Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 юни 2017 г.

Мое писмо до предаването СЪДЕБЕН СПОР, в което ги уведомявам за толкова възмутителната история на баба Марийка


Здравейте, уважаеми правдолюбци и човеколюбци от предаването СЪДЕБЕН СПОР,

Пиша и тук защото не намерих контакти на страницата ви в Нова ТВ. Искам да ви информирам за една много интересна и показателна история, която може да стане тема на едно ваше предаване. Става дума за историята на бездомницата баба Марийка, която преди няколко месеца и то по съдебен ред е изгонена от т.н. "етажна собственост" от собственото си жилище (!!!) по причина на това, че е отглеждала в апартамента си котки (!!!), бабата има тази странност, че обича много котките, и ето, живеещите от входа успяват да осъдят 84 годишната стара жена за три години (!!!) да живее извън жилището си, тоест да живее на улицата. Тази абсурдна история се развива напоследък в толкова европейския град на културата (!!!) Пловдив и ето, баба Марийка от януари насам живее подобно на улична котка на улицата, спи на земята под балкон на съседния блок.

В тази връзка, след като се запознах с толкова възмутителната история на баба Марийка реших да напиша писмо с молба за помилването й (щото присъдата й фактически е равна на смъртна, вие нали не смятате, че баба Марийка ще издържи три години живот на улицата?!) до вицепрезидентката Йотова, ето, от тази публикация можете да разберете историята й, а в него се съдържа (имплицитно) и една друга не по-малко многозначителна история, това е историята на моето собствено опраскване-уволнение и моя протест за свобода в образованието, аз пък съм учител по философия от едно пловдивско училище (намиращо се в квартала на баба Марийка), и ето, по време на този мой протест аз имах възможност да се запозная с баба Марийка и да науча за нейната пък не по-малко изразителна от моята история.

Аз иначе съм и блогър и двете истории, на баба Марийка и моята, можете да ги намерите най-подробно отразени в блога ми, в него има и визеозаписи на разговорите ми с баба Марийка, там са нейните изповеди, много неща можете да научите от него по тия две истории. (Блогът и се намира ето тук.) Ако искате, елате да се видим на моя протест, аз нямам нищо против да направите предаване и по моя случай, мен можете да ме намерите всеки делничен ден на мястото на мястото на протеста ми на тротоара, до централния вход към двора на училището (в блога ми има данните ми за връзка с мен, телефон и пр.).

Но все пак не е зле да направите най-напред предаване за случая на баба Марийка, нейният случай е много по-спешен, не е зле г-н Жоро Игнатов тия дни да се изправи с микрофона си пред нейните мъчители от блока й и да им зададе въпроса: Вие защо изгонихте баба Марийка на улицата от нейния собствен апартамент?! Вие какви сте, уроди някакви или сте някакви праведници?

И много други важни въпроси могат да се поставят във връзка с нейната така възмутителна история.

Това е, извинявайте, че ви запознавам тук, на страницата ви във Фейсбук с историята, не знам какъв е другият начин за връзка с вас.

Всичко добро! Бъдете здрави!

С най-добро чувство: Ангел Грънчаров, философ, учител по философия, писател, блогър

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Анонимен каза...

Не знаех, че следите телевизионните каналчетата на мафията с безумните им предавания за отклоняване на общественото внимание и баламосване на хората, което показва, че май водите живот не на философ, а на „обикновен”, „средностатистически” гражданин.
Но Вие явно сте специализирали в писането на всевъзможни молби, изложения, закрити и открити писма, тъжби, оплаквания, сигнали, уведонления и т.н., така че бихте могли дори да изкарвате препитанието си с подобна дейност. А иначе това е доста стандартна реакция: тава е безобразие, че пишем до телевизията!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч "академический" прогандист нерукотворной мудрости КГБ, запитах те нещо, опитай да ми отговориш. Зададох ти два въпроса. Патом поговорим.

А теперь да ти кажа барем това: ти дебил ли си, та пак ми говориш за некакъв "живот на философ", нема такъв "живот на философ", при това "единствено-правилен", приеми, че Ангел Грънчаров е по-специален философ, който не води "единствено-правилния живот на философ", чаткаш ли теперь? Ангел Грънчаров е свободен човек, таваришч, и ще си прави каквото иска, ти може да си мрънкаш колкото искаш, теперь хоть этого понял?! Говоря ти чат-пат на руски белким зацепиш.

Анонимен каза...

Гусин Грънчаров, по-колям конформист от вас едва ли може да се намери. Гледате малоумните предавания по телевизията, пищите САМО когато ви опре финансовият нож до кокъла и не правите НИЩО друго, освен да мрънкате.
И да доносничите, както е известно.

Анонимен каза...

Само за доносничеството си не отричайте, г-н Грънчаров. Още когато постъпихте в ПУ като студент, хората знаеха - и ГОВОРЕХА - за това как обичате да постигате целите си и да каляте тези, които не ви се нравят. Айде да не си кривите душичката, а. Не е случайно, че ви одобриха да учите в СССР. Ведь тогава само "наши хора" пращаха там.
Така че не се прави на ударен и не отричай за доносничеството. Известен си с това и хората още говорят.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие ме утепахте: тоя пък сте великолепна направо! Вий надминахте самата себе си, другарко - и се устремихте към звездни висоти! Вий, другарко, сте генийка на... сега ще разберем на какво... полека, че другарката ме вдъхнови с тоз свой ненадминат изблик!

Другарко, аз какво правя е добре известно, а това как Вие самата възприемате моите активности, е нещо совершенно другое, панимаете хоть этага? Амче ако нещо е увредено във възприемащия и оценяващия Ви апарат, а, другарко, тагда что будем делать? Вий да немате атестат удостоверяващ, че от Ваште усти се лее единствено чистата и неподправена "единствено-правилна" истина?! :-)

Другарко, аз в ПУ съм работил като асистент по философия 7 години, а като студент съм учил в СУ. Ха сега де, другарко, кто тагда говорит о моем "доносничестве", Вы где этага слишали?! Гаварите, что люди еще гаварят о моем "доносничестве", какие этого люди гаварят, в Софии или в Плодвиве? Вы снова осрались, таваришч другарке?! :-) Вы снова изложились, таваришч другарко! :-)

А за това, че само "наши хора" биле пращали в СССР, где аз наистина ходих да уча... другарко, подумай хоть немножка: если принимали в СССР для учьобы толька, как Ви гаварите "нашие люди", тагда почему не приняли вас лично, а другарко, ведь Вы сте таман от "нашите", и тагда, и теперь, Вы сте се от "нашите". Ведь вас не Ви уволняват другите другарки на руководящая должность, так, меня увольняют, Вас аднака не увольняють, виходит, другарке, че Вие сте от "наште", а не аз! Дмайте, другарко думайте немножка кагда висказиваетесь, умоляю Вас! Мну грустна о Вас, другарко, что ВИ так многа излагаетес! Давайте, подумайте немножка чтоби излагатса меньше, иначе Вы станете полним резилем, дурагая таваришч другарке! Как придумали това, че Вам лично люди сказали, что кагда етат Гринчарав бил студентом в... ПУ он, видите ли, бил "стукачом", именно так па саветскага язика називают такие как Вас, другарко, които друго не правят освен да пишат доноси. Ето Вий теперь срещу мен пак това правит, пишете доноси, при това даже се излагаетес патаму что не проверили свой гипотетическую инармацию и вот, снова пасрались и то очень обильно! Не нада так, другарко, меня в каком та моменте ще ме принудите да се пръсна от смях, другарко, на тъпите ви измильотини?! Вий да не сте фанала отнекъде стареско слабоумие ма, другарко, и то хептен преждевременно?! :-) А сега кажи коя си, другарко, и где живьеш, в Пловдиве или в Сафии живьош и куда тебе этага гаварили по моему адресе! Скажи, не нада молчак как камуниста на дапросе! Дай, облекчит сваю многастрадалную душу другарке! Жду Ваших самопризнаний о вашей лъжливости, таваришч другарке. Оти врете так многа, другарке, та Вий сама на себе си не вервате даже?!

Анонимен каза...

Възмутително, дано някой ви обърне внимание. Живеем в бездушна държава, без работещи институции, страшно е!

Марияна Маринова

Анонимен каза...

Интересно е да се чуе и "другата страна" - т.е. тези които живеят с баба Марийка под един общ покрив. Защото общото съвместно съществуване изисква и култура, и търпение, и отстъпки. Не съм цар Соломон за да присъдя справедливо, но явно не може да се съди само по думите на баба Марийка. Не може да се поставя въпроса и така "Котките или баба Марийка". Не е лесно, нали? Жалко, че Соломон не е жив!

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Каквито и да са аргументите на другата страна, факт е че 84 годиншна жена остава на улицата и спи под балкон. Няма нужда от Соломон, за да видиш, че това нито е цивилизовано, нито хуманно. Същото важи и за г-н Грънчаров, каквато и да е аргументацията на другата страна, той е дългогодишен учител, не може ей така изведнъж да стане некадърен, трябва да има възможност да преподава и институциите да обърнат сериозно внимание на случая.

Ursus Major каза...

Абе, ма ти Съдебен спор ли гледаш бе, тъпунгер?!
К`ъв учител бе, ти за метач не ставаш!
Ебати тъпунгера, и писмо бил писал, човек без работа!