Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 18 юни 2017 г.

Встъпителни думи по темата "Кога обществото става жив организъм?"Това видео е от курса по ФИЛОСОФИЯ НА ПРАВОТО.

Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Много хубава беседа, г-н Грънчаров. Има ли възможност да стана ваш приятел във Фейсбук? Имате ли свободни места за приятели?
Приятен ден!

Анонимен каза...

И още нещо. Има ли възможност да си купя хартиено издание на книгата ви за преживяното в казармата - "Там горе, под звездите"? Издавали ли сте я в хартиен екземпляр?

Ангел Грънчаров каза...

В момента имам места за приятели във Фейсбук, малко са, тъй че побързайте! :-) Имам и книгата за казармата, при желание да си я набавите можете да ми се обадите по имейла.