Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 8 май 2017 г.

Присъединявам се към емоцията на Stefan Tafrov и повтарям лозунгите му: Vive la France! Vive l'Europe! La haine ne passera pas! Vive la liberte!Stefan Tafrov се чувства фантастично: Еманюел Макрон, 39 години, проевропейски либерал и центрист, е избран за президент на Франция с над 65 на сто от гласовете. Той изпреварва Марин Льо Пен с почти 10 милиона гласа.

Франция каза "не" на популизма и "да" на Европейския съюз!

Vive la France, vive l'Europe! La haine ne passera pas! Vive la liberte!Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Франция заслужава Макарон, защото гласува за него. Нека ги шибат сега близкоизточните диваци! С удоволствие ще наблюдавам!

Анонимен каза...

Аз обаче не се присъединявам. Вярно, бюрократите в Брюксел сега празнуват, понеже гибелта на Европа май се отлага поне за малко. Като убеден европеец не мога да понасям сегашния глупав или лицемерен или и двете европейски елит, който под маската на проверопеизма с пълна сила работи – къде съзнателно, къде несъзнателно – за разрушаването на Европа! Именно тези политици с безумната си политика са екстремистите, а не набедените за такива партии или политици в Европа. „Крайната“ десница в Европа не се създаде случайно и на празното пространство, тя е продукт и реакция на безумната политика на традиционните партии и политици. Едно хубаво нещо има обаче във Франция, и то е, че традиционните партии изглежда завинаги слизат от сцената.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, няма как вий, кагебистките пропагандисти да се радвате на случилото се във Франция, това е понятно. Защо не поревете тогава малко за путинката Льо Пен, а, може пък да ви мине гореста в душата?! :-)

Анонимен каза...

Вашият пост е израз на едноизмерно, елементарно мислене, за Вас всеки крити към ЕС някак автоматично поставят авторите им в лагера на КГБ. На Вас и през ум не Ви минава, че съвременна Европа е едно социалистическо-либерално образувание, което може и трябва да бъде критикувано ОТДЯСНО. Аз разбирам и подкрепям много от позициите на уж „крайно“ десните в Европа, но същевременно не приемам техните симпатии към и близост с Москва.

Само че Вие подценявате позициите на Москва сред останалите уж „умерени“ партии. ВСИЧКИ такива партии от Източна Европа и НЕМАЛКА ЧАСТ от тях в Западна Европа също са проводници на руско влияние. Какви интереси защитават според Вас например българските евродепутати и еврочиновници? Именно членството на „бившите“ соцстрани в ЕС беше начинът за Москва да превземе и неутрализира ЕС.

Анонимен каза...

На всеки шантав, параноичен еврогей му се привижда Путин.