Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 август 2017 г.

"Който се срамува от голотата се страхува от свободата" - съгласни ли сте с това изказване?


Преди три години съм публикувал тази снимка с коментар, в който се формулира един казус за мислене и обсъждане. Днес администрацията на фейсбук ме изненада като ми припомни този факт, аз лично смятах, че тази снимка е оценена като "неприлична" и отдавна е махната, ала се оказа, че не е така. Ето коментара ми от тогава, а пък който се интересува, по повод на снимката има интересни коментари (над 70 на брой), от които могат да се научат доста любопитни неща:

Един малък, но за сметка на това съвсем скандален психологически и нравствен казус или тест:

На снимката са, предполагам, атлети, спортуващи по древно-гръцкия обичай съвсем голи - "безсрамна", "аморална" ли е тази снимка, как мислите? Древните гърци дали пък не са били "съвсем пропаднали" след като атлетите им са спортували по този начин, голи, а пък народът изобщо не се е смущавал от голотата им? Или ние не сме нещо наред след като пищим неистово като попаднем на такава снимка - или пък, да плюем в пазвата си, ни се случи да видим някъде съвсем гол човек?

Питам само, интересно ми е как ще реагирате, психологията за мен е едно много интересно занимание...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Не.

Анонимен каза...

Хомосексуалните ви залитания, Грънчаров, не са никак красива гледка.

Анонимен каза...

Срамота! Грях! Гнусотия! Аморализъм! Педерастия! Правилно госпожа Анастасова те уволни! Ти нямаш никакви морални ценности и затова не може да бъдеш учител.