Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 май 2017 г.

Чудесна статия, в светлината на която още по-ясно може да се разбере скандалната история около моето епично опраскване от директорката на ПГЕЕ в Пловдив



В първия учебен ден хиляди любопитни ученици с внимание наблюдават новия си учител, за да установят какво се позволява в училище. Някой ще стане от първия чин и ще отиде при съученика си на последния, за да го пита нещо. Друг ще реши да отиде до тоалетната, но едва като отвори вратата, ще каже накъде се е запътил. Трети ще прави балони с дъвката си, четвърти ще зяпа в скъпия си телефон. Даже може да звънне на майка си в час, за да я пита как е.

Първо започва един, който по-характер е с по-високо самочувствие, по-глезен и по-нахален. Учителят съответно му обяснява, че в час се спазва определен ред и той е задължителен за всички. Ученикът се кротва за известно време, после пак прави нещо и целият клас зарязва решаването на задачата и се вторачва в него. Учителят отново му прави забележка, детето отново започва да се оправдава. Най-често пита:” Какво съм направил?” Други деца се намесват, коментират, и часът отлита.

Трудно е да върнеш вниманието на ученици при далеч по-атрактивната проява на непослушен ученик. Но след още двадесет забележки на въпросното дете вече не му пука. То вече е разбрало, че няма последици. Няма допълнителна извънкласна работа, наказание за сто пъти преписване на текст, няма среща с директора, няма викане на родители. Нищо.

Системата се отнася с огромно уважение към децата с по-свободно поведение, не желае по никакъв начин да им пречи да бъдат себе си, дори от това да зависи психическото и физическото им здраве, включително и на останалите.

Първият, невъзпитаният, виждайки, че училището не е способно да го научи да спазва правила, търпи развитие. С напредването на възрастта започва да прекосява всички граници: открито предизвиква съученици и учители с груби или нецензурни думи, унижава ги публично. Съответно, авторитетът на клетия учител пред ученици пада.


Малкият агресор, разбирайки че е морален победител, се стреми да се надскочи. И въпреки това той не е виновен. Не е виновен, че училището със стиснати зъби е търпяло своеволията му години наред. Не е виновен, че се явява продукт на некачествено въздействие от други системи. Зад неговото поведение стои семейство, училищни и извънучилищни приятели, които не се реагирали навреме на по-свободното му държание. Не са видели, че по този начин му помагат да се утвърди като проблемно дете, което ще се превърне в проблем на десетки други ученици и учители. В началния курс му прощават с аргумента, че е малък и не разбира какво прави, в прогимназията с оправданието – че е влязло в сложна възраст и хормоните му бушуват. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Системата пази нормативно по-буйните и агресивни деца да не би да се отклонят от „кривия” път и да бъдат приучени от първия ден в първи клас да уважават другите.

Ева Василева

Ангел Грънчаров каза...

Системата също така бди за това по-кадърните и човечни учители да бъдат уволнявани и държани настрана от нея - та да не би да бъде допуснато "заразяване" на системата било със свобода, било с човечност, било с проклетата демокрация...

Анонимен каза...

Системата също така държи некадърни учители, които получават дициплинарно наказание заради това, че казват, че всичко е свобода и е разрешено децата да си пишат името върху листа за отговори.

Ангел Грънчаров каза...

Дарагое злобное и лъжливое комунистическое дебилище, Вие неужели еще непоняли, че става дума за недоглеждане,а не за някакво "разрешаване" на ученик да си пише името връз писмената си работа?! Ведь и котките вече разбраха, че само дебил кат Ваша милост може да си мисли, че някой ще му поверва на лъжата, че съм бил "разрешил"на тоз заспал ученик да си пише името!

Анонимен каза...

Значи злите езици не лъжат. Явно наистина си доста некадърен щом са те наказали за такава немърливост. Браво, на 15 ученици за 4 часа не успя да видиш, че детето си е написало името, браво г-н ми Зрънчо!

Това само един комуноид учил в Русия може да направи. Явно злите езици ще излязат прави, че си пълен некадърник.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за високата оценка, тъпо комуноидно дебилище! :-) В устата на дебилище кат теб тия думи са високи, съвсем незаслужени комплименти. Но все пак немаше нужда чак толкова да ме фалиш. Нема да ти повиша заплатата заради тях - както си свикнал когато се подмазваш. Правиш некоя мерзавщина - и хоп, дават ти по-висок дял от диференцираното заплащате. Е, при мен тия не минават. Нищо нема да ти дам. :-)

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, дебилище, измисли нещо по-оригинално, недей да ме повтаряш кат папагал. Напъни се малко де, урод умственый! Употреби някой свой термин. Давай да видим какво можеш да изобретиш, нали си много "кадърен" - в дебилщината си май обаче само кадърен! :-)