Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 3 юли 2017 г.

Платени руски "патреотични" подлоги са способни да предизвикат етническа война у нас - и да подпалят българската ни черга без замисляне!


Lydia Staikova, преди 19 часа: Според Кеворкян, циганите водят война срещу българите, за което властите нехаят. Аз лично не мога да забележа такова нещо. Наясно съм с факта, че има места, които систематично са ограбвани от цигани, както и хора, които живеят в страх заради такива набези и пр. Струва ми се, обаче, че неразкриваемостта на престъпления, безнаказаността на известни извършители и системното нарушаване на правилата, а оттам и общото ни чувство за безпомощност и несигурност, не е свързано само с циганите, а е елемент от обичайния ни начин на съществуване. Не казвам, че няма специфични проблеми, свързани с циганите, но и не смятам, че демонизирането им като група би довело до нещо добро. Кеворкян и подобните на него сеят ветрове. За съжаление, бурите ще бъдат пожънати от много други хора.

Кратък мой коментар: Платени руски подлоги като Сидеров, Кеворкян, Карбовский и вся остальная руска сволоч са способни по нареждане на господарите си и след щедро заплащане в рубли да подпалят българската ни черга без замисляне! Прокуратурата трябва да бъде натисната да си свърши работата, но и тя рипа под все същата руска и ченгесарска свирка. Докато не предизвикат гражданска война между цигани и българи руските мекерета няма да мирясат. Целта е България да стане такава зона на нестабилност, че да бъдем изгонени от Европа и от НАТО - и след това лесно да бъдем лапнати от руската мечка. Ако това не го разбирате, значи нищо не разбирате от нашенската тъй специфична политика.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: