Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 18 юни 2017 г.

Проба, клипче на живо във фейсбук, обяснявам кой, кога и как е учителМай този запис не е качествен, но понеже е експеримент или проба, запазвам го, та да мога да си направя съответните изводи. Така именно човек се и учи. Грешките са много полезни - за да може човек да разбере кое е правилното.

ДОБАВКА (Нещо, написано от мен във фейсбук): Това че се говори и пише във фейсбук не е лошо. То тъкмо за това е създадена социалната мрежа. Лошото е, че много често се говори и пише без да се мисли. Там е проблемът. Иначе ако хората говорят и пишат като същевременно и мислят, тогава няма никакви проблеми. Напротив, ще е много хубаво и полезно да се участва в такива разговори между мислещи хора.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Да, принципно много хора пишат без да мислят. Чукането по клавиатурата всеки го може, но мисленето е доста по-сложна задача. Изисква някаква "подложка", като знания например :)

Юрий Александров

Анонимен каза...

Съгласен съм с г-н Александров. Бих добавил, че мисленето е продукт на интелекта. И като такова изисква непрекъснато развитие.Последното е сложно и затова се отдава на малцина /за съжаление/.

Д-р Стефан Кючуков