Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 юни 2017 г.

"Все повече заприличваме на варварско племе!"



Ето коментарите към статията със заглавие 84-годишната баба Марийка – на улицата. Спасиха котките й, а нея?:

Младежи от Пловдив се забавляват, замерват я с камъни

84-годишна жена от Пловдив живее на улицата, след като съседите й я изгонили от дома й. След многобройни опити да накарат Марийка да почисти дома си комшиите й свикали общо събрание и решили да я изгонят. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Анонимен: Щом скитниците предпочитат улицата значи всичко е ясно с тия специализирани институции, яко крадене и липса на средства за нуждаещите се. Специалистите и хората с образование са заменени с наши хора и калинки.

Анонимен: по закон единствено жилище не принадлежи дори на принудително вземане от кредитор, а някакви си съседи могат да те лишат от дом - ей ти на България. - човек за човека е вълк и по-трашен от душманина

Анонимен: Демокрация!

Анонимен: Жената явно е в дълбока депресия и има нужда от специализирана помощ, но вместо да й помогнат, действат на принципа на другаря Джугашвили: "Няма човек - няма проблем". А за децата й - без коментар. Все повече заприличваме на варварско племе.

само ГЕРБ: До Анонимен: Споко бе, има си закони. Извадена е от жилището за срок не повече от три години. Я си представи какво им е на съседите с тая воня която се разнася в целия вход!

Анонимен: До Анонимен: Никой не й е взел жилището, то си е нейно, просто няма право да живее там докато не спре да усмърдява целия блок.

Американ: До 6: Не е депресия, а деменция. Тя е тормозила съседите си, А те - нея. По български. Интересно е защо децата са престанали да я посещават?

Анонимен: А психиатри в Пловдив няма ли или просто са затрупани с работа, както личи от статията. Бабата - с психични отклонения. Роднините й - също. После ще дойдат за наследството. Съседите направили концлагер за котки, изхвърлили лудичката жена на улицата. Не я хранят, после като се разболее ще викат линейка и ще бият лекарите, защото "дошли късно". Социалните - и те луди за връзване. Не й осигурили подслон. Разказват статистики, вместо да работят

Анонимен: Пловдив е голяма лудница.

ИВО: ВСЕ ПО БЕЗДУШНИ СТАВАМЕ. ПРЕДИ ГОДИНИ НЕ БЯХМЕ ТАКИВА. ТОВА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА ЛИ СЕ ПОЛУЧИ? ОЗЛОБЕНИ ХОРА, ЗАВИСТЛИВИ. АГРЕСИВНИ, ИЗНЕРВЕНИ, БЪЛГАРИНА НЕ БЕШЕ ТАКЪВ ЧОВЕК.

Анонимен: Дивашка територия, на която драмите не секват.

Василев: Селяни, защо си мислете че преди сте били по добри или държавата и държавните институции са се грижили по добре за вас??? Ами селяни тази жена докато е починал мъжът й е била нормална и е водила най обикновен живот! Представете си, че Баба Марийка не е добре, но хората с които е съседка са по-големи и гнусни агресивни животни от нейните котки и са из.с.р.а.л.и и възпитали едни гамени! Селяни, сега разбрахте ли защо всеки ви краде и си играе с вас, както си иска? Защото сте животни! ЦРУ!!

БПФ: Абе, къде са правозащитниците? Значи т.нар. "роми" не могат да бъдат прогонени от незаконните си кaтyни, построени на заграбена чужда земя, защото имали "права", а българи да бъдат изхвърляни на улицата от собствения си законен дом няма проблем?

Анонимен: Ако мразех някого бих му пожелал такава съседка! Жената не е виновна, че е болна! За такива хора си има институции и заведения! Жалко, че държавата я няма!

Анонимен: Какви са тези видии, които могат да се коват?

Анонимен: В този блок живее майка ми там съм отраснал и съм запознат със случая. Баба Мара както я наричат наистина не е добре психически апартамента и който е на 12 последен етаж е необитаем по простата причина че е пълен с боклуци които е събирала по кофите -вонята е адска и разнася зарази и паразити. И не е вярно че на събрание съседите са решили и изгонили имаше две съдебни дела на които решиха да я настанят в соц. заведение,но процедурата е тромава явно и нещата се бавят.

Анонимен: Нямам думи. Това е 84 годишна сама жена. Децата й боклу*ци, но защо вместо да й помагат в поддържането на чистотата се отнасят с нея по този жесток начин. Тя не е виновна, че е болна и сама. Молете се да не ви сполети такава съдба. Никой не е застрахован.

Факт: За съжаление на много места има хора като тази жена, които подлудяват всичките си съседи. И в моя блок има една такава и още една, която е по-лек случай. Не е за разправяне какво става. Учудвам се, че съседите й са я изтърпяли 20 години. 20 години да живееш в такъв ад, това на никого не го пожелавам.

Анонимен: Видията може да се кове и става доста по-здраво от пирон в талашитена врата. Женичката е самотна щом е събрала толкова животники, да ви видя вас без мъж и деца дали няма станете като нея, но не е правилно съседите да постъпват така,има си лекари към които да се обърнат. После ще им тежи на съвестта много

На 64 години: Била е на 64 години, когато е превъртяла. Не ми пишете, че сега е на 84! Това са 20 години тормоз над съседите. Лошото е, че няма спасение - законите са такива, че защитават престъпниците и хора като тази, тормозеща съседите си. Нормалното е тази жена да бъде настанена в психиатрия още пред 20 години, ако трябва и принудително, но законите май не го позволяват.

Анонимен: 20 години съседите й да живеят в този ад. Не е за вярване.

анонимен: Защо са чакали 20 г.? Защо не са помогнали на жената и да са я пратили в дом?! Къде са социалните сега, когато жената е на улицата? Само природозащитниците работят?

Анонимен: Очевидно е, че съседите й са опитали всичко възможно, за да й помогнат, но когато човек сам не иска да му помогнат, остава последното - да я изгонят. Правилно са постъпили съседите й, но много са закъсняли. Трябвало е още преди 20 години да го направят, а не да търпят тази воня.

777: Важно е котките да се спасят!

Анонимен: Не е работа на съседите й да я лекуват, да викат социални и т.н. Това е нейна грижа, както и на роднините й. Въпреки това, съседите й са се опитвали 20 години да й помогнат, но в крайна сметка са взели единственото възможно решение - да я изгонят,

Анонимен: Би трябвало съседите й сега да осъдят държавата, че е допуснала този тормоз над тях. Държавата е длъжна да осигури спазването на законите и нормите, а в случая не го е направила и е оставила тази жена да превърне живота на съседите си в ад.

Анонимен: Едно общество се оценява по грижата за децата, болните и възрастните. Няма какво повече да добавя!

Анонимен: А тези съседи, вместо да заковават вратата да бяха я разбили и да пуснат котките на улицата - вместо да ги убиват бавно и мъчително.

Анонимен: Който не го е преживял, не може изобщо да си представи за какво става дума и какво е да живееш в един блок с някой, който води живот като тази. Лесно е да се говори високопарно и да се раздават морални оценки, но действителността е съвсем друга - такива хора трябва да бъдат принудително настанявани в съответното здравно заведение.

Анонимен: Ами, няма как да се пусне обява " търсим дом на една баба", ако с животните може да си играем на размени, то с хората е по-сложно, държавата трябва да си свърши работата.

Анонимен: КАК МОЖЕ ЖЕНАТА ДА БЪДЕ ОСТАВЕНА НА УЛИЦАТА? ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е ДА СИ САМ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ....

Анонимен: КАК МОЖЕ ЖЕНАТА ДА БЪДЕ ОСТАВЕНА 20 ГОДИНИ ДА ТЕРОРИЗИРА СЪСЕДИТЕ СИ? ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ ЖИВЕЕ С ТАКЪВ СЪСЕД!!!

Анонимен: Да я приберат журналистите и съчувстващите й щом си падат по смрад от котки.

Анонимен: АБЕ ДА ВИ МИНАВА ПРЕЗ АКЪЛА ЧЕ ЕДИН ДЕН ВИЕ ЩЕ БЪДЕТЕ НА СЪЩИЯ ХАЛ? ТОГАВА И ВАС ЩЕ ВИ ПОДРИТВАТ... НАЙ-ВЕРОЯТНО ЖЕНАТА Е ЗАБОЛЯЛА ОТ НЕЩА КАТО СТАРЧЕСКА ДЕМЕНЦИЯ, ЧАСТИЧНА ЗАГУБА НА ПАМЕТ И ЗАТОВА НЕ МОЖЕ ДА СПРАВИ.

ДС: Тя жената не е виновна. Просто е болна. Държавата да си влезе в ролята и да прибере тези хора.

Анонимен: Съседите й не са виновни, че държавата не се грижи за болните като тази жена. Жената е била на 64 години, когато е започнало преди 20 години. Защо държавата не се е погрижила както за нея, така и за съседите й, за да могат и те да живеят нормално?

До 35: Не мисля, че има деменция. Според мен си е за психиатрия. Няма друго обяснение за водене на такъв начин на живот.

Аз: Явно жената има някакъв психически проблем. В такъв случай защо за Бога трябва да даде съгласие, за да бъде настанена където и да е !? Мишките в общината ще се оправдават, че не е освидетелствана и ще си измият ръцете, а от това страда жената и съседите й...Психическото здраве в България е страшно подценявано, проблемите се прикриват и резултатите са налице...

Анонимен: Всеки вход се има вътрешен ред и правила които трябва да се спазват , защото ако всеки вземе да прави каквото си иска няма оправия. Единственото което не разбрах е дали са я изгонили по зяконов ред в присъствието на компетентни органи от кметство или е било самоуправство .

Морски: Нещата никога не са толкова прости, колкото изглеждат. Така че не се подсмихвайте и не осъждайте. Бабата в момента се нуждае от дом. Не вярвам, че ако са имали желание всичкия този народ от входа са били в невъзможност да се хванат и да изхвърлят те боклука от жилището на жената за по-малко от ден. Но като е за сеира за 10 мин. могат да да я изхвърлят. Сега бабата или котките са с приоритет ?

Така е: Това вече го четохме. А иначе опърничавата баба си е получила заслуженото. Сага какво, общината ли да и намери жилище? Във всеки блок има по 1-2-ма ненормолници дето тормозят целия блок. Живущите след дълги години тормоз са постъпили правилно с ненормалната баба. Дано случая послужи за урок на останалите.

Анонимен: Гадни долни природозащитници. Мразя ги в червата! Заради тях ще стана убиец на котки!

Я гледай: До Анонимен 2 Преди да пишеш, би трябвало да прочетеш ЗЕС и ЗС. Там е записано в какви случай собственика се лишава за 3 г. да е във владение на жилището. Собствеността си е негова и дори трябва да си плаща данъците. Това е за наказание да знае, че не живее на село и не може да прави каквото си иска. Сега ясно ли ти е?

ЗАЩО: ВСИЧКИ СЕ НАХВЪРЛЯТ ВЪРХУ СЪСЕДИТЕ Й? И АЗ НЕ БИХ ИСКАЛА ДА МИ Е СЪСЕД ТАКОВА ЧУДО. ДЪРЖАВАТА БИЛА ВИНОВНА, НО НИКОЙ НЕ ПИТА: А КЪДЕ СА ДЕЦАТА Й, ЗА КОИТО СЕ Е ГРИЖИЛА ДОКАТО Е БИЛА ЗДРАВА? ТЕ НЕ ИСКАЛИ ДА Я ПОСЕЩАВАТ. НО ВИДИТЕ ЛИ, НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА Я СЪЖАЛЯВАМЕ И СЕ ГРИЖИМ ЗА НЕЯ.

Анонимен: Истината е, че за тази жена по-добро е всичко, което няма да я остави да продължи досегашния си начин на живот. Изгонването й от жилището е по-добро и за нея, а не само за съседите й. Не знам що за хора са тези дето осъждат съседите й и искат тя да продължи да живее сред мръсотията и вонята!

ТВ: Това е голяма тъпотия - жената си има апартамент, ако социалните искат да са от полза, просто могат да изпращат служители да й чистят 2-3 пъти седмично и въпросът ще се реши. Но нашите "социални" с такива работи не се занимават - те могат само да издават предписания и да се правят на ангажирани.

Анонимен: Ненормалниците в лудница, бездомните животни на екарисаж! Аман вече от меки китки, зелени фанатици и други социопати. На хората им е писнало от този терор, в правото си да я изгонят и да ликвидират вредителите!

Анонимен: До ТВ Никой не е длъжен да й чисти на тази баба, тя очевидно вече не е наред с главата и трябва да се въдвори в старчески дом или някакво друго заведение, за хора в нейното състояние.

ТВ: Бас държа, че децата, които са спрели да я посещават, ще доприпкат бързо-бързо, когато бабата си отиде от тоя свят, за да получат апартамента "без тежести и изадължения".

До 49: Това с изпращането в старчески дом е измиване на ръцете. Хората в нейното положение , изпратени без волята им, рядко изкарват там повече от половин година.

До 47 ТВ: Съвсем очевидно е, че въпросът не е в чистенето, но който не е имал такъв съсед никога няма да разбере за какво става въпрос.

Анонимен: Самият факт, че децата й не са издържали и са спряли да я посещават би трябвало да накара да се замислят даже и хората, които без да мислят, бързат да осъждат съседите й.

Анонимен: Същата кукувица живее на моя етаж, но е 40 години по-млада от тая бабка. Събрала е над 10 котки вътре и вонята се носи през фуги във входната и врата. Излиза по тъмно и избягва съседи. Не плаща разходи за входа. Чудя се как добри хора се разболяват от тежки болести и умират, а тая *** не се разболява.

До 51 (до 49): А ти какво предлагаш? Може би искаш да си я вземеш у вас? Казвай, а не само да критикуваш!

Анонимен: Има една подобна в блока, където живеех преди. Няма котки, но вонята е не по-малка. Използва за тоалетна стълбището и асансьора и т.н. На следващото място, където живях имаше "любителки на котки", които съсипваха животните с прекалената си грижа за тях - да им е топло, да са нахранени, не дай си боже да им се наложи да направят 1-2 крачки, че ще се изморят. Напълниха блока с милиарди бълхи, да, милиарди, миризмата е ужасна, но те едно си знаят - "милите котенца". Иначе и аз съм гледал и котка,

Анонимен: Тази жена още преди 20 години е трябвало да влезе в специализирано заведение и може би не трябва да излиза от такова заведение. Не е станало и резултата се вижда - жената води ненормален живот, прави живота на съседите си на ад, т.е. за всички е по-лошо. Много отдавна е трябвало да я изгонят от жилището за неспазването на човешките норми на поведение. Това, че явно не е в ред с главата не я оправдава. Съседите й също са хора и имат право на нормален живот.

ТВ: Въпросът с котешката миризма се решава много лесно, като се купува редовно котешка тоалетна. Бабата сигурно не се сеща за това. Но дано се намерят доброволци в Пловдив, които да поемат грижата за нея, защото е срамно да те изхвърлят от дома ти на тази възраст.

До 57: Когато имаш подобни съседи, трябва да знаеш че е незаконно да си отглеждат животни в общи помещения на жилищен блок и има наредби които уреждат колко и какви животни може да се отглежда в жилище. Така че на първо време пусни една жалба в общината, след това и в ХЕИ, може и при кварталния, ако нищо не помогне, на общо събрание на живущите в жилищния блок може да се вземе решение за изселване, както в случая.

До ТВ: Срамното е да водиш такъв живот и да превръщаш в ад живота на хората около теб. Като не можеш да живееш човешки, отиваш в специализирано заведение. В случая с изхвърлянето й съседите са й направили добро, но човек, който не е имал такъв съсед не го разбира и мисли първосигнално по начин не отговарящ на действителността.

Анонимен, До ТВ: Котешки тоалетни!? Абе приятел ти имаш и мозъчна дейност? Не може да отглеждаш 4 котки в апартамент, това е психопатия! Проблема се решава бързо когато има разум - бабата заминава в дом, котките се евтанизират и хората живеят спокойно. Света не е идеален, но най-важното е спокойствието, здравето и живота на хората - точка по въпроса.

До 62: Т.е., искаш да кажеш, че бабата не е човек... Добре че не всички хора мислят като теб. Вярвам, че в Пловдив ще се намерят доброволци, които да се погрижат за тази възрастна жена и да предотвратят изпращането й в дом. Вярвам, защото не всички млади хора са бездушни егоисти.

До 63: Напротив иска да кажа, че бабата е човек и за това предвид състоянието й е необходимо да се въдвори в дом, защото тя има психически проблема и не е в състояние да живее сама сред други хора! Тук няма чувства пеперудке, а разум - включи го, вярвам че ще проумееш какъв е проблема и как той трябва да се реши. Не може цял блок да е заложник на луд човек!

Чикън: Как изглежда обществото ни: Един полудял, другите го мерят с камъни, а третите са дълбоко притеснени за котките му.

До 63: Това, което предлагаш е най-лошото възможно решение - бабата да продължи досегашния си начин на живот, както и да продължи да тормози съседите си. Всичко друго е по-добро, вкл. и изгонването й от това жилище.

Анонимен: Проблемът е в законите и правилата. Защо 20 години след като се е появил проблема при тази жена, а тя тогава е била на 64 години, та защо държавата нищо не е направила, за да живеят хората нормално? Едва ли има нормален човек, който да нарече егоизъм желанието на хората да живеят нормално.

Ужас: Тия съседи, защо не са потърсили помощ от институциите, преди да предприемат тази стъпка. Спят на топло в леглата си! Къде е човещината, морала, ценностите на християни? Утре на друг в този блок ще почине съпруг/съпруга, ако и той не може да понесе мъката и него ли ще изгонят? Егати "хората"

ооох: До 61 До ТВ Ти мислиш ли, че тази жена осъзнава, че има психически проблем?!????

До 65 Ужас: И как изобщо можа да ти хрумне, че съседите не са потърсили всякаква възможна помощ? Аман от такива като теб дето изобщо не мислят. Нямаш си никаква представа какво е станало, но раздаваш акъл и се опитваш да бъдеш морален съдник.

Анонимен: Потърпевшите в този случай са съседите на тази жена. Не разбирам хората, които се опитват да ги изкарат виновни, но така е в България след 1989-та година - виновните се обявяват за невинни, а невинните се обявяват за виновни.

Анонимен: Лошото е, че такива възрастни хора не полагат елементарни грижи за животните си- ваксини, кастриране, поддържане на хигиена и т.н и става страшно. Дори това да се прави пак се усеща, че в дадено жилище е имало животно. Колко съм се карала с наематели, че не отдавам обор. Иначе бабата в никакъв случай не трябва да се оставя на улицата. След като за близките си не е важна, може да се разбере с някой друг да я гледа и после да му препише апартамента.

,,,: Ми да се хванат и да изчистят апартамента на жената, не да я гонят. Тя едва ли ще откаже. На 84 години дали може сама да се справи...

боби: Преди години семейството на мой приятел стана жертва на едно ку-ку, онзи беше не коткар а гълъбар. Купи апартамента на последния етаж,изгради на покрива гълъбарник, съедини го с апартамента и стана страшно. Миризми, кърлежи, кокошинки и всякаква друга гад и денонощен шум. Но най-непоносима беше вонята. Моят приятел опита всичко, стигна и до съд но загуби делото. Накрая продаде апартамента евтино, на цигани. И циганите решиха проблема - бой, бой и пак бой, докато кукуто продаде апартамента и се върна на село.

Анонимен До ,,,: ЗАЩО СЪСЕДИТЕ ДА ЧИСТЯТ АПАРТАМЕНТА Й, А НЕ ДЕЦАТА Й. ТЕЗИ, ДЕТО СЕ ПРАВЯТ НА МНООООГО ДОБРИЧКИ И Я СЪЖАЛЯВАТ ДА Я ПРИБЕРАТ В ДОМА СИ СИ, БАРАБАР С МАЧКИТЕ.

,,, До Анонимен: А като децата и са я изоставили нека я оставим да умре на улицата. Тези хора са се грижили за нас като деца, не заслужават такава съдба. Котките могат да бъдат взети в приют за осиновяване и бабата да си живее старините в апартамента, не под терасата на блок

Анонимен: Тук явно също има куковци, които си мислят, че нормалните човешки мерки са приложими за тази жена. Не е ли повече от очевидно, че съседите са положили всички възможни усилия да помогнат на жената преди да се стигне до изгонването й от жилището?! Как някои не могат да схванат, че такива хора като нея не искат да им се помага, а без тяхното съгласие нищо не става. Била е на 64 години, когато е започнала да трупа мръсотиите - и тогава ли не е могла да се справи. Хайде мислете преди да се опитвате

Анонимен: Пей сарсе кой като нея живей си живота и на никому не пречи. Само трябва да и осигурят подслон и най-важното да се изкъпе с нови дрехи и да не забравяме да се гримира, ще бъде секси баба и така ще си намери спътник в живота само да не бъде като нея.

Случаен: Вече има много възрастни останали сами! Трябва закон! След като жената има проблем и той е видимо ясен! Завеждат дело! Настаняват я в институция! Издирват се наследниците от институцията! Ако не се появят в определен срок, държавата взема апартамента за сметка на институцията, където ще бъде обслужвана жената! Ама къде закони в таз държава. И така, близки изоставили родствениците си няма да наследяват. Щом са безотговорни това заслужават.

До 79 Случаен: На кой свят живееш? Много са случаите, когато родителите гонят децата си и отказват помощта им. какво са виновни децата, че бабата е започнала да живее като бездомник, нежелаейки да живее нормално? Ти какво ще направиш на тяхно място? Ще направиш същото, каквото са направил и те - след дълги безуспешни опити да й помогнат, накрая са се отказали. Съседите са същата работа - 20 години я търпят и се опитват да й помогнат, но тя явно не иска.

Анонимен: Много си прав. А най-грозното е, че децата после не си забравят наследството. Скоро станах свидетел на подобен случай - бабата умряла и цялата й покъщина, заедно с котките до кофата, а в апартамента тече основен ремонт. Как пък не се сетиха когато беше жива!

Анонимен: Баба Марийка я съжалявам, никой възрастен човек не трябва да живее на улицата, но сама се е докарала до това положение. Поставям се на мястото на съседите и, на хората не им се живее в бунище от котешки фекалии, всички знаят на, каква воня се носи. Сигурна съм, че са пробвали да се разберат многократно с нея, за да се стигне до изгонване, така че не винаги хората са виновни, а самия човек на който му се случва, същота е и причината близките ти да спрат да те виждат, явно проблема не е само в тях

Анонимен: Пострадалите в случая са съседите. Тях трябва да жалим, а не бабата, която не иска помощ, но и не иска да живее според правилата без да пречи на съседите си.

Иван: Ние българите хубаво се гъбаркаме с ромите - но част от коментиращите по-доле са по-зле от всичките роми в нашата държава. Разберете едно - има ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Да живееш в блок/кооперация с други хора означава да имаш ЗАДЪЛЖЕНИЯ към тази общност. Задълженията включват - да не превръщаш апартамента в бунище, в дискотека, в летище, в склад, в месарница, във фабрика, в бардак, в автомивка и т.н. Не мога да повярвам, че е нужно да ги обяснявам тея неща.

Анонимен: Как изхвърлянето на 84 годишна баба на улицата може да бъде решение на проблем в 2017??? остават изводите за деградацията на нацията като раковите клетки се саморазрушава сама отвътре

Анонимен: Това че не искала да спазва правилата е пълна глупост. Дори здрави и силни шизофреници стават послушни с подходящите медикаменти, пък една немощна старица ли е неукротима бунтарка. Просто всички си прехвърлят отговорността и както казахте най- много страдат съседите.

Do 85: Донякъде си прав. Трябвало е да я изхвърлят още преди 20 години, когато е била на 64 години. Не че това ще промени нещо за жената, но поне съседите й щяха да живеят нормално, а не във вонята.

Иван: Пич, баба на 84, младеж на 20, юноша на 16, лелка на 54 - няма никакво значение. Тук говорим за правила. Ако превръщаш апартамент в бунище и не спазваш социални НОРМИ - ти не си за сред хора. Това важи 2017-та, ще важи и 2217-та. Обществото работи само и единствено ако всеки спазва правила и НОРМИ. Всеки. Правила. Норми. Всеки. Не е сложно.

Анонимен: Имам печален опит с такива жени, дето на са в ред. Единственият изход е такива да бъдат затваряни в психиатрия и да не излизат от там. Излязат ли, спират да си пият хапчетата и всичко започва отначало. Жалко за съседите й, че са принудени да я търпят толкова години. Според мен държавата трябва да им плати обезщетение за този 20 годишен тормоз.

До 88: Именно това исках да кажа и аз, в психиатрията ще намерят начин да се справят с бабата и всички ще са доволни. Ама да се скита по улиците и оправданието да е, че тя не иска да си промени живота не е много по- различно от досегашната ситуация, само измиване на ръцете.

До 90: Ако бабата не иска, няма да отиде в психиатрията и всъщност това е проблема

До 91: Могат да подходят дипломатично и да я примамят по някакъв начин, я с котките, я с някоя друга благородна лъжа, едва ли е чак толкова трудно.

Анонимен: Скапаната ни държава не е в състояние да се погрижи за възрастните или за младите! И после защо да не се гордеем с родината??!! Ето защо съм горд че съм родоотстъпник!

Анонимен: Какво точно включва да бъдеш родоотстъпник?

Анонимен До ,,,: Извинявай, но никой не е длъжен да обслужва другите, пък били те и възрастни! Значи примерно аз се връщам от работа, нямам достатъчно време за собственото си семейство, ама ще отида да чистя на котките на бабата. Ами не, не си познал! Има си закон и в случай той е спазен! И съм убедена, че на хората наистина им е писнало много, за да предприемат това. Щото в една такава ситуация миризмите са най-малкото. Ами бълхи, зарази.. От къде на къде някой ще поставя в риск здравето на децата ми?

СЪСЕД: Баба Марийка е моя комшийка. В началото се започна с безобидна помощ към животните. Но поведението й се превърна в ад за целия блок. В апартамента й са събрани гниещи отпадъци буквално до тавана, миризмата е непоносима и има цвят, акарите, които са се завъдили са с тонове. Случвало се е животните, които са в дома й, да падат отгоре, защото тя няма достъп до стаите на апартамента си. Преписката е на повече от 25 години, сигнализирали сме институциите, но помощ отникъде няма....

Анонимен: Наистина децата й не са длъжни да я приберат в своите домове, но нещо елементарно, което можеха да направят за тези 20 години (!) - да се почисти основно апартаментът и да се назначи една медицинска сестра или гледачка, която денонощно да контролира бабата. При високата безработица няма да е чак такова скъпо удоволствие.

Анонимен До Анонимен: Радостта от липсата на българското държавното извращение!

Анонимен До СЪСЕД 96: Баба ви Марийка има нужда от лечение и помощ! Вие също не сте длъжни да живеете във воня и мръсотия! Но скапаната ни държава, уж в Еро-съюза, не го прави защото я ръководят лумпеноиди! На Запад това го няма или ако се разбере че го има, веднага се оказва помощ без увъртания! Не се търсят роднините и децата а направо се действа!

СЪСЕД: Животните, които тази жена гледа в апартамента си, се мъчат. Те, ако не паднат от прозорците, живеят в непрогледна тъмнина и умират от глад и болести.

Англичанин 2.0: Само дето твоя дом не е твой, а на кралицата. Ти си под наем. Може да е 100 годишен, но пак е наем. Отделно ако не плащаш поддръжка и не чистиш, косиш и т.н. ще те изхвърлят като мръсно куче. Ако пък решиш да стреляш по службите - си пътник.

Анонимен: Да й заковат вратата с пирони, що за ***?! Да не дава Господ на вас да сте в нейното положение и да сте изоставени от деца и държава. Ако й се случи нещо на улицата, сигурно съседите й ще са най-щастливи.

Анонимен: Чужбина която сте виждали май се изчерпва с Халкидики. В Чуждеция - ако не чистиш, не плащаш по главоломни суми месечно за подръжка, освежителни ремонти, градинари, чистачи и т.н. - ще те изхвърлят като мръсен антисоциален отпадък, какъво е всеки непризнаващ задълженията си към КООП-а в който живее. И няма държава, няма социални - ти си ДЛЪЖЕН да плащаш всеки месец и да чистиш и няма 6-5. Отделно има КООПове където 1 рибка нямаш право да гледаш, да не говорим за талази котки/кучета/прасета..

Анонимен До АНГЛИЧАНИН 100: Нямаш какво да стреляш! Имаше ги такива horders но системата действа доста бързо спрямо тях и доста хуманно! От общината пращат специален екип който почиства апартамента, къщата и двора, а собственика прибират в психиатрията за принудително лечение-но хуманно! А в България как е! Диващина, простащина и първичност!!!

Анонимен До Анонимен 104: Ти от кой диспансер пишеш? Описваш донякъде България! Вземи счупи огледалото да не те подвежда!

Киро Лудата Коза: Българина в Чужбина - плаща 500/600/800€ за наем и отделно по 50-100€ за подръжка на общи части. Българина в България - купва апартамент веднъж и после не иска да плаща 5€ за осветление, да кара целия вход да му търпи мизерията, миризмата, животните, бормашината и музиката по никое време. Не ви е България виновна на вас, вие сте си такива. Разбирате само от бой (солена глоба) и нищо друго.

Анонимен До Анонимен 95: А ти за какво работиш! Като остарееш и изтрещиш да те изхвърлят от апартамента!? Какво ти гарантира държавата като помощ и стабилност? Шопът винаги за лудото работи! Приятни старини!

Анонимен До Киро Лудата Коза: Киро козия акъл, на запад подръжката се поема от общината като се заплаща месечна вноска за това! Ако индивида е в пенсионна възраст или социално слаб-не плаща! Ако е изтрещчл му се оказва помощ но при никакви обстоятелства не биха го изхвърлили като куче! Това го има само в скапаната България!!!!!!

Киро Лудата Коза: Давайте на минусите, щото аз ви казвам истината в очите - давай червения палец. Като Ханс/Найджъл ви нахокат и ви кажат "ще си чистиш и нещло ти се е и 800€ наем ще плащаш" - тогава навеждате глава и сте "ja, ja, yes sir". Хайде да ви видим как държавата приемник ще се погрижи за вас, като зъбите не може да си позволите да си оправите (не всички, 80% от емигрантите).

Киро Лудата Коза: А колко е тази подръжка, ако мога да попитам, анонимко? Бедните не плащат - хайде стига бе, то рай на земята. А въпроса със зъбите как стои? Понеже гледам половината ги нямат, живеят в гета, даже оная симпатяга дето спечели евро-милионите в Испания я гелдаш да се усмихва като такси - тук има - тук няма. Направо ми се драйфа да слушам колко е подредено в чуждениця срещу скромната сума от 900€ на месец.

Анонимен До Киро Лудата Коза 113: А колко са заплатите бре не анонимни Киро Умната Козъ! Ами раят е! Отиди да видиш и станеш родоотстъпник!! Еснафлъка те хапе като кърлеж ама Лаймската болест съвсем ти е продухала козия акъл!

Анонимен До Киро Лудата Коза: Ти и истината??!!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ами щом някои вярват на луда коза значи съвсем скоро или вече са порядъчно изтрешяли!

Анонимен: По-лошо от досегашният й живот няма, Съседите й са и направили добро, че са я изгонили от жилището й. Това е истината, а от лицемерните милостиви писания за "горката старица" ми се повръща.

Киро Лудата Коза: Тоталното ви неразбиране на това как работи света говори за това на какво дередже сте. Говорим за подръжка на апартаменти и общи части - вие говорите за заплати. Като отивате да си купвате кола/телефон/дрехи да не би да ви питат - колко ти е заплатата, и ако вземаш малко пари да ти продават евтино? Цените на стоките/услугите/подръжката са си цени, и далеч не зависят колко плащат на бачкатор.

Аз: Не се ли намери един съсед поне да прояви човещина и състрадание??? Никой не е застрахован в този живот. Защо са я оставили сама и без подкрепа досега????

Анонимен: И аз имах една такава в блока и накрая се преместих. Това ли обаче решението?

До 118 Аз: Ти да не си малoумен? Очевидно е, че са се опитали да й помогнат, както децата й, така и съседите, но тя като не иска, нищо не можеш да направиш. Виждал съм такива като нея - няма друго спасение освен принудително настаняване в психиатрия.

Киро Лудата Коза: Господин АЗ - как бе само в БГ някой да им е длъжен? Все някой длъжен. Тя е длъжна на себе си да не се допусне до това положение до което е. В България е тотална мизерия, беззаконие и подръжката на общите части е сведена до МИНИМУМ. За да изхвърлят някого - той явно ама много, много е наакал положението. Много ми е интересно как се в БГ някой им е длъжен, отиват в Англия и бачкат като роби по 12 часа на ден да си плащат градския и квартирата, обаче в БГ все някой им е длъжен.. Ей, кошмарници!

Аз До СЪСЕД: Вие добре сте сигнализирали, но сетихте ли се да ударите едно рамо на жената преди да се стигне дотук??? Човешкото отношение е по ефикасно от наказателното критикуване!!!

Аз До Анонимен: Явно жената има психически проблем. Какво има толкова трудно за разбиране??? А, съседите са *** за мен!!!

До 122 Аз: Вместо да философстваш по форумите, вземи прояви човешко отношение към жената и я прибери у вас.

Анонимен: Господин АЗ - за пореден път. Стига с този ромски манталитет. На тях все някой им е длъжен да им помага - виждате как живеят. Нали всички лижем дупетата на западняците - там никой не им е длъжен, ако трябва да се направи нещо - правят го. Единственото което се дължи е от индивида да спазва системата, правилата и нормите. Тази бабичка очевидно не е спазвала нито правила, нито човешки, нито социални норми. В случая ТЯ е престъпника. И във всяка една запада държава би била изгонена час по-скоро.

Анонимен: "И във всяка една запада държава би била изгонена час по-скоро" В нормална държава хората, които имат психични проблеми не са оставени на произвола да се справят сами. Само *** би изисквал от психично болен да спазва спазва норми.

Анонимен: В нормалната държава хората възпитават деца и имат ценности, семейства и приятели. Ако някой е психично болен - децата му и роднините са първите да се обадят на психо-диспансера. Който не е имал акъла да възпита нито деца, нито общество, и е част от гнила ябълка "държавата" му е виновна. Щото е лесно да обвиниш някфа си "държава", трудно е да кажеш, че си пълен провал и си свършил изоставен като улично куче (даже уличните кучета се грижат някой хора за тях, от време на време и аз ги храня).

Анонимен: Ама как не - не е виновен човека, дето очевидно толкова зле се е представил, че дори семейството му не иска да има нищо общо с него - виновна е "ДЪРЖАВАТА". Сигурно и на тези дето не им става чурката виновна им е държавата? И на дебелаците на по 20/30/40 години, дето са 50% хора, 50% лой им е виновна "ДЪРЖАВАТА" че никога не спортуват. За какво друго е виновна държавата, давайте да си изберем?

Питам: До Анонимен Тези които пишат за старчески дом, знаят ли че се плаща по 1 000 лв. на месец. И там не е място за психясали хора, а за нормални богати реститути.

Анонимен: А между другото държавата дали е виновна на тези дето съседа им с жена им спи? И там ли е държавата главния виновник? Ех, тая държава - разби хиляда семейства.

Така е: До Аз Този въпрос го задай на децата на тази жена.Съседите нямат задължения към нея.Или имат , ако не си е плащало сметките в блока.

Анонимен: 20 години да я търпят - това е уникално. Аз не издържах и година, а случаят беше доста по-лек.

Анонимен: Съседите й са търпеливи до безкрайност. 20 години тормоз и чак сега я пращат там, където бабата сама иска да бъде - при кофите за ...... (цензурира се тук).

Анонимен: А би трябвало общината да закове вратата на това жилище, докато не осигури обеззаразяването му. За да стане това тази баба май трябва да даде съгласието си, съответните санитарно-хигиенни служби да влязат в жилището й, а дотогава е добре да бъде заковано, за да няма епидемии.

Ива: This is wrong on so many levels.. "Събирачеството" на животни е психическо заболяване, а реакцията на отговорните институции е направо покъртителна. Първо жената трябва да получи предписание да кастрира котките и почиства редовно. Ако това не стане й се отнемат и й се забранява да взима нови. Ако и това не помогне се въдворява. Жената на улица, а котките заковани в апартамента - гениално, просто гениално!

Саморазправа: Поредната саморазправа защото липсва държавни органи, липсва съдебна система, липсва култура, липсва състрадателност и всеки се е увълчил. За съжаление сигурен съм че има много такива жени като тази 84г има и много такива деца да замерят живи хора с камъни има и много такива който просто си седят и чоплят семки гледайки шоуто.
Държавата загина! Да живеят 240 ни царе в НС.

Въпрос: А защо съседа й е отрязал тръбите за водата??? И как без вода ще се поддържа чисто??? Въпроса ми е до всички коментирали.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: