Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 септември 2017 г.

Призовавам за провеждане на акция по спешното намиране на квартира за бездомната баба Марийка: моля, помогнете!


Днес тръгвам да разлепям тази обява в кв. Смирненски (и около ТЕТ-ЛЕНИН, т.е. ПГЕЕ-Пловдив) с надежда да намеря квартира на баба Марийка. Ако някой иска да ми помогне може да разпространи сам по някакъв начин тази обява. Важно е, квартира на бездомната възрастна жена, която от март месец спи на голата земя, трябва да се намери час по-скоро - иде захлаждане, времето ще се развали!


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Щом на улицата й харесва повече, отколкото в дома за стари хора, не виждам какъв е проблемът. Неин избор.

Ангел Грънчаров каза...

Кой ви е казал, че й харесва да живее на улицата и да спи на голата земя? Вие как изобщо можете да допуснете, че ще й харесва повече да спи на голата земя отколкото в легло? Вие самата бихте ли предпочела да спите на голата земя?

Анонимен каза...

Мария не иска в дома за стари хора. Предпочита улицата. Нейна воля. Свобода.