Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 3 октомври 2017 г.

Тест за благородство



Днес, в първия ден на гласуването, съм бил подкрепен от общо 66 човека в "гласуването на публиката" на Класацията НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО 2017. На всички гласували искрено, най-сърдечно благодаря! Същевременно тия гласове съвсем не са достатъчни, ето по тази причина ми се наложи да напиша следната реплика във фейсбук (където, прочее, имам близо 5000 приятели, а пък в групата за моя подкрепа пак във фейсбук членовете са 2429 човека; в блога ми пък всеки ден преминават не по-малко от 1500 човека); та ето какво написах там с ясна и провокационна изследователска цел най-вече:

Интересно ми е дали някой ще прояви благородство призовавайки да се гласува за мен в класацията на новаторите в образованието. :-)

И то да го направи по чисто идейни, ценностни, алтруистични подбуди... Ето тук може да се гласува. Намирате снимката ми и гласувате, просто е!

Моите "доброжелателки" днес мобилизирали учениците от повереното им училище да гласуват за един друг кандидат - само и само аз да бъда прецакан: представяте ли си на какво са способни тия другарки?! Аз не съм очаквал, че е възможно хора, претендиращи да са учители и възпитатели на младежта, да се държат чак така подло, но ето, оказа се, че това е напълно възможно. Вижте как сами се хвалят какво са направили ето тук, в коментарите: Моите номинации за престижната Класация на активните борци против реформата в българското образование, против неговата декомунизация и демократизация. Те, както подобава, са привърженички на следното безцеремонно в ненавистта си към личностите комунистическо верую:

Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и... толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: