Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 25 август 2017 г.

Предлагам да учредим съзаклятие от личности, съзнаващи се като безкомпромисни последователи на Ботев и Левски, наречено "Апостоли на свободата"!


Ето още един многозначителен диалог, проведен тази сутрин във Фейсбук по повод на моя предизвикателна реплика:

Управляват ни двама генерали. С крайно съмнителна репутация. Това нещо да ви говори? Схващате ли докъде сме я докарали? Съзнавате ли колко много се излагаме не само като народ, но и като индивиди?

Любка Анжело: Прав сте Ангел, но такава ни е държавата!

Ангел Грънчаров: А държавата ни е такава, защото ние сме такива :-) "Омагьосан кръг" ли се получи? Как можем да разкъсаме този проклет кръг?

Отговорът е прост и лесен: като ние самите нещо променим от себе си и тогава и държавата ни ще се оправи! Проблемът е вътре в нас, по моя преценка, нещо сгрешено има у нас самите!

Любка Анжело: Ох, и аз не знам, но сигурно има някакъв начин, все някога ще им дойде края!

Ангел Грънчаров: Предлагате да правим това, което винаги сме правили: да стоим и да чакаме?! Със стоене и чакане нищо няма да стане, иска се работа, иска се и борба! Съдбовно потребна ни е промяна - истинска и безкомпромисна спрямо собствените ни недъзи.

Трябва да стане следната промяна: да се появи (благодарение на вътрешен поврат в душите към СВОБОДА) критично мнозинство от СВОБОДОЛЮБИВИ ЛИЧНОСТИ, иначе казано от ДОСТОЙНИ ГРАЖДАНИ, готови всеки ден да се борят за своята свобода, за правата си, за достойнството си. Това само ни е нужно и работите ще потръгнат. За това нещо най-вече трябва да работим: за ПОВРАТ КЪМ СВОБОДА в колкото се може повече души!

Вчера в един разговор със зрителите на моето предаване по Пловдивската обществена телевизия стигнахме до следния важен извод (разговаряхме за това може ли в днешно време да има сред нас истински последователи на Ботев!): нужни са ни последователи на Ботев, трябва да възпитаме колкото се може повече свободолюбиви личности, вдъхновяващи се от Ботевия пример. Нужна ни е организация, обединяваща колкото се може повече безкомпромисни БОРЦИ ЗА ПРАВДА И ЗА СВОБОДА, които се вдъхновяват от Ботевия пример. Готови и да умрат ако трябва за свободата си!

Проблемът ни е, че сме изпаднали в ужасно малодушие и не смеем да се държим както се е държал Ботев (и Левски, разбира се). Как да наречем тази организация, това съзаклятие е отделна работа. Аз на едно място го нарекох СДРУЖЕНИЕ "АПОСТОЛИ НА СВОБОДАТА": щото е срамота като народ да имаме само двама апостоли на свободата, и то и двамата убити, единият обесен, другият - застрелян в челото от собствените си четници!

Нужни са ни колкото се може повече живи апостоли на свободата, колкото се може повече живи борци за свобода и за демокрация - и едва тогава България ще се промени коренно и завинаги!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

14 коментара:

Анонимен каза...

Осъзнаваме че ни набутаха в калта

Bonka Hristova

Анонимен каза...

А дали не е тих военен комунистически преврат?

Любчо Чорбаджийски

Ангел Грънчаров каза...

Точно това е. Ченгесаро-комунистически преврат, вдъхновен от Кремъл (КГБ)... точно това е...

Анонимен каза...

Уважаеми дами и господа моля да разберете, не се връзвайте на приказките на тоя Гранчаров, той е бивш психично болен учител, уволнен поради пълна некадърност и затова сега се мъчи да се представи като много умен и добър. Това е една пропаднала асоциална личност, това е един болшевик - той е завършил образованието си в комунистически СССР и то в Ленинград!!!!!!!!!! Правете си сметката с кой си имате работа!!!!!!!!! Откачил е от болни амбиции и от мания за слава!!!!!!!!! Не вярвайте и дума на това, което пише!!!!!!!!!!! То си личи, че той е съвсем превъртял. Да е жива и здрава нашата любима директорка госпожа Анастасова че го уволни като доказа на целия свят, че Гранчаров е пълен некадърник!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ох, трудно ми е да го кажа, но ще кажа - поврат в душите може да има, но животът е толкова кратък, че едва ли някой ще грабне "сопите" и ще се бие за свободата, просто времената са други.

И разбира се РЕСПЕКТ пред Ботев!!!!

Olga Ivanova

Ангел Грънчаров каза...

Да бъдем последователни на Ботев и Левски, т.е. борци за свобода, не значи да "грабнем сопите", не знам защо така възприехте думите ми. Нима за вас свободният човек се асоциира с... дивак, който върти сопата наляво и надясно? :-)

Анонимен каза...

Ботев е застрелян в сърцето. Не в челото, въпреки популярния мит.

Анонимен каза...

Аз пък мисля, че в България има свободолюбиви хора които постоянно се борят за личната си свобода и постигат резултати,но те са много малко като процент от обществото ни.

ТомиТомев.

Анонимен каза...

Taka пишe само eдна мижитурка:

Анонимен каза...
Уважаеми дами и господа моля да разберете, не се връзвайте на приказките на тоя Гранчаров, той е бивш психично болен учител, уволнен поради пълна некадърност и затова сега се мъчи да се представи като много умен и добър. Това е една пропаднала асоциална личност, това е един болшевик - той е завършил образованието си в комунистически СССР и то в Ленинград!!!!!!!!!! Правете си сметката с кой си имате работа!!!!!!!!! Откачил е от болни амбиции и от мания за слава!!!!!!!!! Не вярвайте и дума на това, което пише!!!!!!!!!!! То си личи, че той е съвсем превъртял. Да е жива и здрава нашата любима директорка госпожа Анастасова че го уволни като доказа на целия свят, че Гранчаров е пълен некадърник!!!!!!!!!!!
25.08.17 г., 7:32

Анонимен каза...

Не,тъй пише, само един...нещастник :-) ...нарекъл се Миманс, решил така да се забавлява...:-) Уж да помага ли...Само, че дали го успява...не го ли прекалява...:-) Вече...Ехей...кви времена бяха гато с Ангела вярвахме на Румена Бърцова...на А. от Абстралия...Дори на това, че истински нещастната Лили Попова е тази, която тука се вихри с удивителните си...
Неистините от всеки сорт, по примера на класическите изкуства, литература, театър, кино, балет ли ще заместваме Мимансе, драг...с анонимните интернетни герои?! Прощавай, но...кат, че ли ми идват...множко! :-) Изобщо ...

2017.08.26г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Ха, как съм избързал с времето!? Пропуснал съм и една ...цяла запетайка...:-) Срамота....Ма, може пък и да не е, а нарочно ръководено от Невидимите информънтни, от високо разумните скопления....Спокойно, то навярно...скоро ли й ще си се разбере....:-)

2017.08.25г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Гълтай си хаповете, Трашов! Хептен си изтрещял, любезни!

Анонимен каза...

Така е!!!!!!!!!!!!!!!
Така е!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

АIG, А от Абстралия още чете тука, но е унил и отпаднал както и вие в най-новата статия за това може ли да има промяна и критична маса от достойни граждани... Понеже тва нeма да стане никогиш, а на сцената в едър план е Бай Ганьо - както сами отбелязвате за Бой Бор, у А от Абстралия е останала тихата задоволеност, че като не успя да помогне на Бълхария, поне помогна на 1 душа да се отърве от царството на малоумието - на себе си... Чета вчера статия в бълхарски медии за катастрофата в Кубан и казват там, дошли да опознават умрелите... Колко трябва да си прос за да не правиш разлика между опознавам и разпознавам, а?... Та чак от Германия отбелязаха че бълхарите са изпростели и немат понятие от занаяти, две плочки ако сложат ще са криви, но са се напълнили като балон c ненужни "знания"... И къде е, АIG, твоето ново образование с теа михлюзи, а?... Това което не се вижда когато си в BG е, че на Запад има буквално армия от средни специалисти (комунистически термин), по-скоро занаятчии да кажем, но и тая дума е исторически мухъл, не знам как да го кажа на бълхарски - тези хора работят и поддържат цялата техническа среда около нас... В Бълxария мое да има неколко надути кат пуяци архитекти, но изпълнители нeма сред тълпите плямпащи помпозни теории некадърници... Спомнете си фонтана на Витошка, има ли го още?... Абе хора които немат ум 1 фонтан (френска дума) да напраaт, че и шадраван (турска) - мое ли, кажете ми, теа карикатури и как става тва чудо да "влязат" в Европа?... Не може естествено, тва бе политическа фантасмагория... BG е на нивото на 1878 г. с изблици на байганьовски "постижения", силиконови дупетия-устни, буквално премигам като глеам кви маймуни има по BG TV, а що ги нема по официалните западни TV, а?... Курвенска държава, кво искаш... Такъв е матрялo...