Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 8 май 2017 г.

Присъединявам се към емоцията на Stefan Tafrov и повтарям лозунгите му: Vive la France! Vive l'Europe! La haine ne passera pas! Vive la liberte!



Stefan Tafrov се чувства фантастично: Еманюел Макрон, 39 години, проевропейски либерал и центрист, е избран за президент на Франция с над 65 на сто от гласовете. Той изпреварва Марин Льо Пен с почти 10 милиона гласа.

Франция каза "не" на популизма и "да" на Европейския съюз!

Vive la France, vive l'Europe! La haine ne passera pas! Vive la liberte!



Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Франция заслужава Макарон, защото гласува за него. Нека ги шибат сега близкоизточните диваци! С удоволствие ще наблюдавам!

Анонимен каза...

Аз обаче не се присъединявам. Вярно, бюрократите в Брюксел сега празнуват, понеже гибелта на Европа май се отлага поне за малко. Като убеден европеец не мога да понасям сегашния глупав или лицемерен или и двете европейски елит, който под маската на проверопеизма с пълна сила работи – къде съзнателно, къде несъзнателно – за разрушаването на Европа! Именно тези политици с безумната си политика са екстремистите, а не набедените за такива партии или политици в Европа. „Крайната“ десница в Европа не се създаде случайно и на празното пространство, тя е продукт и реакция на безумната политика на традиционните партии и политици. Едно хубаво нещо има обаче във Франция, и то е, че традиционните партии изглежда завинаги слизат от сцената.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, няма как вий, кагебистките пропагандисти да се радвате на случилото се във Франция, това е понятно. Защо не поревете тогава малко за путинката Льо Пен, а, може пък да ви мине гореста в душата?! :-)

Анонимен каза...

Вашият пост е израз на едноизмерно, елементарно мислене, за Вас всеки крити към ЕС някак автоматично поставят авторите им в лагера на КГБ. На Вас и през ум не Ви минава, че съвременна Европа е едно социалистическо-либерално образувание, което може и трябва да бъде критикувано ОТДЯСНО. Аз разбирам и подкрепям много от позициите на уж „крайно“ десните в Европа, но същевременно не приемам техните симпатии към и близост с Москва.

Само че Вие подценявате позициите на Москва сред останалите уж „умерени“ партии. ВСИЧКИ такива партии от Източна Европа и НЕМАЛКА ЧАСТ от тях в Западна Европа също са проводници на руско влияние. Какви интереси защитават според Вас например българските евродепутати и еврочиновници? Именно членството на „бившите“ соцстрани в ЕС беше начинът за Москва да превземе и неутрализира ЕС.

Анонимен каза...

На всеки шантав, параноичен еврогей му се привижда Путин.