Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 16 септември 2017 г.

Многозначително признание на министър Вълчев: всеки опит за демократизиране на образователната система щял да я... "шокира"!




Въвеждането на мандатност за директорите на училища и подмяната на 4500 души на всеки четири или пет години, ще шокира системата и в тези периоди тя няма да може да работи, каза днес по БНТ министърът на образованието Красимир Вълчев. Той не скри, че в огромна степен успехът, или не успехът на едно училище зависи от директора, но допълни, че варианта с атестациите също ще проработи.

Оценката на работата на директорите ще започне от следващата година, като тези, които има ниски резултати, ще бъдат сменяни. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

11 коментара:

Анонимен каза...

Не е вярно, че ще шокира системата! Какво по-демократично от мандатността?! Страхливци!

Boyko Stoyanov

Анонимен каза...

Не е до страх, а до мнооого голям страх... Как ще се разделят със златните си кокошки, които освен това са си техни калинки?

Наталия Сотирова

Анонимен каза...

Мандатност има навсякъде по света, без шокиране. След атестация, директорите могат да останат директори, ако са работили добре, но в друго училище. По този начин се избягва създаването на феодални отношения в някои колективи. Освен това, директорът трябва отново да доказва дали е добър мениджър в нов колектив, нов бюджет, нова сграда и т.н.

Ветка Таскова

Анонимен каза...

Същото е и с учителите.

Lili Petrova

Анонимен каза...

Lili Petrova, точно така е в Англия. На всеки 4 години учителите имат една година квалификация и после в ново училище.

Ветка Таскова

Анонимен каза...

Lili Petrova Хм. Познавам директори, назначени преди десетина години, които забравиха трудността на класно-урочната дейност. Мислят си, че само те работят и авторитетът на училището се гради само от тях. Естеството на работата на един учител и един директор на училище е доста различна. Въпреки това след три години ще има атестации на учителите, както и на директорите . Засега обаче те са несменяеми, защото са политически назначения в почти всички случаи.

Стоил Цветанов

Анонимен каза...

Една от причините, образованието да е на този хал са вечните , незаменими, некомпетентни директори !
Директори до пенсия !
Такъв директор непоклатим има самочувствие на богоизбран !
Той е във вечен конфликт с колеги , родители , деца ,учреждения , но знае , че е всесилен и правдата е винаги на негова страна , щом има защита от МОН !
Моите уважения към компетентните и интелигентни директори !
Нужна е мандатност -до три в едно учебно заведение при кадърност !
Ако желаеш отново , кандидатствай в друго за да доказваш компетентността !

Rumqnka Kuncheva

Анонимен каза...

Калинката Анасссстассссоссссова да си иде! Доказа, че не става не само за директор, но и за учител!

Анонимен каза...

И така нататък.
И така нататък.

Анонимен каза...

Естествено "нашите" хора ще показват не само добри, но и отлични резултати, г-н Министър. За Президента има мандатност, за Главния прокурор има мандатност, за народните представители има мандатност, а за директорите на училище - няма.. Защо ли? Сигурно трудно се намират, които и да искат и да могат? Вие как мислите?

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Ще бъдат шокирани и министрите и директорите скоро, вече не могат да накарат децата да ходят на училище, 26 хлд не посещават училище, това никога не е било. И социалистите и комунистите и Герб ще бъдат шокирани! Щото си мислят, че им вярваме, че страната е в преход, докато ни крадат...От този хубав контингент- българските деца, стигнахме тук. Щото изпълняваме какво и как да се прави под заповед, без свобода нищо няма смисъл, не става!
Мария Василева