Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 1 юни 2017 г.

Днешните дебати в Алтернативното училище на протеста







Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Ти тотално си изкукал Ленински философе. Какви са тези натрапливи мисли, ти лягаш и ставаш с тази директорка, какво стана? Да не би да са те уволнили от доносническата служба и сега да се чудиш какво да правиш ? Отрязали дърво заради теб, всичко се случва заради теб и твоята голяма личност. Зрънчо, децата на 5 години успяват да се справят с егоцентризма си, ти не успяваш! На никого не му пука къде стоиш и за какво се бориш, никой не ти обръща внимание и никой не е дошъл на протеста ти за 70 дни, мазнотията по адрес на Бойко Борисов няма да свършат работа, както едно време, преди да заминеш в Русия.

Разбираме всички, че си некадърен и че се опитваш да скриеш тази некадърност, като се фиксираш (дори и сексуално) върху директорката си, но моля те намери лекарска помощ, нека те хоспитализират за малко, да ти дадат хапчета, пък дано да се оправи тази лудост и мания. Тази мания те убива, бе, човеко! Ти вече и изглеждаш различен на клиповете си, по-невротичен, по-безумен в изказванията си.

Послушай ме, моля те, помоли семейството си да ти помогнат и отиди да си починеш за няколко месеца в някой психодиспансер.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, това вече веднъж го казахте, сега пак го пействате, възниква логичният въпрос: докога ще правите така?

Нищо друго ли не можете да измислите, нещо по-свежо не може ли да роди болната Ви злобна главица?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, докога ще се храните единствено със злоба? Знаете ли, че един ден ще се задавите от злобата си?!

Бог да Ви е на помощ, нищо че за Вас Бог няма, естествено! (Ако имаше, нямаше как да сте чак толкова злобна...)

Загрижила сте се за мен, оставете ме мен, аз ще си мра какъвто съм - за себе си се погрижете! Какво ще правите когато толкова злобната Ви душа се изправи пред Съда на най-справедливия Велик Съдия?!

Анонимен каза...

Добре поне, че тоя път старият изкукуфендел го няма. Искам да кажа другият стар изкукуфендел. :)

Анонимен каза...

Госпожо Анастасова защо не се потписвате с името си? Не ви ли е срам да пишете скришом????