Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 юни 2017 г.

Получилите подарени тройки студенти скочиха в защита на толкова великодушната и така авангардно мислеща преподавателка!



Причината - уронване на престижа на учебното заведение

Неочакван обрат. Наказват студента, който разкри скандалната практика за оценяване на преподавател в УНСС. Това реши Ректорският съвет на университета.


Университетът за национално и световно стопанство отстрани проф. Соня Докова, но в нейна защита скочиха студенти, впечатлени от преподавателката.

"За съжаление на всички ние се прочухме отново не с признание, отличие, награда или какъвто и да е успех, а със скандал. Университетът ни отново е тема за подигравки, както и ние - студентите в него", пише в отворено писмо до редакцията на Dnes.bg Георги Гюзелов, студент в 4-ти курс в УНСС.

Университетът за национално и световно стопанство отстрани проф. Соня Докова, но в нейна защита скочиха студенти, впечатлени от преподавателката.

"За съжаление на всички ние се прочухме отново не с признание, отличие, награда или какъвто и да е успех, а със скандал. Университетът ни отново е тема за подигравки, както и ние - студентите в него", пише в отворено писмо до редакцията на Dnes.bg Георги Гюзелов, студент в 4-ти курс в УНСС.


"За периода, в който проф. Докова ми е преподавала е създала образ на един от най-подготвените преподаватели в учебното заведение, изключително ерудирана и можеща да подготви студентите за техния професионален път", твърди студентът.

Георги Гюзелов посочва, че в лекциите на проф. Соня Докова аудиториите са били пълни, а тя самата е защитавала интересите на УНСС дори при сблъсък с представители на изпълнителната власт.

"Смятам, че поведението на нашия колега Кезим Медев е недостойно и целящо единствено лична облага с цел пиар. В интернет могат да бъдат намерени публикации и негови интервюта, в които той казва, че е готов на всичко, за да успее и че цели политическа кариера. Бил е кандидат за общински съветник в община Гърмен, участвал е в различни телевизионни формати", посочва Георги Гюзелов. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Студентът Кезим Медев заради това, че е разкрил аферата и по този начин е "уронил престижа" на университета ще бъде наказан! Правете си изводите относно господстващия морал в скъпата ни татковина Мутроландия!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Точно така! В България не е нужно да учи човек! Достатъчно е да е бодигард/пожарникар!

Chavdar Genev

Анонимен каза...

Бг университетите не дават нищо - нито знания, нито реализация! Бг дипломите не дават възможност да докажеш, че си завършил висше образование НИКЪДЕ ПО СВЕТА освен в крепостно бг. Университети бг не дават възможности! Те закрепостяват! Ученето в бг университети е заблуда - за родители с големи амбиции и с малко акъл!

Николай Пехливанов

Анонимен каза...

Българските университети са създавали върхове! Инженерът-строител, завършил в БГ, се грижи за всички мостове на НюЙорк. В IT областта българите се конкурират с най-известните специалисти по света. И те са възпитаници сащо на БГ университети. В областта на точните науки в най-престижните университети в света приемат победители от световни олимпиади и конкурси. Все още! Как се срина БГ образованието.? От момента, откогато местата в университетите станаха повече от броя на завършващите гимназиален курс, а самите университе се издържат на базата на приети студенти, съвсем естествено е нивото до спадне, за да се привлекат студенти. Имаше период от време, когато в университетите с точни науки кандидатите бяха по 7-8 за едно място. А професори като Обрешков, Тагамлицки, Брадистилов бяха известни по цял свят. Тогава подборът беше в посока най-доброто. И завършваха най-добрите! Неслучайно лекари, инженери, културни дейце си намират място в САЩ и други напреднали страни. Не можеше да се говори за вземане на изпити с празни листове Така че не обвинявайте университетите - търсете причините по-нагоре! Иванка Топалова