Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ провеждаме следните курсове: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо учим? (Заключителна част) ФИЛОСОФИЯ: М...

петък, 16 юни 2017 г.

Вечен позор на опозорилото се величество, стъпкало българската корона!През горещото лято на 2000 година атаката срещу правителството на Иван Костов започна с 2000 (две хиляди) горски и полски пожара, пламнали "по небрежност, от незагасени фасове". Цялата държава, и МВР, и армия, и гражданство изнемогваха и се виждаха в чудо, а тоя огнен ад продължи чак до първите дъждове през есента. После почнаха стачки, размирици, протести по всякакви изсмукани от пръстите поводи, за да се стигне до уникалното таксиметрово-тошевско безсрамие "България уби дете!!" в началото на 2001, ескалирало в невижданото в историята незаконно блокиране на дейността на националното радио за месеци наред от "борци за свобода на словото и против синята диктатура", ръководени от Петър Волгин и неколцина подобни нему. На тоя апокалиптичен фон ДС докара на бял кон царя, който благо обеща на всекиго по нещо неизпълнимо и увлече два милиона абдали да го изберат... Това исках да припомня по случай днешния му юбилей. Да е жив и здрав! (Васил Давидов)

Кратък мой коментар: Добре е да се знае това. Царят беше използван от ченгета и КГБ за крайно непристойни цели: реванш на мафията и погубване на българската демокрация и на българските демократи! И успяха: нанесоха непоправими рани на България! Вечен позор на опозорилото се величество!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: