Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 юни 2017 г.

Вечен позор на опозорилото се величество, стъпкало българската корона!



През горещото лято на 2000 година атаката срещу правителството на Иван Костов започна с 2000 (две хиляди) горски и полски пожара, пламнали "по небрежност, от незагасени фасове". Цялата държава, и МВР, и армия, и гражданство изнемогваха и се виждаха в чудо, а тоя огнен ад продължи чак до първите дъждове през есента. После почнаха стачки, размирици, протести по всякакви изсмукани от пръстите поводи, за да се стигне до уникалното таксиметрово-тошевско безсрамие "България уби дете!!" в началото на 2001, ескалирало в невижданото в историята незаконно блокиране на дейността на националното радио за месеци наред от "борци за свобода на словото и против синята диктатура", ръководени от Петър Волгин и неколцина подобни нему. На тоя апокалиптичен фон ДС докара на бял кон царя, който благо обеща на всекиго по нещо неизпълнимо и увлече два милиона абдали да го изберат... Това исках да припомня по случай днешния му юбилей. Да е жив и здрав! (Васил Давидов)

Кратък мой коментар: Добре е да се знае това. Царят беше използван от ченгета и КГБ за крайно непристойни цели: реванш на мафията и погубване на българската демокрация и на българските демократи! И успяха: нанесоха непоправими рани на България! Вечен позор на опозорилото се величество!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: