Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 юни 2017 г.

Гледната точка на баба Марийка, една "терористка", която сега е подложена на безжалостно отмъщение от страна на възмутената комуна









Приятно гледане, приятни размисли!

ВЪПРОС: Понеже се оказа, че в този блог идват много хора, които са големи експерти в областта на психиатрията, видяхме, че тези хора дават най-компетентни психиатрични диагнози, та към тия именно висококвалифицирани експерти в областта на психиатричната нАука и практика (терапия) решаваме в този момент да се обърнем със следния въпрос: как смятате, като слушате баба ви Марийка, като вникнете в разсъжденията й и прочие, какво мислите, луда ли е баба Марийка, има ли тя някакви психични отклонения и разстройства на психиката, нормална или смахната е баба Марийка, този ми е въпросът към вас, дарагие психиатрические експерты? Също тук си позволяваме да запитаме и директорката на ПГЕЕ в Пловдив, която, както се оказа, също има големи познания в областта на даването на напълно сполучливи психиатрични диагнози на учители: госпожо директор, Вие как мислите, страда ли от нервно-психически разстройства баба Марийка, послушайте я и преценете, разчитаме на Вашия самороден психиатричен талант, моля, отговорете и Вие? Предварително Ви благодаря!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

9 коментара:

Анонимен каза...

Нямам представа дали е луда, но щом е гледала 10 котки в апартамент, а и щом предпочита да спи на улицата, а не в легло, много е вероятно да има някакви психически отклонения. Най-добре е психиатър да каже. Няма кой друг да се произнесе компетентно.
Вероятно просто е сенилна. На 84 години не е за чудене.

Ангел Грънчаров каза...

Ало, драги ми овен, ти не чуваш ли как говори тази баба? Как разсъждава, как се изказва нали чуваш? Какво мислиш, това разсъждения на "луд" човек ли са? Знаеш ли изобщо какво е това "луд", наясно ли си как мислят лудите? Аз не поисках разсъждения, а диагноза. Както на мен ми слагате диагноза, така сложете на въпросната баба. Седнал да ми разсъждава той, дървеният "философ"...

Анонимен каза...

Няма как човек като вас, който също има душевни проблеми, адекватно да прецени психичното състояние на друг човек. Все едно да искам от анорексичка съвети как да се храня правилно. Сфащате ли, или още ще мучите нечленоразделно?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, ти първом излекувай бесовщината, що те тресе, избави се от злобата и от завистта, що владее и ледени душата ти, пък тогава раздавай "умни" съвети! Понял?

Зададох ти някакви въпроси, таваришч! Правиш се на изоглавен и се опитваш да се измъкнеш. Чакам да видя докъде ще стигне наглостта ти и съвсем скоро ще ми пресекне търпението. Ще коментираш тук на кукуво лято. Заради наглец като теб ще се наложи да въведа модериране на всички коментари. Егати гнусната отрепка!

Анонимен каза...

Според мен имате пълно право да цензурирате коментарите в блога си. Това е единственият начин да отстраните неприятните за вас мнения.

Ангел Грънчаров каза...

Идиот, не става дума за никаква "цензура" бе, кретеноид такъв! Става дума за твоята наглост! Да, представи си, мненията на подлеци, мерзавци, наглеци като теб, които нарушават всякакви норми на приличие, са неприятни за мен, да, представи си, има хора като мен, които държим на благоприличието, на възпитанието, на ЧОВЕЧНОСТТА, гнидо, държим ний! Разбира се, че няма да въведа цензура в блога си, и няма да е въведа по една причина най-вече: защото искам хората да видят и да се насладят на цялата мерзавщина и подлост на мерзавци и подлеци като теб. Сфащаш ли как стоят нещата, комуноидна гнидо? Нека хората да виждат твоята и на такива като теб мерзавщина в цялата и неприкрита прелест! :-) Тъй че ще имаш много здраве от мен да почна да ти правя това добро: да крия от хората мерзавщините, които вий, комуноидните мерзавци, си позволявате... Анадъмо теперь, анонимна гнусна гнидо?

Анонимен каза...

Както виждате, аз ви говоря съвсем учтиво и без епитети. Казах само, че имате пълно право да цензурирате блога си. Тази идея я подхвърлихте самият вие, така че в случая обиждате единствено себе си с тази "гнусна гнида".
Съдейки обаче по емоциите в думите ви, никак не е чудно, че имате проблеми със сърцето. На толкова гняв и злоба никое сърце няма да издържи дълго.
Приемете съвета ми: Гледайте по-философски на живота и бъдете разумен.

Анонимен каза...

Вие сте много възпитан и културен човек, но Грънчаров освен че е некадърник е и голям простак. Така че той няма да разбере това което му казвате. Давате му съвети, които са за разумни и мъдри хора, но той е един простак който си не наумил че е "философ".

Анонимен каза...

Гранчаров е злобен защото колективът не го приема. А колективът не го приема защото хем че е прост, хем е некадърен, хем е злобен. Затвореният кръг се разкъса по най-добрия начин - госпожа Анастасова постъпи най-мъдро като просто го уволни. Този път да се надяваме ще е завинаги!!!!!