Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 2 август 2017 г.

Иво Инджев и достойни личности като него са най-страшният кошмар на олигархията и мафията ни!



Излишно е да казвам, че изцяло подкрепям идеята Иво Инджев да стане шеф на БНТ. Жалко е обаче, че той не се кандидатира, а не се кандидатира защото евентуалната му кандидатура не би била подкрепена от нито една от партиите в Парламента. А нито една от партиите на олигархичното статукво няма да подкрепи Иво Инджев защото ако той стане шеф на БНТ, то тогава ще имаме една истинска гражданска и демократична телевизия, ще имаме една истински свободна медия - а това означава, че ще се сбъдне най-големия кошмар не само на политическите и медийните слуги на мафията, но и на самата мафия, на самата ченгесарско-кагебистка и властваща у нас олигархия.

Ето затова те никога няма да подкрепят кандидатура на Иво Инджев за шеф на БНТ. Просто Иво Инджев и такива като него са най-страшния кошмар на олигархията и мафията ни! (И.Инджев служи на истината, ето, оказва се, журналистите, служещи на истината, са най-страшния кошмар за властващата олигархия и мафия - правете си сами извод какво означава пък това!)

Но наистина е много жалко как безразсъдно пропиляваме най-доброто, което имаме, пропиляваме личностния потенциал на нацията, най-драгоценният ни капитал; ето един пример: Иво Инджев не само че не е шеф на БНТ (което най-много заслужава от всички други възможни кандидати!), но дори е "безработен", нито една телевизия не го иска, не смее да го вземе при себе си! А в същото време разни мекерета, презрени слуги на олигархията, са на най-възловите места в медиите! Срамота и позор, че търпим това, че се примиряваме с подобни аномалии! Щото БНТ не е на олигархията, не е на мафията и на ченгетата, БНТ е на народа, тя е на нас, гражданите, тя е на нас, данъкоплатците!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

10 коментара:

Анонимен каза...

Инджо Ивов да си трае. Не става за тая работа.

Ангел Грънчаров каза...

Защо, другарко, не става за тая работа Иво Инджев? Бихте ли се пояснила? Интересно ми е да разбера защо така мислите...

Анонимен каза...

Физиономия на агент на ДС - нагъл, презрителен, прост, че и с дълга косица на плешивата глава, същински Гарелов.

Petar Ivanov

Ангел Грънчаров каза...

Пишете пълни глупости, излагате се, не Ви отива на възрастта! Иво Инджев е много интелигентен и (което е толкова рядко срещано!) е добър, нравствен човек, когото никой не може да купи! Истински и то много талантлив журналист със съвест. Но точно такива достойни личности като него са така неудобни за статуквото, че са и порядъчно оплюти. Интересно е Вие лично защо участвате в оплюването им? За пари ли го правите или от глупост - за мен този въпрос е много важен, моля, отговорете ми!

Анонимен каза...

Нали до "вчера" и ти , и Иво, и други подобни на вас все бивши говорихте, че провалилата се лустрация е основната причина да закъса "прехода"?
Предлагаш бивш агент на ДС/бивши агенти няма, предполагам работи за германците/, бивш член на БКП/няма как да си работил за ДС и да не си БКП, още повече че е бил и старшина-школник/, да стане шефффф в БНТ. Еми мога само да потвърда че си комунист!

Или искате да го правите chef! За тази длъжност може, тя не иска лустрация.

Анонимен каза...

Прав е Петър Иванов. ДС-доносниците по-далеч от телевизията!

Ангел Грънчаров каза...

Драги анонимни оплювачи, не е нужно да се преструвате, че сте "антикомунисти", вие просто сте мерзавци - което показва, че вашите плювни още повече подчертават моралното превъзходство на личност като Иво Инджев... интересно защо нещичко не казвате срещу Гарелов, а само срещу И.Инджев плюете... :-)

Анонимен каза...

А какво ще кажете за ДС-миналото на Инджев?

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,

Как ще коментирате подкрепата на Иво Беров за кандидатурата на Иван Гарелов?

Ангел Грънчаров каза...

Никак няма да я коментирам. В личните отношения на Иво Беров и на Гарелов не се меся... те не ме касаят...