Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 2 юни 2017 г.

В страната на лъжата и на мижитурките само лъжльовците и страхливците просперират, правдолюбивите и свободолюбивите са луди и те трябва да мрат!


Хрумва ми тази сутрин една идея, яви ми се една истина. Ще се опитам да я предам пределно ясно и кратичко по възможност.

На шега поканих тази сутрин съпругата ми - от вчера и тя е вече официално опраскана-уволнена от директорката на ОУ "Пенчо Славейков" Делинова (тази директорка Делинова същевременно е и шефка на директорския синдикат, на синдиката, занимаващ се със защита на правата на директорите, т.е. по тази линия можем да си мислим, че тя опраска съпругата ми само за да направи услуга на своята административна и политическо-партийна сестра, директорката на ПГЕЕ в Пловдив, която пък много страда от това, че моя милост "нарушава" нейните "свещени права" да ме мачка и тормози както си иска понеже протестира вече 71 дена срещу произвола й, един вид синдикалната лидерка-директорка - и такова чудо на природата има у нас! - Делинова по този начин защити бюрократичната си сестра!). Та като казах на майтап на съпругата си да дойде с мен и тя да се присъедини към протеста ми за свобода в образованието, тя първо много се уплаши от такава една дързост, второ ми заяви: ами ако дойда да протестирам с теб, това значи и двамата никога повече и никъде да не можем да си намерим работа като учители защото Делинова, като защищава правата на всички директори в Пловдив и Пловдивско, освен това като по партийна линия им е шефка (тя, естествено, е активистка на БСП!), може да направи така, че ние никога повече да не си намерим никъде работа, тоест, трябва да внимаваме много да не я разсърдим, щото много ще страдаме, ще ни лишат за вечни времена от преподавателски права! Сакън, каза моята многострадална съпруга, да не разсърдим нещо Делинова, щото тогава много и ще страдаме! А аз, понеже съм зевзек, й рекох: а искаш ли да преместим моя протест вече пред сградата на... ОУ "Пенчо Славейков", там двамата да почнем да протестираме?! Жена ми щеше да припадне от уплах, а в този момент на мен в съзнанието ми се яви следната идея, ето, чистосърдечно си я представям тук пред вашия съд, уважаеми мои читатели.

Директорката на ПГЕЕ в Пловдив опраска в началото на учебната година чудесния историк Неделин Бояджиев - и го направи само защото този млад човек докато работеше в ПГЕЕ (по заместване, но много години той работеше в ПГЕЕ) има неблагоразумието в обстановката на патологичен страх в това училище всяко почти междучасие да разговаря с мен, е, негативизмът на директорката спрямо моята особа се пренесе и върху него и ето, момчето пострада: като се освободи постоянно място по история, тя взе друг човек, а не Неделин (между другото, учениците бяха много доволни от него, уважаваха го, обичаха го, той наистина е много добър преподавател!). Неделин като беше опраскан, разбира се, се примири и реагира по начина, по който реагира всеки български учител когато е жертва на директорска несправедливост: замълча си. Да не изброявам и други случаи с опраскани несправедливо учители, които също си замълчават: щото а някой почне да се бори за правата си, това значи, че директорската мафия ще го нарочи за "лош човек", а това означава вече никога никъде да не може да си намери работа! Да, ама ето моя милост, понеже съм новатор, реших този път, след второто ми опраскване, да изляза на улицата и да почна да се боря срещу директорската тирания, срещу директорския произвол: реших да дам пример, че е възможно човек като го обидят несправедливо, да не се държи като страхлив плъх, като някакви мижитурка, ето, показах, че може да се държи както подобава да се държи свободно и суверенно човешко същество, т.е. да се държи достойно, немалодушно и пр. Да, забележете, аз дадох пример, който обаче до момента... никой друг не смее да последва! Защо ли? Ами защото е много рискован моят пример: директорската мафия, организирана вече официално като синдикат, винаги може да направи така, че опасният човек като мен никога, повтарям, никога повече да не може да си намери никъде работа като учител! Смее ли пи това положение разумно българско и нещастно учителско същество да дръзне да възприеме моя пример?! Не, разбира се, у нас малодушието е норма, аз, понеже не съм малодушен страхливец и подлизурко, съм официално провъзгласен за... луд, за психясал, за откачен, за ненормален! Ето, прочее, както ми написа по този повод някакъв анонимник, за когото злите езици в блога ми предполагат, че този многозначителен коментар е написан ат самата директорка на ПГЕЕ в Пловдив, която, видите ли, била най-сетне проговорила; няма особено значение дали го е написала точно тя или го е написала някоя друга особа, която обаче мисли точно като нея, важна е същината, мисълта, идеята е важна, ето я:

Анонимен каза: Ти тотално си изкукал Ленински философе. Какви са тези натрапливи мисли, ти лягаш и ставаш с тази директорка, какво стана? Да не би да са те уволнили от доносническата служба и сега да се чудиш какво да правиш ? Отрязали дърво заради теб, всичко се случва заради теб и твоята голяма личност. Зрънчо, децата на 5 години успяват да се справят с егоцентризма си, ти не успяваш! На никого не му пука къде стоиш и за какво се бориш, никой не ти обръща внимание и никой не е дошъл на протеста ти за 70 дни, мазнотията по адрес на Бойко Борисов няма да свършат работа, както едно време, преди да заминеш в Русия.

Разбираме всички, че си некадърен и че се опитваш да скриеш тази некадърност, като се фиксираш (дори и сексуално) върху директорката си, но моля те намери лекарска помощ, нека те хоспитализират за малко, да ти дадат хапчета, пък дано да се оправи тази лудост и мания. Тази мания те убива, бе, човеко! Ти вече и изглеждаш различен на клиповете си, по-невротичен, по-безумен в изказванията си.

Послушай ме, моля те, помоли семейството си да ти помогнат и отиди да си починеш за няколко месеца в някой психодиспансер.

Това го е написала някоя, виждате, "съвсем нормална" душа, която раздава щедро каквито си искате "психиатрични диагнози", а ний знаем, че директорката на ПГЕЕ в Пловдив е прочута с пристрастността си към този вид спорт, именно щедрото даване на психиатрични диагнози! Нещо де, тия две особи просто имат склонност към психиатричната наука, виждате, самообразовали са се много в тази посока, което им дава самочувствието, че могат да дават такива най-фини медицински квалификации на всеки, които им е лично неприятен! Факт е обаче, те независимо кой го е писал това нещо, той изцяло се придържа към стила на "мислене", с извинение, на въпросната тъй предана към психиатричното диагностициране многострадална директорска душа. Сега обаче да се върнем на моята идея във връзка с протестирането. Моля, следете ми внимателно мисълта, белким зацепите какъв е смисъла.!

Ангел Грънчаров протестира сам вече 71 дена и никой, нито ученик, нито учител, нито родител не се осмели да дойде до него и открито да каже: заставам с теб, твоята борба е и мой борба! Аз съм провъзгласен за "луд", за психясал, за ненормален, да не слагам сега кавички щото ме мързи. Хората ги е страх да ме подкрепят, знаете, аз за нищо не ги коря, трябва, дето се казва, да се живее. Всеки друг пострадал от директорска несправедливост не смее даже и да си помисли да протестира като мен, щото го грози суровото и безпощадно отмъщение на директорската мафия: този безумно дързък смелчак не само че ще бъде опраскван като мен многократно, но и съпругата му, за отмъщение, ще бъде опраскана ако той дръзне да протестира, такива вече, разбира се, няма никога никъде да си намерят работа в никое училище, за това ще се погрижи "синдикатът за защита правата на училищните директори", той ще направи така такива бунтари никога повече да не работят като учители! Е, на това основание друг луд като мен няма и няма да има, нали така? (Има един пловдивски учител Недко Иванов, прочут с протестите си, но той миряса нещо, явно успя да се споразумее с директорската мафия и сега мълчи, даже ми обеща да дойде в предаването "На Агората..." ама като почнах протеста си се уплаши така, че изчезна вдън земя!) Ето сега решаващия момент на идеята ми.


Да си представим, че моята съпруга сега "обезумее" от "безумна дързост" и дойде днес с мен да протестира редом с мен, да си го представи това в един фантастичен план, щото нея наистина много я е страх и няма да посмее да го направи, предполагам; но да допуснем, че обезумее, набере смелост и дойде днес с мен на протеста. Даже, да допуснем, тя реши да последва примера ми и реши да открие своя "протестна сергия" пред вратата на феодалните владенията на толкова великата кандидат-депутатка-от-БСП-и-лидерка-на-синдиката-за-защита-на-правата-на-директорите-и-директорка Делинова! Да си пофантазираме и да допуснем, че тя се осмели да излезе на същия протест като мен и заяви: ще протестирам докато директорските безобразия престанат! И започне да стои като мен всеки ден там, ден след ден, седмица след седмица, месец след месец... какво ще стане тогава?! Нищо, нали?! Да, ама вече ще протестира не само "оня там побърканяк" Грънчаров, но и още един учител ще направи същото, ще започне нещо като "опасна епидемия"! Ами ако при мен дойде Неделин Бояджиев (той вече цяла учебна година е безработен и по тази причина се разболя човекът, сега в момента е в болница, Бог да му помага да оздравее!) и заяви, че и той ще протестира докато безобразията на самозабравилите се директори не престанат?! Ами ако дойде да протестира до мен и инж. Калин Христов, също двукратно като мен опраскан от директорката на ПГЕЕ? Ами ако дойдат да протестират всички ония жертви, които е опраскала известната със своите подвизи в опраскването Делинова, аз вече публикувах сводка в два това за нейните подвизи?! Те са цял легион опраскани, някои я съдят, но ако дойдат да ме подкрепят, тогаав ще мълчи ли, ще се правят ли пак на ударени властващите началства от РУО-Пловдив и от МОН - София?! Предполагаме, че ако всеки от опрасканите сега, в началото на ваканцията, пловдивски учители не си замълчат, ами излязат да протестират като мен, т.е. възприемат моя пример, тогава дали няма да се появят реални шансове за това един ден директорските безобразия да престанат?! Разбира се, че ще се появят, още с втория протестиращ до мен ситуацията ще се промени кардинално! Да, но откъде да го намерим този втори учител-нестрахливец, учител-немалодушник, учител-ненагаждач, учител-немижитурка, учител-не-плъх?!

Не знам откъде да го намерим, но той трябва да събере смелост и да дойде при мен и то сам, не аз да съм го канил с бъклица, без да съм го подмамил с кебапчета и пр. Това е. Трябва да се намери. Не знам откъде, но трябва! И то за доброто на учителството като цяло тоя втори учител-нестрахливец трябва да се намери! Той обаче сам трябва да победи страха и да дойде при мен. Или ако не иска да дойде при мен, нека да почне да си протестира като мен до входа на своето училище. Където иска и както иска да протестира. Но да протестира. Да не мълчи като презрян страхлив плъх. Щото все пак е учител и на учителите не е позволено да бъдат презрени страхливи плъхове! Точка.

Нарочно ви провокирам така грозно, с такива грозни думи, вярвам, го съзнавате, нали сте уж учители (някои сред вас), вервам, че ще осъзнаете, че го правя с добра цел, че го правя за ваше собствено добро. Ако не можете да осъзнаете дори и това, мразете ме тогава колкото си искате! Проблемът си е ваш. Но не е само ваш. Нима такива учители като вас заслужава българската младеж - за това поне някога замисляли ли сте се?!

Всички мълчат и гледат сеир. Даже мълчи и... монах Артур от Раковски, поляк, сиреч, представител на една свободолюбива нация, който ми беше обещал да дойде в ПГЕЕ да ме види, но ето, още не е дошъл, сега е моментът да дойде, но и той си мълчи - защо ли?! Ако той дойде, неговата поява до мен може коренно да промени ситуацията, да, ама не идва! Да, представете си, ще дойде един монах, католически, ще стане нещо като сензация, даже и мълчаливите и така хрисими пловдивски репортери на централните телевизии тогава могат да се осмелят да забележат протеста ми и да дойдат. Да, но и отец Артур не идва. Аз знам защо той не идва. Защото и католическата църква е една организация, в която монасите нямат тази свобода да правят каквото искат, а трябва да питат началството си, ако не питат, ако нямат разрешение, тогава и те ще бъдат опраскани. Това е. Знам че затова не идва отец Артур особено сега, по време на протеста ми, не го коря за нищо. Само отбелязвам факта.

Не, никой няма да дойде при мен, никой няма да последва моя пример. Страхливци у нас бол, достойни хора обаче съвсем няма - изглежда. Знаете ли какво неизразимо щастие доставяте по този начин доставяте вий, драги ми малодушници, на директорките-прасквачки Делинова и Анастасова - и на цялата останала бюрократично-директорска и министерска мафия?! Знаете ли, че по този начин за злодеянията на самозабравилите се властници сте виновни тъкмо вие, а не те самите, драги ми послушковци и мълчаливци?! Да, тъкмо вие, бездушните сеирджии и зяпачи, сте виновни и то изцяло за техните злодеяния: защото вие със своето бездушие им позволявате да правят всичките си зулуми! Ако вие се държахте иначе, и те нямаше да си позволяват да се държат както се държат. Панимаете теперь в какво се свежда цялата работа, дарагие хрисими послушковци?!

Разбира се, че и лидерът на ДСБ Йордан Иванов, дето организира тъй сладкодумни форуми за "теоретичната подготовка на бъдещата евентуална промяна в образователната сфера", също с поведението си узаконява и санкционира тия всичките директорски безобразия! Като се пази да не застане до мен и да ме подкрепи (кой знае защо го прави и защо го е толкова страх?!) този лидер на ДСБ в Пловдив фактически застана там, от другата страна, той фактически по този начин подкрепя злодеянията на самозабравилата се директорска мафия! Нова е положението. Който се държи така, че на дело крепи статуквото, той не е никакъв реформатор, той е лъжлив реформатор, той е реформатор-менте, той е нагаждач, това е! И на него оправям това предизвикателство и го правя не за да изпрося подкрепата му (той вече изпусна момента да ме подкрепи и то по изцяло своя инициатива!), а защото искам да му помогна да осъзнае какво прави. Аз все правя добрини като на неразбиращите помагам да разберат истината, тази ми е мисията като философ, точно затова ме мразят и ме обявяват за луд! В страната на лъжата само лъжльовците просперират, правдолюбивите (и свободолюбивите) като мен, очевидно, трябва да мрат!

Толкова. Съпругата ми, горката, днес няма да успее да победи страха и да дойде до мен на протеста. Тя ще тръгне по друг път, евентуално белким мафията бъде омилостивена и прояви милостта есента да я даде работя в някое далечно училище, където никой друг не ще да иде да работи. Аз вече съм се обрекъл, за мен няма работа, няма вече средства за съществуване, аз съм решил да стана курбан и толкова, аз ще продължа да се боря! Нека да ми се смеят, нека да ме подиграват, нека! Нека да има и един човек като мен, плюйте ме колкото си искате! Ваша воля. Пък продължавайте да си живеете в толкова любимата ви (социалистическа) кочина!

Спирам дотук. Нямам повече думи. Омръзна ми да пиша и да говоря. Изприказвах се и се изписах. Този текст ще го пратя обаче на др. Киркова, началничката на РУО-Пловдив, за да я уведомя, че в нейните училищни владения се е разположила една директорска мафия, която коли и беси, която се е разпищолила колкото може и даже свръх това! Нека да знае това. Тя, прочее, го знае, но нищо не ще да направи: щото нима гарван някога е вадил око на друг гарван?! Луд човек съм значи по тяхна преценка, нека мислят така щом им харесва, на лудите, знайно е, е позволено всичко, ето, виждате, вече имам тази пълна свобода, ползвам се от нея, а пък вий си стойте "нормални" и търпеливи мълчаливци-страхливци! Блазе ви!

Бъдете здрави и хубав ден!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

15 коментара:

Анонимен каза...

Гранчаров на теб май Сорос ти плаща за да протестираш признай си де гиди мерзавецо!

Ангел Грънчаров каза...

Джордж Сорос ми плаща за да протестирам за свобода в образованието! :-) Затова, а не за друго издържам да протестирам цели 71 дена - днешният ден е 71-ви ден на гражданския ми протест за свобода в образованието и срещу злодеянията и ексцесиите на самозабравилата се образователна бюрокрация-мафия!

Е, признавам си за да си успокои нещастната душа тоз комуноиден дебил дето е писал по-горе.

Да, таваришч, Сорос ми плаща и то много щедро! Ела и ти да протестираш за свобода в образованието, комуноидни ми дебиле - и за теб ще има от соросовите парички! :-)

Анонимен каза...

Защо ли някак не ми се вярва да сте се изприказвали и изписали? Другият проблем е, че Вашият протест сега не е убедителен, понеже сте лично засегнат и потърпевш. Трябваше да протестирате още преди уволнението Ви, за да покажете, че става дума не за лична, а за обществена кауза.

Освен това аз не бих слизал толкова ниско в нивото да пиша неща от рода на „Да, таваришч, Сорос… комуноидни ми дебиле…» Такъв ли език е държал например Платон в диалозите си? Та те са образец на само за философска мисъл, но и за литературен стил!

Колкото до прослоувутия Джордж – Георги – Сорос, то аз подозирам, че независимо от атаките на левите против него в дълбочина той по някакъв начин е свързан с Москва. Дори само една такава информация би трябвало да ни накара да наострим уши: «В 1947 году Сорос переехал в Англию, где поступил в Лондонскую школу экономики и политических наук и успешно её окончил через три года.» - Значи през 1947 Сорос се «мести» просто ей така от комунистическа Унгария в Англия! Така лесно ли ставаше това по онова време?

Анонимен каза...

Прав е тоя над мен. Трябваше ПО-РАНО да протестирате, докато не бяхте лично финансово засегнат. Сега протестът ви звучи кухо и сметкаджийски.

Както съм ви казвал, аз също работя в образованието, но не в училище, а в университет. Няма нищо лошо човек да си върши спокойно работата със студентите и да живее един пълноценен и щастлив живот със семейството си. Аз поне така правя и досега не съм съжалил.

Вас много ви вбеси това, че всичките ми часове са сложени в един ден и казахта, че това значело, ча останалото време съм го пилеел. Не бива така да се излагате, господине. Пълнолетен сте, предполагам, и е време да пораснете.

Ангел Грънчаров каза...

Дарагие таваришчи алтруисты и идеалисты! :-) Толкова ме трогнахте с Вашите тъй чисти и прочувствени думи, че още повече презрях своята користност, своята нравствена мръсотия, своята затъналост в материалното и в интересчийството! В сравнение с Вашите тъй чисти в нравствено отношение души и личности аз съм един парцал, таваришчи, аз наистина, от тази точка погледнато, изобщо не заслужавам да живея! Освен това Вие сте сте тъй позитивни социални същества, Вие, таваришчи, сте една непоклатима опора на нашето толкова хуманно и напреднало в демократичността си общество, че аз, бидейки един нащестен асоциален тип, просто нямам право даже да разговарям с Вас! Таваришчи, благодарение на Вашия пример аз презрях още повече себе си, аз, таваришчи, на фона на Вашата толкова чиста и социална позитивност съм чисто и просто едно насекомо, таваришчи! Да, прав е академичния таваришч кагебисткий пропагандист, аз не само че не съм още пораснал, аз, дарагой таваришч, съм расъл изцяло неправилно, порасъл съм така извратен, че мен друго не може да ме оправи (предвид напредналата ми възраст), а спасението е едно, и при това най-кардинално: пуля в лоб, таваришчи! Или в тила, ако предпочитате! Моля Ви, таваришчи, снемете от мен блемето на презряното ми безсмислено съществуване, имайте тази добрина наконец, застреляйте ме, таваришчи, в духа на добрите стари традиции на КГБ, моля Ви, таваришчи, убийте ме! За да си отдъхна най-сетне, щото аз, таваришчи, съм просто един урод, който е недостоен да живей! Благодаря че ми отворихте най-сетне очите, таваришчи, спасиба бальшое!!!

С колепроклонным уважением: адна недостойная жить гнида!

Анонимен каза...

Ако един път приемеш, че ти си сбъркал ? Че никой не идва, не защото са страхливци, а защото това, което правиш е безсмислено ? Ако един път предположиш, че пътя по който си тръгнал е възможно най-грешният и само една баба, която няма какво да прави с ежедневието си идва при теб само за да си говорите? Ако един път предположиш, че трябва да се смириш и да погледнеш в себе си, защото има нещо дълбоко сбъркано в разбиранията си. Ако един път си дадеш сметка за това, че пишеш и хулиш от няколко години и никой, НИКОЙ, НИКОЙ не ти обръща внимание? Ако за секунда се обърнеш и осъзнаеш, че всичко което си говорил и правил е безсмислено ?

Не може всички хора да грешат, а ти да си прав. Всички хора около теб казват, че не се прави така, всички хора. Ти си сам, стоиш сам на протеста, до теб няма никого. Този Бояджиев явно не си е вършил работата, за да са го махнали и затова го няма до теб, защото самият той разбира къде е сбъркал. За секунда само се опитай да си представиш, че не си център на света и че не всичко се върти около теб, ще се почувстваш по-добре, по-свободен. Успех!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ама аз за всичко греша, а Вие лично сте за всичко права! Вие никога не грешите, само аз за всичко греша! :-) Сега по-добре ли Ви стана, другарко!? Още по-свободна ли станахте, другарко? :-) Имате ли си хал-хабер що е свобода, та употребявате таз дума, другарко?! Вие на коя Луна живеете, тъй проницателна другарко?! :-) Кой ви даде правото да вещаете цялата и единствена истина: др. Тодор Живков ли?! :-)

Анонимен каза...

Успокойте се, г-н Грънчаров. Хората, които коментират тук, са добронамерени към вас, но вие не го оценявате и дето се вика, хапете ръката, която ви помага.
Така не се прави. Обърнете погледа си навътре в себе си и вижте собствените си погрешки.
Разбира се, че имате право да живеете, да протестирате и да говорите с мен. Живейте си на воля. Аз също си живея на воля. Равноправие!

Анонимен каза...

За много неща не сме прави, но когато се опитва достатъчно и няма резултат значи някъде бъркаме и трябва да променим подхода си. Вие сте такъв случай, бъдете сигурен!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, къде, моля Ви се е Вашата "добронамереност"?! Нещо са Ви съвсем изопачени представите за нещата, другарко. Объркала сте се или лъжете! Да, другарко, Вие сте много лъжлива! И нахална. Срам малко немате ли? "Помагала" сте ми - аз искал ли съм Ви помощта, другарко? Не ща да ми "помагате", панимаете? Гижите се само за себе си, другарко. Аз пък се грижа за себе си. Тй съгласна ли сте? Аз, другарко, вав Вашата комуна не ща да живея. Аз имам други разбирания за живота, другарко. Не ща да си врете носа в моите работи. Панимаете? Стойте си във Вашата комуна, а мен не се опитвайте да привлича в нея. Согласна? Да, другарко, ний вече живейм в други времена. Съвърши времето, в което вий, другарките, си навирахте носовете в чуждите работи. Свърши комунизма, другарко. Теперь вече нема комунизъм, другарко. Ще мирясате ли да оставите Грънчаров да си живей както си иска?!

Анонимен каза...

Свободата свършва там, където започва свободата на другите. С твоята лудост занимаваш хората, които работят. Ако лудостта ти е вкъщи няма проблем, но тя е сред другите. Кротни се, спри да занимаваш хората и потърси специализирана помощ.

Комунизмът за който говориш е в твоята глава спри да го повтаряш, всички знаем, че ти липсва и си ходил да доносничиш, но това е прекалено!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, дай сега да подложим на кратък анализ твоето излияние, да видим що всъщност си казала, щот имаш обичай да дрънкаш без да мислиш, а това нещо, мисленето, е рискована работа, с него лъжльовци не могат да се занимават, ето, ти си потвърждение на тази максима:

Свободата свършва там, където започва свободата на другите. С твоята лудост занимаваш хората, които работят. Ако лудостта ти е вкъщи няма проблем, но тя е сред другите. Кротни се, спри да занимаваш хората и потърси специализирана помощ.

Първото изречение ме интересува, там, гдето се напъваш да кажеш нещо за това що е свобода, а това за "лудостта" и за туй дето преча на хората, "които работят", е нещо като "връх на сладоледа", който ще оставим за патом! Първото изречение звучи приемливо, да, ама не, другарко, щот такова нещо кат "свобода на другите" нема, да, за твоя изненада ще кажа, другарко, че и такова нещо кат "другите" нема, другите, другарко, това е именно... комуната, а в комуната, знайно е, нема свобода! Тъй че твоето изказване, в което измерител на свобода се оказва "свободата на ДРУГИТЕ", излиза, е равностойно на оруеловото "Свободата е робство", другарко, да, свободата отива по дяволите когато се възцари тиранията на другите, иначе казано, на другарите и на другарките кат теб, дето не си представяте живота иначе освен в комуна! Поняла теперь? Свобода на другите нема, другарко, по причина на това, че свободата винаги е нещо индивидуално, винаги е на този или онзи там човек, не на ДРУГИТЕ! Зафащай да четеш моите книги, знам, че първоначално ще се задавиш от злоба, ще почнеш да повръщаш бесовска пяна, но нема друг начин, само моите книги за свободата могат да те научат що е свобода, другарко! Чети, а ако не разбираш нещо - питай, ще ти помогна. Иначе си пълен резил, сама виждаш това!

И значи аз с лудостта си съм пречил на хората, дето "работят"?! И що работите толкоз ма, другарко?! Да не поверва човек, че нещо "работите"?! Що е "работа" за вас? Интригите? Клеветите? Навирането на носа в чуждите работи, това ли е вашата "работа", другарко? Клатенето на краката под бюрото ли е твоята работа, другарко?! Да вредиш е твоята работа, тъй ли? И аз ви смутих тази "работа"?! Да, правилно, аз направих живота ти, другарко, сущий ад, сега вече не можеш да "работиш"! :-“ Пас се оля, що така ма, другарко?! Казвам ти, като се пише, е трудно да се лъже! Лъжи на сън ма, другарко? Лъжи на сън щом толкова ти се лъже! Тогава барем нема да се излагаш? Тогава барем нема да се посираш публично!

Комунизмът за който говориш е в твоята глава спри да го повтаряш, всички знаем, че ти липсва и си ходил да доносничиш, но това е прекалено!

Дали комунизмът е в моята или в твоята глава, другарко, се видя вече где е. Комунизмът е там, където са такива кат теб, другарко, вий сте комунизмът, а пък ний, дето ви пречим "да работите", ний, дето правим комунизма ви невъзможен, сме именно "враговете", ний сме "лудите", дето вий, правоверните комунистки, искате да ни натикате в психиатриите! А за доносниченето, другарко, ето, ти сега го практикуваш тука, по моя адрес, ти именно правиш доноси срещу мен, първо, си анонимна, второ, плюеш, лъжеш, клеветиш, интриганстваш срещу мен, срещу една личност, която сама по себе си, със самото си съществуване, прави комунизма невъзможен! И това те вбесява, комунист е оня,другарко, който не може да понася личността и свободата, а може да понася само комуната! комуната на "работещите", дето нищо не работите, а само вредите на личностите да живеят. Поняла теперь что такое комунизъм?! Отивай пак да четеш моите книги, другарко, там сичко съм обяснил, там може да разбереш цялата истина и за това що е личност, и що е свобода, и що е първосортен комунизъм! Приятно четене, другарко! Ще направя аз от теб един ден човек, ама само първом требе да престанеш да лъжеш, панимаеш что теперь надо делать?!

Анонимен каза...

Потърси помощ, пишеш небивалици, бълнуваш на яве, излагаш се като кифладжия. Изтрий си блога, спри да пишеш и влез в болница!

Ангел Грънчаров каза...

Другарке, недей да путаеш фантастическое с реальним! Щот ще се побъркаш в момента, щом почнеш да приемаш копнежите си за истина. Епа нема да спра да пиша в блога си, бъди спокойна насчеьт етага. Ета твая сакровенная душевная и сердечная мечта не сбудется докато съм жив, другарке! И в психиатрия ако ида някога, то ще е дсамо да консултирам лекуващите те психиатри, щот аз съм доста напреднал в тия де, психологическите нАуки. Та когато психиатрите са фанат за главата по твоя случай толька тагда може да им се наложи да се обърнат към мен за консултация, тагда и ще ида да те видя в психиатрията и да ти помогна. А сега, другарке, земи си тури в устата една кърпа да не земеш да си прехапеш езика когато почнеш да буйстваш от злоба! Аз как човек ти казах да земеш да четеш книгите ми да почнеш да се бориш да станеш от комуноидка личност, ти си зела да дърдориш врели-некипели пак по ой адрес. Аз стоя много високо, другарке, аз обитавам такива високи духовни пространства, каквито тоята бесовска душа никога нема да посети. Анадъмо теперь?! Думать нада, другарке! Думат нада! Да се мисли требе другарко! Хич те нема в таз област.

Ти, прочее, в какво си добра, другарко?! Ти да не си геният на завистта ма, другарок?! да не се е родил в твое лице вече българският гений ма, другарке?! Леле, каква голема новина се роди днес тука?! Веч май се е родил българският гений, по думите на Е.Пелин това, знайно е, е геният на замистта! Ти ли си това ма, другарке?! Ти направо ма уби!!! Немам думи! Щастлив съм, че най-накрая се е родил нашият роден български гений, този на завистта! Памятник ще ти построим, другарке! Бравос на тебе ма!!!

Unknown каза...

Ей, надигнаха много глави тези читатели на блога, дето влизат ей така, да си избиват комплексите, да пишат смело, щото в живота си сигурно са големи мижитурки...В този блог се говори открито и честно, та довтасаха точно тук да се изявяват, щото другаде няма свобода, там, другаде, трябва само да си съгласен! Това добре, дотук, решили сте да пишете свободно! (поне да
пишете, то нали като пише човек, по- обмислено си изразява мисълта!.. но като сте толкова умни и смели да изразявате свободно като Грънчаров мисълта си, защо не си сложите името най- отпред или най- отзад, както правят тук броени на пръсти коментиращи?) Имате малко кураж, да кажете каквото мислите, ама не съвсем..защото не публикувате името си. Така че, Грънчаров не можете да го стигнете! Аз сега да ви поплюя малко, да видите колко е хубаво да те плюят и как се чувства Ангел, когато го плюете.
Първо: Ничие анонимно мнение не се взема насериозно. Анонимната информация също не е никаква информация. Защото когато човек не си сложи името, той се страхува от това, какво ще кажат другите. Страхува се да не изгуби нещо, някоя благинка. Страхува се от собствените си думи и съответно мисли. Не е убеден, че стопроцентово е прав. Застрахова се, един вид...Освен това, може да лъже безнаказано, никой не узнава кой прави изявление, няма отговорност за написаното...
Следователно, Вие, всички пишещи без да си слагате името, сте:
Страхливи, Тарикати, Подли, Подмолни, Прикрити, Завистливи, Невъзпитани, Неискрени, Недоброжелателни, Заядливи, Зли....Що за човеци сте Вие, безименници?? Вие не можете да си сложите името като ПИШЕТЕ, а как ще ГОВОРИТЕ против Грънчаров, ако е нужно? Ангел Грънчаров, какъвто й да е той във вашите неверни представи, пише от свое, от истинското си име, говори от свое име, показва се на сцената на живота, със своя си образ! И по този начин създава представа за себе си и като учител, и като философ, и като гражданин, и като общественик. Всички имаме някаква представа за него, нали?Ето у мен е изградил представа на мислещ, кадърен, смел, искрен, добър, загрижен човек, филантроп. Той играе себе си! А Вие кого играете? Откъде накъде ще Ви четем и ще Ви удостояване с внимание, нямаме никаква представа кои сте вие, какви сте, какво целите, защо четете в този блог? Ако само като анонимници ще се подвизавате тук, идете да гледате някакво представление или да участвате в представление. Тук се говори за нещата от живота, не е място за избиване на комплекси и за изява на аматьори учители и аматьори философи. Като мислите, че този човек е ненормален и некадърен, остава един въпрос, който обаче е много, мнооого съществен: Защо четете тогава?
Човекът си е прав, човекът Ангел Грънчаров прави точно това, което един разумен и достоен човек трябва да прави. И е прекалено човеколюбив, за да пуска коментарите ви без да ги блокира,та дори да отговаря на нападките ви, които звучат наистина по комунистически. И никак не са безобидни, защото целят да побъркат и да убият човек. Убедена съм, че не остава безнаказано едно такова поведение. Най- малкото, което трябва да направите, ако сте хора, е да престанете да си врете носа в този блог. Ако не го разбирате, той не е длъжен да ви обяснява нищо. Ако не можете да му помогнете, не се интересувайте от него. Но да го възпитавате, да му давате акъл, да го оценявате, да го нападате, укорявате, хайде моля ви се! Толкова ли сте инфантилни, параноици, безмозъчни? Няма нужда да се извинявам, че съм ви засегнала, всичко, с което ви квалифицирам, сте си го заслужили с писанията и поведението си! Няма логика в това, което вършите, засрамете се!
Така се надявам всичките глупотевини да са писани от двама, трима...хайде да кажем, 10 човека! Но не би, толкова сте много...наистина безнадеждна ситуация с вашите поклонници, Г- жо Анастасова и с онези, които не са ви поклонници, но са толкова ограничени и толкова тъпи, колкото бяха и още са комунистите.