Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 1 юли 2017 г.

По въпроса за еднополовите бракове: Ний страна на дебили ли сме, ний страна на фашисти и на комунисти ли сме - в която личността и човечността нищо не значат?!



На снимката е този именно "единствено правилно мислещ" (според догмите на мнозинството, на комуната, разбира се!) млад човек, подготвящ се за свещеник, когото репликирам по-долу... Който към тази снимка си е поставил следните думи Любящото сърце е началото на познанието! Η αγάπη είναι η αρχή της γνώσης!

Александър Иванов каза: Тъкмо гледах новините по Nova: В Германия е решено - еднополовите бракове са одобрени... ГОСПОДИ, ВРАЗУМИ ТЕЗИ ПРОСТИ УПРАВНИЦИ!

Кратък мой коментар: Не е работата до "простотията на управниците", такова тълкуване според мен опростява нещата, проблемът е ценностен, става дума за права, за човешки отношения, за справедливост. Нека да се опитаме да осмислим нещата по-цялостно, като съвременни и то човечни хора. Тезата "само между мъж и жена" може да има семейство и съвместен живот (брак) нима е толкова непоклатима? Ами ако за тези хора, именно хомосексуалните, които са различни, такава догма е неприемлива, защото ги поставя в неравноправно положение? Защо ако двама хомосексуални, независимо мъж и мъж или жена и жена, се ОБИЧАТ и искат да живеят заедно да не е възможно никога да създадат семейство, да узаконят връзката си - щом като това е техен избор?! Какво, да ги принудим тогава единият насилствено да си смени пола ли (та семейството им да е "нормално")?!

Опитайте се да се поставите в положението на тия хора: мнозинството да осъществява диктат над тях и да не им позволява да живеят заедно, поставяйки завинаги клеймото върху тях, а именно, че са "ненормални", "извратени" и прочие - това ли е правилното?! Да си живеят заедно, но да не могат да наричат това "семейство", така ли предлагате, да не могат да узаконят връзката си - на какво основание тези хора трябва да бъдат дискриминирани, и то по такъв полов, сексуален признак?! Само защото са малцинство ли?! Ето, аз пък, изхождайки от хуманни и ценностни подбуди (свободата на личността и на човека за мен нещо значи!) се застъпвам за правата на малцинството по принципни подбуди, нищо че мен това лично не ме касае, аз не съм хомосексуален, имам си "нормално семейство", женен съм. Темата се нуждае от дебат, обществото ни следва да се проникне от желание за разбиране, трябва да се освободи от властта на някои догми, които ето до какво водят, млад човек, подготвящ се за свещеник (християнин!) да се изживява като твърд враг на правата на малцинството, в случая хомосексуалното.

Ами по тази вашата "логика" и циганите би следвало да бъдат дискриминирани щото са различни от нас, какво пречи в един момент да решим, че за доброто на мнозинството е приемливо да бъдат притеснявани и циганите, примерно да бъдат подложени на насилствена стерилизация?! Трябва много да се мисли по такива въпроси преди човек да заеме позиция, иначе се излага. Прочетете коментарите.

Ний страна на дебили ли сме, ний страна на фашисти и на комунисти ли сме - в която личността и човечността нищо не значат?! Ако претендирате да сте християни, бъдете поне малко по-търпими към правата на различните. Защото и те, моля ви се, са Божии чеда, и те са човеци, и техният избор следва да бъде уважаван, нима не знаете, че Христово учение е религия на СВОБОДАТА?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

16 коментара:

Анонимен каза...

Не са дискриминирани. Хомосексуалните имат СЪЩИТЕ права като нас, нормалните хора. И те могат да се женят. Никой не ги спира.

Анонимен каза...

Гранчаров е ненормален, Гранчаров е гей. Освен луд сега се оказва, че е и гей. Не му стига че е луд но се оказва че е и гей. Гранчаров е един луд и некадърен гей. И антикомунист твърди че е. Няма нищо лошо на този свят, което той да не е. И нищо от доброто той също не е...........

Анонимен каза...

За какво семейство говорите, за каква християнска любов между педераси и лесбийки? ,,Дебати,,, логика,, и куп измишльотини! Малко в повече ми идва тази ,,свобода на мислене,, и ,,толерантност,,! Идете в най-близката църква до вас и там търсете истината! Боже, опази!

Ekaterina Ganeva

Анонимен каза...

Кажи си честно, Грънчаров - "аз съм мазен гей"... Ще ти олекне...

Борислав Плеснев

Анонимен каза...

Съдържанието на коментарите са чудесно онагледяване докъде сме стигнали по пътя на свободата и демокрацията...

Анонимен каза...

Можело и да осиновяват деца! Тези са за разстрел.

Александър Иванов (бъдещ християнски свещеник)

Анонимен каза...

И Александър Македонски е бил педераст........

Анонимен каза...

Брат става същото като Содом и Гомор сещаш ли си съвсем се изпуска от релси тази държава Господи спаси богочестивия!!!!!!!

Йосиф Ковчазов Ковчазов

Анонимен каза...

И защо им е да създават семейства, след като са негодни за създаване на поколение? Нали това е и основната функция на брака ,единение,хармония и възпроизвеждане! Нали двете хармонични половинки създават едното цяло, а тук нито има смисъл, нито има хармония,а една ужасяваща пародия, уродлива, извратена и изопачена, същинска карикатура. Абсолютна гротеска!!!!!

Katya Guneva

Анонимен каза...

Като искат - да си живеят заедно!Но да се женят и осиновяват деца е нелепо и неестествено! Кому е нужно?

Светла Дойчева

Ангел Грънчаров каза...

Ами ако Европейският съюз нареди и ний да разрешим на гейовете да се женят: кошмар?! Путин требе да ни освобождава пак! :-)

Ами ако ЕС задължи всеки наш бабаит да става... гей?! Представяте ли си? Ако гейството стане задължително?! Тогава вече Путин требе да ни спасява! Поне името "Путин" звучи така хубаво, мъжкарско, като за истински мъж, дето много си пада по жени и по здравия секс с жени! Путин: красота! Да живей Русия!   В Русия гейството се преследва от закона и обратните ги пращат в концлагер! :-)

Анонимен каза...

А някои либерални правителства толкова много години вече използват биологически, геомагнитни и електронно-импулсни оръжия срещу нас в същия момент, в който мазно и гейски ни говорят за свобода, демокрация и човешки права! Гнус ме е от тая система и от онези сили, властващи над съвременното човечество!

Анонимен каза...

Няма как ЕС да ни заповяда нещо. Не и при достойни политици. Ако ЕС се опита да заповядва, един хубав, напърчен среден пръст и готово. Точно както правят поляците и унгарците. Браво на тях!

Анонимен каза...

Нямам нищо против хомосексуалните,но да се "женят" е абсурдно,тъй като дори и в Библията пише,че смисълът на брака е зачеването на собствено поколение,а те деца не могат да създадат помежду си!Стига соросоидни глупави " права и свободи".

Анонимен каза...

Точно така - проблемът е ценностин! Ако изповядваме християнските ценности, нещата са прекалено ясни, останалото е тъмно езичество. Правата, човешките отношения и справедливостта извън центъра Христос са относителни понятия. Хомосексуалните не са различни, а са еднакви - различни са мъжът и жената. Не могат да създават семейство, защото семейството е обществена институция - като искат да си живеят заедно да го правят, мисля че никой не им пречи. А защо искат да узаконяват връзката си? Думата нормалност произлиза от норма, което значи установена средна стойност за нещо, така че хомосексуалните са изключение от нормата. Диктата се оказва от тях с техните претенции, образа и злоба. Тия хора винаги бягат от пряк дебат - защо ли? Никой не се отнася с тях зле, докато не започнат да претендират за свръх права, за сметка на мнозинството нормални хора. Като включи циганите, турците, руснаците, арменците, власите, вземи включи и наркоманите, пушачите, алкохолиците, може и убийците и изнасилвачите и т.н. Тия всички са с нарушени права и са дискриминирани!
Християните сме много търпими към хората, съзнаваме тяхното душевно страдание и болка, но не може да се отнасяме равнодушно към техния грях, още повече изложен на публична показност. Това е гордост от греха, който извършват и покварява и погубва много други хора. Ние сме призовани да обичаме всеки човек, като Божие творение, но не може да признаваме греха за нормалност - който и да е той. Христос ни е освободил, но от какво? Философе Ангел Грънчаров, много си далеч от св. Константин - Кирил философ!
Слава Богу за такива младежи като Александър Иванов!
Колю Дончев

Ангел Грънчаров каза...

Др. Дончев, Вие какъв "християнин", с извинение, сте? Марксистко-ленински "християнин" ли сте - или кагебисткий? :-)