен и то в абсолютно всички области! Значи - нали ми следите мислъта? - ако съм комунист, то съм компетентен, ако не съм компетентен, значи не съм комунист. На это му се вика "логика", другарко, рассуждающие люди не высказываются как Вас без да мислят, панинаете меня?!

Също не е добре това, че се отказвате от предишните свои сведения-измислици за това, че злите езици били казали еди какво си, пък после не го били казали щото на Вас лично туй нещо не Ви било харесало и прочие. Значи Паунов земал ли е пари от мен за да ме държи на поста учител по философия или не е земал? Какво твърдят по въпроса злите езици? Първо каза, че бил земал, сега правиш отстъпление, как е възможна тази непоследователност, другарко?! Та вий, комунистите, не знаете никакво отстъпление, вие знаете само напред, панимаете меня, другарко, непростими са тез Ваши тъй груби противоречия.

Другарко, не стана ясно откъде другаде са ме гонили от работа? Щот аз не знам да има такъв случай в живота ми когато някой да ме е гонил от работа. Какво казват по въпроса тъй компетентните по всички въпроси зли езици? Другарко, Вие вярвате на всички слухове, но когато сама почнете да си измисляте разни неща, звучите очебийно неубедително. Примерно твърдението Ви, че всички около мен били боравели умело със словото, пък само аз, дето единствен съм автор на 30 книги (само геният бай Вучков ме превъзхожда по брой на написаните и издадените книги!) не съм бил могъл да кажа или да напиша две думи?! Признайте, другарко, че тук хептен сте се изложила! Това са пълни глупости, другарко! Я дайте да видим какво казва некой от тия, дето боряват по-умело от мен със словото, дайте пример с някой от тия факири да видим какво е казал, какво е написал и прочие. Аз пиша непрекъснато, пък не умея да боравя със словото, как си представяте Вий таз идиотщина, другарко?

Давайте, напънете се, измислете нещо дето не звучи така несериозно! Желая Ви успех! И питайте за всичко злите езици! Какво казват сега злите езици по информацията, че Бойко Борисов е разбрал за моя случай и е натиснал МОН да разгледа казуса - ке опраска ли г-н Премиеро госпожа директорката, моята опрасквачка, ще бъде ли опраскана опрасквачката ми, ето, кажете какво мислят по този повод злите езици, а не ни занимавайте повече с разни врели-некипели?

Анонимен каза: Отворете и прочетете за съвременните български философи, всеки един от тях е написал много по-значими неща от вас, г-н Зрънчо!

Това че сте написали 30 книги не ви прави философ, нито ви прави човек, който умее да борави със словото. Всеки един може да опише деня си, да копира написаното и да го нарече книга, но това че нарича бъркоча от думи свързани по съмнителен начин в изречение, не означава, че е. Трудно ли панимаете, господин писател ?


Нека ви дам пример: Вие се мислите за философ, който говори умни неща. Само че всички около вас казват, че се вглеждате в инцидентни случаи от ежедневието си и че това което пишете не достига до тях. Много хора ви казват, включително и всички възможни институции, че сте непрокопсаник и сте толкова некадърен, че моментално трябва да бъде изритан от образователната система. Тоест, почти всички, които са имали допирна точка, за тяхно съжаление с вас казват, че не ставате и за чистач, само вие единствено мислите, че ставате за нещо. Сам разбирате, че това е нормално следствие, защото ако един човек осъзнае колко е некадърен би загубил смисъла на съществуването си, така че аз няма да ви убеждавам в това.

Това което прави крайно грозно впечатление е, че вие като гладен шопар се ровите с мръсната си муцуна по другите чинии и не гледате себе си. Защото ако гледахте себе си, г-н Грънчаров бихте могли да сте значим, не само за двамата ви пенсионирани приятеля, но и за семейството си, учениците си, ръководството си и широката общественост. Вие имате блог в който споделяте ежедневните си преживявания, един пък за последните 2 години не казахте какво се случва със сина ви, с жена ви, не качихте снимка от някъде. Да позная ли, че никъде не сте ходили ? Вие прекарвате живота си на няколко улици и четете морал на министерството, на учителите, на учениците, на ръководството ви, защо ?

Преди време писахте книга (една от 30-те книги, които сте написал) свързана с религията, едно от многото ви безпллодни начинания. Ако бяхте отделили време да се зачетете щяхте да разберете, че е нужно смирение понякога. Хората трябва да се научим да прощаваме и да се смиряваме. Нещо което не ви е присъщо, знаете ли защо ? Защото вие сам разбирате колко скапан е животът ви и искате всички около вас да го изпитат, като ги водите по съдилища, като пишете и ги подигравате в блога си. А това е жалко. Много жалко.


Искам да сте здрав и да сте щастлив, г-не, защото когато човек е тъжен, носи тъга и на другите. Пожелавам ви да се смирите, да си дадете почивка и да преосмислите живота си. Млад сте още, имате време.

Знам, че започнете да ме иронизирате, а няма да вникнете в думите ви. Всичките редове написах за вашите приятели, надявам се поне, ако изобщо имате, да ви помогнат.

Бъдете здрав!

Анонимен каза: Отворете и прочетете за съвременните български философи, всеки един от тях е написал много по-значими неща от вас, г-н Зрънчо!

Това че сте написали 30 книги не ви прави философ, нито ви прави човек, който умее да борави със словото. Всеки един може да опише деня си, да копира написаното и да го нарече книга, но това че нарича бъркоча от думи свързани по съмнителен начин в изречение, не означава, че е. Трудно ли панимаете, господин писател ?

Нека ви дам пример: Вие се мислите за философ, който говори умни неща. Само че всички около вас казват, че се вглеждате в инцидентни случаи от ежедневието си и че това което пишете не достига до тях. Много хора ви казват, включително и всички възможни институции, че сте непрокопсаник и сте толкова некадърен, че моментално трябва да бъде изритан от образователната система. Тоест, почти всички, които са имали допирна точка, за тяхно съжаление с вас казват, че не ставате и за чистач, само вие единствено мислите, че ставате за нещо. Сам разбирате, че това е нормално следствие, защото ако един човек осъзнае колко е некадърен би загубил смисъла на съществуването си, така че аз няма да ви убеждавам в това.

Това което прави крайно грозно впечатление е, че вие като гладен шопар се ровите с мръсната си муцуна по другите чинии и не гледате себе си. Защото ако гледахте себе си, г-н Грънчаров бихте могли да сте значим, не само за двамата ви пенсионирани приятеля, но и за семейството си, учениците си, ръководството си и широката общественост. Вие имате блог в който споделяте ежедневните си преживявания, един пък за последните 2 години не казахте какво се случва със сина ви, с жена ви, не качихте снимка от някъде. Да позная ли, че никъде не сте ходили ? Вие прекарвате живота си на няколко улици и четете морал на министерството, на учителите, на учениците, на ръководството ви, защо ?

Преди време писахте книга (една от 30-те книги, които сте написал) свързана с религията, едно от многото ви безпллодни начинания. Ако бяхте отделили време да се зачетете щяхте да разберете, че е нужно смирение понякога. Хората трябва да се научим да прощаваме и да се смиряваме. Нещо което не ви е присъщо, знаете ли защо ? Защото вие сам разбирате колко скапан е животът ви и искате всички около вас да го изпитат, като ги водите по съдилища, като пишете и ги подигравате в блога си. А това е жалко. Много жалко.


Искам да сте здрав и да сте щастлив, г-не, защото когато човек е тъжен, носи тъга и на другите. Пожелавам ви да се смирите, да си дадете почивка и да преосмислите живота си. Млад сте още, имате време.

Знам, че започнете да ме иронизирате, а няма да вникнете в думите ви. Всичките редове написах за вашите приятели, надявам се поне, ако изобщо имате, да ви помогнат.

Бъдете здрав!

Анонимен каза: Отворете и прочетете за съвременните български философи, всеки един от тях е написал много по-значими неща от вас, г-н Зрънчо!

Това че сте написали 30 книги не ви прави философ, нито ви прави човек, който умее да борави със словото. Всеки един може да опише деня си, да копира написаното и да го нарече книга, но това че нарича бъркоча от думи свързани по съмнителен начин в изречение, не означава, че е. Трудно ли панимаете, господин писател ?

Нека ви дам пример: Вие се мислите за философ, който говори умни неща. Само че всички около вас казват, че се вглеждате в инцидентни случаи от ежедневието си и че това което пишете не достига до тях. Много хора ви казват, включително и всички възможни институции, че сте непрокопсаник и сте толкова некадърен, че моментално трябва да бъде изритан от образователната система. Тоест, почти всички, които са имали допирна точка, за тяхно съжаление с вас казват, че не ставате и за чистач, само вие единствено мислите, че ставате за нещо. Сам разбирате, че това е нормално следствие, защото ако един човек осъзнае колко е некадърен би загубил смисъла на съществуването си, така че аз няма да ви убеждавам в това.

Това което прави крайно грозно впечатление е, че вие като гладен шопар се ровите с мръсната си муцуна по другите чинии и не гледате себе си. Защото ако гледахте себе си, г-н Грънчаров бихте могли да сте значим, не само за двамата ви пенсионирани приятеля, но и за семейството си, учениците си, ръководството си и широката общественост. Вие имате блог в който споделяте ежедневните си преживявания, един пък за последните 2 години не казахте какво се случва със сина ви, с жена ви, не качихте снимка от някъде. Да позная ли, че никъде не сте ходили ? Вие прекарвате живота си на няколко улици и четете морал на министерството, на учителите, на учениците, на ръководството ви, защо ?

Преди време писахте книга (една от 30-те книги, които сте написал) свързана с религията, едно от многото ви безпллодни начинания. Ако бяхте отделили време да се зачетете щяхте да разберете, че е нужно смирение понякога. Хората трябва да се научим да прощаваме и да се смиряваме. Нещо което не ви е присъщо, знаете ли защо ? Защото вие сам разбирате колко скапан е животът ви и искате всички около вас да го изпитат, като ги водите по съдилища, като пишете и ги подигравате в блога си. А това е жалко. Много жалко.


Искам да сте здрав и да сте щастлив, г-не, защото когато човек е тъжен, носи тъга и на другите. Пожелавам ви да се смирите, да си дадете почивка и да преосмислите живота си. Млад сте още, имате време.

Знам, че започнете да ме иронизирате, а няма да вникнете в думите ви. Всичките редове написах за вашите приятели, надявам се поне, ако изобщо имате, да ви помогнат.

Бъдете здрав!

Ангел Грънчаров каза: Другарко, Вие направо ме шашнахте! Вие сте била много ентелегентна ма! Маееее, страшна работа! Не, немам думи да изразя възхитата си от Вашата тъй богата реч! Бравос! Сигур като имате такъв талант сте написала велики книги, мила другарко, коленопреклонно Ви се молим да ни дадете заглавията за вашите безсмъртни творения-шедьоврти, та благодарение на Вас, Богоизбраната, ний, некадърниците, да видими разберем как е правилно да се пише, да се научим на словесно изкуство и прочие, и так далее, и тъй нататък, и ала-бала, и тинтири-минтири!

Сравнявате ме, мила другарко, със "съвременните български философи", моите книги били негодни, некадърни, а философите били написали много по-значими, по-стойностни неща от мен. Чудесно, радвам се, на държа все пак, понеже съм проклет човек, да Ви попитам: Вие как разбрахте това, как успяхте да направите този извод, мила другарко? За да установите с несъмнено основание кои книги, техните или моите, са по-значими, Вие би трябвало, за Ваша клета участ, да сте чела и едните, и другите книги, сиреч, да сте прочела всички мои книги и всички книги на всички значими български философи, това направила ли сте го все пак, позволете да попитам?! Освен това Вие самата, другарко, би следвало, за да извършите това сравнение, да сте що-годе компетентна в областта на философията, другарко ма, Вие да не сте некоя доцентка по философия от университето мари?! :-) Леле, нищо чудно да сте некаква доцентка от университето, дека не е написала нито една книга, а само е приписвала оттук-оттам, и по тази причина сте натрупала голема злоба и завист към мене, дека съм написал 30-тина книги! Познах, нали, мила другарко?! Или не сте никаква доцентка, а сте просто некаква даскалица, която дрего в живота си не е правила освен да си учи уроците от учебника и калпаво да ги разказва на нещастните си ученици?! Затуй ли ме мразите толкоз, мила другарко!? Познах, нали? Знам, аз съм много лош човек, щото много разсъждавам, правя разни изводи, ето такива кат тебе, дека ги мързи да мислят, ги обичам страшно! Тъй, има ли смисъл, в светлината на казаното, мила другарко, да продължавам да нищя останалите Ви твърдения във вашето тъй пространно изказване?!

Нема смисъл, нали така? Ясно е веке сичко. даже знаете ли какво разбрах поради Вашето тъй искрено, задушевно, сърдечно даже изказване, за което Ви подтикнах да направите? Ами разбрах коя сте, мила другарко, щото Вие се увлякохте така, че се издадохте изцяло. Нали знаете, че аз зная коя сте и то с положителност? Ето, за какво говорят тия тъй сърдечни Ваши думи, които аз съм ги чувал от Вашите прелестни устенца съвсем наскоро:

"Това което прави крайно грозно впечатление е, че вие като гладен шопар се ровите с мръсната си муцуна по другите чинии и не гледате себе си. Защото ако гледахте себе си, г-н Грънчаров бихте могли да сте значим, не само за двамата ви пенсионирани приятеля, но и за семейството си, учениците си, ръководството си и широката общественост. Вие имате блог в който споделяте ежедневните си преживявания, един пък за последните 2 години не казахте какво се случва със сина ви, с жена ви, не качихте снимка от някъде. Да позная ли, че никъде не сте ходили ? Вие прекарвате живота си на няколко улици и четете морал на министерството, на учителите, на учениците, на ръководството ви, защо?"

Ангел Грънчаров каза: Като гладен шопар ровя, тъй ли? :-) С мръсната си муцунка! :-) Требвало било да гледам само себе си. :-) А аз кой гледам като ровя непрекъснато с мръсната си муцунка?! :-) А сега де, мила другарко, що така баламски се издадохте?!

Хубаво е обаче че все пак проговорихте, другарко. даже сте започнала да звучите величаво, не се майтапя, леле, кожата ми настрахна от величавостта на тия думи! Вие сте поетеса ма, мила другарко! Разревах се като изчетох туй толкова забележително поетично творение:

Искам да сте здрав и да сте щастлив, г-не, защото когато човек е тъжен, носи тъга и на другите. Пожелавам ви да се смирите, да си дадете почивка и да преосмислите живота си. Млад сте още, имате време.

Рева неутешимо! Вий разбихте сърцето ми! Вий доказахте моя провален живот, другарко! Моля Ви, направете нещо за да ме спасите от живота, другарко! Нема смисъл веке да живея! Оттук нататък аз съм веке жив мъртвец, нещо като ония, зомбитата, от оня сериал, нали се сетихте?! дека им трошат главите за да пукнат! Вие ма убихте ма, другарко! Аз съм веке мъртвец! Опушкахте ме веке!

Леле, как ме мразите! Ако може в една капка плюнка бихте ме отровила! Защо така силно ме мразите, другарко?! Щот... светя, тъй ли?!

Чакам поредното Ви творение. А как Вие самата, другарко, ще живеете тепърва?! Мен ме оставете, аз ще се оправя некак, но питате ли се Вие самата как ще живеете с толкоз много злоба и завист в сърцето си?! И то злоба и завист, изпитвана спрямо един "пълен некадърник"! Леле, другарко, но това е много тъпо ма?! Защо да го мразиш некадърника тъй силно, кажи сега, има некакъв смисъл?!

Бог да ти е на помощ, другарко! Писа ли писмо до Комунистическия интернационал да ти даде доживотна пенсия?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Eeeeх, защо ли ми се привидя битката на знаменития беден хидалго Дон Кихот с вятърните мелници..:-)
Битка виртуална и мощна!
Битка вечна...както вечен е животът..
Щастливо присъстващ на която съм...
Спретната ми от двама искрени, честни, почтени и неистово устремени към истината мои приятели..
Единият Лъчо, си ти!
А другият, ако се не сетиш сам кой е --- ще ме помислиш за луд, ако ти кажа! :-) Затова няма да си рискувам реномето, а ще те оставя тебе да си охлаждаш температурната глава...Колко каза 40 ли градуса стигнала...Колко интересно.При по-други, Прямо куме у очи - любовни обстоятелства и мойта милост, настина миналата събота и взе, че стигна главата й, тъй емоционално непредпазливо настинала завалията :-) - същата 40 градусна температура...:-)
E, драги ми двама приятели, похвалих ви се ...и аз на тоя блестящ и красив свят санким, нали!
А Стоянка Анастасова?!
Нека я оставим сега да си дига...наздравиците...Нейният път свършва в небитието!
Убеден съм!

2017.05.18г. Владимир Петков-Трашов