Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 17 септември 2017 г.

Ех, какви блажени времена ще настъпят в тъй приказната ни страна МУТРОЛАНДИЯ когато най-сетне се избавим от народните изедници Грънчаров и баба Марийка!


Бог е идеал за човека, образ на най-великото, което изобщо съществува: не вярват в Бога ония, на които е чужда даже и представата за това що е величие - в това число и за човешко такова. Бог е самото съвършенство: не вярват в Бога ония, които са изневерили на човешкия стремеж към съвършенство, заложен у нас от Създателя. Бог е Абсолютен Разум: не вярват в Бога ония, за които самата разумност е нещо до такава степен чуждо, че правят общо взето само глупости - и пребивават в тъмнина (Разумът е светлина). Бог е Абсолютното добро: не вярват в Бога ония, които не са привързани към доброто така, че да са способни да правят добро всеки ден. Бог е абсолютната, свръхмощна мисъл, която постига истината мигновено: не знаят що е Бог ония, за които автентичното мислене е нещо непосилно, а пък истината слабо ги вълнува. Бог е Извор на живота и на самата жизненост, не обичат Бога ония, които са привързани не към живота, а към смъртта. Бог е любов, към Бога нямат отношение ония, които никога не са били овладявани от великото, неизразимо тайнство на любовта. Бог е Творец на всичко съществуващо: не вярват в Бога ония, които не откликват на творческия порив у себе си. Бог е не само светлина, той е Източник на оная светлина, която е способна да освети и онова, което светлината на Слънцето няма как да освети: не знаят що е Бог ония, които, предполагам, дори и слънчевата светлина не ги радва (понеже в сърцето им цари мрак и хлад)...

Написах във Фейсбук някои от тия изречения, забелязвам, че има хора, които да са ги харесали - което е обнадеждаващо. Щото там общо взето повечето хора се вълнуват прекалено много предимно от глупости.

Вчера по едно време ми се обади дъщерята на баба Марийка - за да ми благодари за това, че по моя информация са успели да наемат стаичка за баба Марийка, бабата е получила ключа и остава само да се настани! Зарадвах се неимоверно, за първи път след шест месеца тази нощ горката възрастна жена щеше да спи под покрив - и в легло! Щеше да спи като човек. Но радостта ми трая само няколко часа: в един момент ми се обади синът на баба Марийка (който именно уреждаше наемането на квартирата и настаняването й) за да ми каже, че някой "доброжелател" е повлиял на наемодателите така, че те, даже и след като вече са получили парите за наема, са се разкандърдисали - и са решили да върнат наема и да си поискат ключа обратно! (Най-вероятно това е сторил загрижен съсед, виждате, че има хора, чиито егоизъм е така безпределен, че са способни да правят зло един вид автоматично, без да се замислят даже!) В резултат: баба Марийка и тази нощ е спала на голата земя, ще й се наложи да спи на голата земя още неизвестно колко нощи.

Казват, че злото не идва само: съобщиха ми, че в епикризата, която баба Марийка след голямо закъснение тия дни е получила от болницата (където беше закарана от "Бърза помощ" след нанесения й побой от вилнеещи младежи на ученическа възраст, които също така са я и ограбили!) лекарите били написали, че раната на главата й била в резултат на... падане!!! Бабата един вид сама била паднала и си била счупила главата (а истината е, че побойниците са нанесли с хвърлен камък тази обилно кръвотечаща рана!). Сега се разбра защо от болницата толкова дълго време са й бавили епикризата, тя е ходила няколко пъти да си я иска, връщали са й, казвали са й че документът още не е готов; ето, сега, като се е появил, в него, оказва се, лекарите са написали една ужасна лъжа - за да оневинят побойниците! Виждате в каква уникална държава живеем, в държавата ни всичко е възможно: както е възможно 6-годишно дете, "случайно играейки си със зареден пистолет", да убие човек, както е възможно "самоубиец" след като се е прострелял в сърцето да скрие пистолета така, че полицията изобщо да не може да го намери, по същия начин, излиза, е възможно крехка бабичка на 84 години да залитне и да падне върху някакъв камък с такава сила, че сама да си пробие главата така лошо - сякаш този камък е бил запратен в главата й от силната ръка на буйстващ хулиганин!!! В тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ, оказва се, всичко е възможно, ето, сега баба Марийка, излиза, сама си е пробила главата, виновни няма, полицията трябва да даде банкет, че така хубаво си и свършила работата (излишно е да казваме, че полицията в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ изобщо не търси да намери и да арестува младите надеждни хулигани-побойници, щото те утре може да станат истински бандити, които в един момент да се възвеличат така, че нищо чудно един ден да станат, току-виж, било полицейски началници, било главни секретари на МВР, а няма да се учудим ако станат дори и министър-председатели на свидното ни отечество!).

За това, че е извършена такава грозна фалшификация на официален документ (епикриза, подписана от лекари!) несъмнено трябва да разбере прокуратурата, но кой да я уведоми за това?! Синът на баба Марийка, горкият, от месеци безуспешно й търси квартира, грижи се за нея, осигурява й дрехи, дъщеря й живее в Германия, самата баба Марийка няма как да напише и да занесе сигнал до прокуратурата. Аз ще напиша документа, но ми се иска сигналът до Прокуратурата да е в резултат на известен медиен и обществен натиск, нима гражданите в тази наша толкова щастлива държава изобщо не се възмущават от това, че дори и лекарите пишат съвсем лъжливи официални документи - с оглед да оправдаят побойниците на една бездомна стара жена?! Да, уважаеми читатели на този блог, някой от вас няма ли да се възмути поне малко и да направи нещичко, та в резултат, ако възмутените не сме само един-двама-трима, а повечко, тогава нищо чудно и медиите да реагират, а пък на тази база нищо чудно тогава и самата Прокуратура да вземе да се самосезира, а, какво ще кажете, този вариант дали не е по-добрият?! Или вий предпочитате да си замълчите и сега, а?! Както си мълчите упорито по скандалния казус, че баба Марийка вече шести месец всяка нощ спи пред очите ви на голата земя, сега ще са замълчите и за фалшификацията на този медицински документ, с който побойниците на баба Марийка са тотално оневинени?!

Добре де, скъпи мои мълчаливци и малодушници, вие сега, като се случва това нещо с баба Марийка, ще си премълчите, но утре нещо такова като едното нищо ще вземе ще се случи и на вас самите, кажете ми, тогава какво ще правите?! Като се случи на вас самите такова нещо, тогава ще реагирате, но сега, като се случва на баба Марийка, изобщо не ви пука, така ли?! Но вие, драги кухи лейки, не съзнавате ли, че когато един ден ви се случи нещо подобно на това, което сега се е случило на баба Марийка, виновни за случилото се ще бъдете и вие самите - именно защото сега не реагирате и така спомагате за разпространението, за невъзпирането на злото в нашето толкова свидно, но заради нас самите съвсем непрокопсало отечество?! Поне това не съзнавате ли, а? Виждате ли колко е просто това: като стоиш и само гледаш сеир, а злосторниците са се развихрили и няма кой да ги спре, тогава недей да се оплакваш един ден, когато и на теб сторят зло - защото тогава вече и няма да имаш морално право да се оплакваш:!Щото тогава ширещото се зло ще бъде и твое произведение, ти самият вече си участвал в засилването му благодарение на непротивенето си спрямо него! Сфащате ли поне това, а, многоумни ми и тъй не обичащи несправедливостите дами и господа съдебни заседатели и заседателки?!

Решавам да пратя тази своя поредна публикация на медиите, интересно ме е дали някоя от тях ще реагира на сигнала, който е вложен в нея. Ако някоя медия реагира, може тогава и друга медия да реагира, а пък в резултат нищо чудно и прокуратурата в нашата тъй приказна родина МУТРОЛАНДИЯ да се самосезира, а, какво ще кажете, дали такова чудо невиждано може да се случи и у нас?! Да, чудо невиждано е прокуратурата у нас да се възмути от реално някакво злодеяние на злосторниците, в случая злосторници са не само побойниците на баба Марийка, които полицията, като не ги издирва и като още не ги е намерила, фактически, излиза, ги крие (!!!), а пък сега, оказва се, на страната на побойниците застанаха и... лекарите, дето пишат в тяхно оправдание фалшив медицински документ, с който оправдават и бездействието на полицията (!!!), щото, като баба Марийка сама е паднала и сама си е ударила главата (!!!), то никакви побойници фактически няма, нали така излиза?! И в крайна сметка какво излиза: ами излиза, че на страната на хулиганстващите млади и надеждни побойници, бъдещи проспериращи мутри в тъй свидното ни бандитско отечество, с чест носещо името си МУТРОЛАНДИЯ, застават в плътен единен строй не само бездействащите полицаи (които просто немат време да гонят някакви и там побойници щот са заети да протестират за по-големи заплати!), не само лъжливи и подкупни доктори, съставящи фалшиви документи, оправдаващи бъдещите бандити, на тяхна страна, оказва се, застава и самата... прокуратура, щото тя никога няма да се самосезира за да подгони разпасалите се злодеи в тази наша страна.

А и това, което е най-лошото, което е направо страшно: на страната на побойниците и бъдещи проспериращи бандити заставате и вие, драги ми тъй благодушни читатели на този текст, които изобщо, предполагам, не се възмущавате от това, за което ви пиша, прозявате се от досада и се чудите къде да се почешете, нали така, сега съзнавате ли, че и вие заставате на тяхна страна с проклетата си невъзмутимост?! Оказва се, че за всички идиотщини и престъпления в тази страна са виновни тъкмо жертвите, именно виновна за всичко е баба Марийка (да не изброяваме сега безбройните й вини и грехове, тя, знаем, като капак на всичко обича много котките, това е едно от водещите й престъпления!), виновен също така е гражданинът, философът и учителят Грънчаров, който не мълчи и за всичко се обажда, поради което така справедливо беше опраскан от тъй бдителната директорка на пловдивската ПГЕЕ, да, общо взето ний двамата с баба Марийка сме единствените грешници и престъпници в тъй приказната ни бандитска страна, а всички останали сте само невинни младенци и ангелчета, нали така излиза?! Нас двамата с баба Марийка като ни убиете и в страната ни ще се възцари завидна законност, само ний двамата с баба Марийка смущаваме идилията и създаваме мними проблеми, нали така мислите, уважаеми дами и господа съдени заседатели?! Нас двамата с баба Марийка няма ли ни, и всичко ке се опправи, нали така?!

Ами убийте ни де, какво чакате още?! На мен още малко остава сърцето ми да бъде поразено от някой масивен инфаркт, който ще ме убие (примерно от пренапрежение и от прекалено възмущение, да речем, в съдебната зала примерно!), а пък баба Марийка, милата, скоро ще настине, ще я хване някоя пневмония както си спи на земята и ще ни отърве от всякаква грижа, щото вий, като гледам как много сте загрижили заради това, че тя спи на земята, сте така трогателни, че нищо чудно от прекомерно вълнение заради тази превъзходна сценка сърцето ми да не издържи още сега! Абе съвсем скоро в приказната ни страна МУТРОЛАНДИЯ ще настъпи пълна идилия след като успеете да убиете нас двамата с баба Марийка, дето смущаваме така подло вашия душевен мир! Ех, какви блажени времена ще настъпят в тъй приказната ни страна МУТРОЛАНДИЯ когато най-сетне се избавим от народните изедници Грънчаров и баба Марийка!

Спирам дотук. Ще изпратя този текст на всички медии, да видим дали някоя ще реагира на сигнала, съдържащ се в него (за фалшифицирането на епикризата на баба Марийка от лекари от болница "Св.Георги" в Пловдив, с което се оневинява изцяло бездействащата полиция, която пък не си е мръднала пръста да търси нейните побойници, които за малко не убиха горката бабичка!). Възнамерявам да пратя този текст и на шефката на пловдивската ПГЕЕ (щото има основания да се мисли, че побойниците на баба Марийка, по нейни собствени твърдения, са възпитаници на това именно училище!), интересно ми е каква ще бъде реакцията на въпросното образователно-възпитателно учреждение, има значи такъв сигнал, интересно ми е да разбера дали някой ще се обезпокои от възможността да се окаже, че възпитаници на това училище евентуално са пребили и за малко да убият една бездомна стара жена на 84-години.

Толкова. Аз самият най-много ще се радвам да се окаже, че не е истина това подозрение, че възпитаници на това скъпо ми училище ПГЕЕ (или "ТЕТ-ЛЕНИН", както е по-популярно сред народа) са извършили толкова грозното деяние - щото аз съм работил дълги години в това училище и неговия авторитет ми е наистина скъп. Но за да се отхвърлят всякакви подозрения трябва да се намерят истинските злосторници, действителните побойници. И училището, ако спомогне за това, може да допринесе за очистването на своя имидж.

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! Ако на места се се почувствали крайно некомфортно, четейки този текст, знайте, съвсем умишлено съм целял такъв един благотворен ефект върху душите ви.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Анонимен каза...

Това, което се случва c баба Марийка, e нечовешка жестокост!

Анонимен каза...

Дано Вашите послания се разпространят във всички медии и имат дължимият ефект за решаване на проблемите - и Вашите и на баба Марийка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Maria Vassileva Лекарите в България са по- вредни и от учителите. Само от моя опит може да се напише солидно обемиста книга. Разделите в нея могат да бъдат:
Отваряне и затваряне на болния при опериране без да се премахне проблема
Опериране без необходимост с цел усвояване клинична пътека.
Съзнателно слагане на тежка несъществуваща диагноза, включително рак.
Прибиране на направление от специалист без никакво лечение.
Причиняване на натравяне на кръвта поради немарливост.
Лишаване от необходими скъпи изследвания.
Предписване на доказано вредни, само на евтини лекарства, или забранени за
ползване.
Вземане на процент възнаграждение от фармацевтични фирми
от лекар, предписал съответното лекарство.
Разтакаване и препращане от един на друг специалист с цел печалба.
Ненужно чакане с часове пред кабинети за спешна помощ в почивни дни.
Нарушаване правата на пациенти съгласно подписаната от България международна харта при болнично лечение.
Не осигуряване лечение в чужбина на хора с редки и тежки заболявания
Липса на животоподдържащи лекарства.
Причиняване на парализа при пункции.
Неправилно определяне на група инвалидност на болни и инвалидизиране на здрави срещу възнаграждение.
Прилагане на доказано неефикасно и вредно лечение при психични заболявания.
Липса на диспансеризация при хронични заболявания.
Липса на направления за физиотерапия за всеки нуждаещ се от такава.

И още и още и още.....

Да срещнеш загрижен и добре подготвен лекар е изключително голяма рядкост, те всички са в търговски фирми, вижте какво пише на печата на една рецепта.

Ето тук мама и тате са притичали при лекаря да спасят детето си от отговорност, срещу сума, разбира се. Но за да се докаже това, трябва друг лекар да прецени от какво е предизвикана раната, а такъв няма да се намери, защото те винаги, ама винаги се прикриват и защитават един друг.
Такова здравеувреждане сме заслужили и такова необразование, както и такова правителство, министри и президент.

Мария Василева

Анонимен каза...

Котките, котките!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

И така нататък.
И така нататък.
И така нататък.
И прочие.

Анонимен каза...

...и тинтири-минтири и так далее..

Анонимен каза...

И ала бала.
И така нататък.

Анонимен каза...

Гранчаров лъже!!!!!! Не вярвайте и на една негова дума!!!!! Той е мошеник който иска да вземе апартамента на баба Марийка, иска да излъже бабата та тя да му припише апартемента!!!!!!!!!!!!!!!!!!!