Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 септември 2017 г.

Апостолът на българската свобода е убит под натиска на Руската империя защото за нашата бъдеща "освободителка" именно свободата ни е най-нежеланото нещо!

Из протоколите от разпитите на Васил Левски и неговите сподвижници - 10

ДО ТУК:

















Следва заключителният документ от цялата поредица до тук. Да обърнем внимание, че в случая става въпрос не за присъда, произнесена в името на Негово величество Султана (такава формулировка, задължителна за всеки тогавашен съдебен акт, не виждаме!), а за протокол (при това препис, иначе казано - неавтентичен документ!) на Комисията за разследване на обира в Арабаконак, която в никакъв случай не е съдебен състав (съд), така че няма как да не се съгласим с историка Янко Гочев: Дякона изобщо не е съден, качен е на бесилото неправомерно и набързо, за да се потулят събитията около него и да се удовлетворят нечисти странични интереси (повече подробности в книгата на Янко Гочев „Убийството на Васил Левски. Виновниците“.) (Павел Николов) 

ПРЕПИС ОТ ПРОТОКОЛА НА КОМИСИЯТА 
Когато завършиха разпитите на лицата, за наказанието на които се донесе с предишните протоколи, установи се, че именуемият Дякон Васил Левски е натоварен от страна на комитета във Влашко да подбужда и бунтува България. Той се очерта като компетентна и централна личност, която е подбуждала населението да образува комитети, които да се готвят да въстанат с оръжие в ръка против Османската държава. Той е разширявал кръга на бунтовническата дейност и на всякакви други действия и е бил председател на всичките комитетски организации. Понеже е бил твърде хитър и лукав, а същевременно известен по своята храброст, когато се разтуриха комитетските гнезда, той не можа да бъде заловен. След като обаче неговият портрет се разпрати и неговото преследване и търсене не спря, най-сетне чрез усърдието и посредничеството на ловчанския каймакам той биде настигнат в село Какрина, Ловчанско, нападнат и заловен, след което беше докаран в София и подложен на подробно и всестранно разследване. В първия и втория си разпит той заяви, че е роден в Карлово, син е на Ивана, че от седем години насам се учил в сръбски училища, че е бил в Букурещ като деец в организацията на изпращаните досега отсам разбойници, че е бил във връзка с войводата на име Хаджи Димитър и с други войводи, и понеже не одобрил метода им на действие и работите им тогава, върнал се в Сърбия и постъпил във военното училище. За сегашната си бунтовническа дейност бил повикан в Букурещ от търговеца Ценович, дето се представил пред комитета, свикан в Букурещ, с открито лице, докато другите присъстващи от разни места били с маскирани лица, за да не се познават едни други. (Прочети ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: По този абзац от уводните думи искам да се произнеса, става дума за ето тези думи: "... Дяконът изобщо не е съден, качен е на бесилото неправомерно и набързо, за да се потулят събитията около него и да се удовлетворят нечисти странични интереси...", да, кои ли са тези толкова важни "нечисти странични интереси", които са довели дотам, че Апостолът на българската свобода е "осъден" и то на смърт от една "извънредна комисия", нямаща правомощията на съд?! Аз имам предположение за разбулване на загадката: ами тия "нечисти странични интереси" са интересите на Руската Империя, които са провеждани от тогавашния руски посланик в Цариград граф Игнатиев, той именно е искал смъртна присъда за Апостола: и управниците на Османската империя не са му счупили хатъра - за да не дразнят своя толкова лаком северен враг. Левски, Апостолът на свободата ни, е бил принесен в жертва за да се усмирят (временно) апетитите на руснаците за прилапване на българските земи. Сега разбирате ли кой именно е най-големият враг на българската свобода и независимост? Помислете малко и отсъдете сами. Вярвам, ще имате доблестта сами да признаете каква е истината по този въпрос. Задачката е проста: Апостолът на българската свобода е убит под грубия натиск на посланика на Руската империя тъкмо защото за нашата бъдеща "освободителка" именно българската свобода" е най-нежеланото нещо, нали така излиза?! Кажете де, отговорете, защо така се умълчахте?! 

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

6 коментара:

Ursus Major каза...

Жълта преса: в заглавието "Русия е виновна", а като прочетеш вътре - нашият тъпунгер "предполагал"...
Тъпунгер с тъпунгерите

Анонимен каза...

Другарко Анасссстассссосссова-Меркадер, вие сте русофилска подлога нали? :)))))

Анонимен каза...

Когато си пиете диазепама, Грънчаров, ограничавайте алкохола! Бензодиазепините и ракията не са добри приятели! Приятелски ви го казвам.

Анонимен каза...

Другарко Анасссстасссосссова знайте все пак, че не всички хора са пияници като вашите любимци руснаците. Вие другарите ако си падате по водчицата това не значи, че всички ние сме алкохолици.

Ursus Major каза...

Ти си тъпунгер бе, Грънчаров, тъпунгер, разбираш ли? Тъ-пун-гер!

Анонимен каза...

Другарко Анасссстасссосссова-Меркадер, сдържайте си все пак поне малко нервите! :))) Освен това има психиатрични лечебници, идете се полекувайте малко, бесът може да ви мине....