Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 18 юли 2017 г.

С искрено пожелание за по-скорошно оздравяване!


Днес посетих в болницата своя приятел и колега Неделин Бояджиев, един перфектен историк и истински заклет франкофон. Занесох му няколко банана, поговорихме си приятно няколко часа (!), да се надяваме, спомогнах поне малко да се разсее скучното му болнично всекидневие (вече цяла седмица е в болницата), пожелах му по-скоро да се поправи, да го изпишат тия дни и колкото се може по-бързо и напълно оздравее.


Много пъти сам съм бил в болница и никой не се е сещал да ме посети, ето, съветвам ви: не оставяйте приятелите си в тежки моменти сами!


А ето и едно клипче, което заснех на излизане от болницата:


А ето и моя милост, снимката е от днес:


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: