Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 септември 2017 г.

Когато социализмът не си отишъл настъпва пълна лудница, пълен кошмар: виж образователната ни сфера, от която социализмът няма и намерение да си тръгва!



Lydia Staikova: Ако социализмът беше продължил, каква щеше да е икономическата ситуация на България, каква щеше да е покупателната способност на хората?

Явор Ганчев: Виж образованието. Там социализмът не си е отишъл.

Lydia Staikova: Не питах за образованието.

Явор Ганчев: Аз не отговарям за образованието. Казвам гледай образованието за да си отговориш на въпроса какво щеше да е, ако социализмът беше останал в други сфери.

Конкретно за покупателната способност - производителността на икономиката щеше да е по-ниска и (при равни други условия) покупателната способност щеше да е съответно по-ниска.

Atanaska Dimova: Явно, много субективни и обективни фактори са попречили на социализма да се развие напълно и вместо светло, комунистическо бъдеще, претърпя странна метаморфоза и се превърна в капитализъм. Всъщност, какво значение има, дали ще работиш на някой другар или на някой господин, който ще живее на твой гръб, а ти ще си броиш стотинките и в двата случая?!

Явор Ганчев: Има огромно значение - само в единия случай всеки има шанс за почтен растеж и това не е при социализма. И пълното развитие на социализма е точно това - Венецуела. Светлото комунистическо бъдеще не е нищо повече от рая със 77 девици на джихадистите-самоубийци.

Ангел Грънчаров: Явор Ганчев даде чудесен пример какво става когато социализмът не си отишъл от някаква сфера на живота: пълна лудница, пълен кошмар става. В социалистическото ни образование кошмарът тепърва предстои: ученици вече почнаха да удрят учителите си с колове по главата! :-(

Огнян Младенов: Ами има страни, в които социализмът си продължи. Видно е че цъфтят и връзват, кацат на Слънцето, пускат ракетки, тук-таме свършва тоалетната хартия, но те и не акат много! :)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........

Анонимен каза...

Не си струва труда да пишете това, какво постигате? От анонимници като вас не видяхме досега смислен коментар по някакъв въпрос, само хули и подигравки, изглежда само това може да правите...По- добре ли се чувствате, след като напишете това и тъй- нататък? Ако напишете за какво си отмъщавате и как виждате вие лично нещата, конструктивно, градивно, няма да падне небето, не се страхувайте толкова! Нали сте анонимна, какво страшно има? Не спряхте да се излагате, от ТЕТ Ленин!
Мария Василева