Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 октомври 2017 г.

Феноменът "Костов" продължава да разпалва горещи дискусии



Виж продължението на дискусията във Фейсбук.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

17 коментара:

Анонимен каза...

Феноменът "Костов" продължава да разпалва горещи дискусии в горещи глави и болни възпалени мозъци!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ачо, пропуснал си мен, необлажената :)

Ружа Братанова

Ангел Грънчаров каза...

Значи ти плюеш Костов без пари, тъй ли?! Будала!!!!! :-) Другите състояние направиха от туй плюене, ти нищо не взе!!!!!!!!! Пълна будала си ти!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

ама и Костоваците не падат по- долу от мен, бе, Ачоу :) Нали точно той направи болниците търговски дружества и докара здравеопаването до туй дередже, да му славите името безплатно, ама като идете на доктор да си плащате :)

Ружа Братанова

Ангел Грънчаров каза...

Ружа Братанова Плащаме си в болниците щото тия след Костов нищо не направиха да продължат започната от него реформа. Не вервам да не знаеш това, явно съзнателно си кривиш душата. Умна си, а се връзваш на лъжите на ченгетата по адрес на Костов. Ей това не мога да го проумея. Затова допускам паричният компонент. Но ти викаш, че без пари си лаеш против Костов... гледаш другите лаят и плюят, що и аз да не лайна и да не плюна?! :-)

Анонимен каза...

Ачо, стари дружки сме, не съм седнала да те уча на философия, нъл? Имам впечатления от здравеопазването в България /20 години трудов стаж по бай Тошово време/, 15 в Либия и от 10 във Франция. Болниците не могат да бъдат търговски дружества. Те са социални заведения. По Конституция всеки човек има право на достъп за лечение. Дори в капиталистическа Франция достъп до спешна помощ имат и здравно Неосигурените, пък ако ще тази помощ да включва трепанация на череп или смяна на сърдечна клапа. Точно Костов превърна докторите в търгаши.

Ружа Братанова

Анонимен каза...

Така старателно и пламенно го хулят и оплюват, га че ли всички политици преди и след него, са били ангелчета, херувимчета и купидончета и са се изпопрекършили от зор да му поправят "поразиите"!

Димитър Тонев

Ангел Грънчаров каза...

Ружа Братанова То да беше само този грях на Костов с мен да го намажеш! :-) Той има още много грехове. А другарите от ДС, които управляват след него до ден днешен защо не "оправиха" здравеопазването?!

Анонимен каза...

ха, те да го оправят! Нали те го закопаха. Костов си беше тяхната маша. Благодарение на него се обогатиха десетки комуняшки фамилии... чак не ми се повтарят едни и същи неща, на които бяхме свидетели и се вършеха пред очите ни.

Ружа Братанова

Ангел Грънчаров каза...

Ружа Братанова Значи искаш да кажеш, че Костов е правил всичко под диктата на своите заклети врагове: ченгетата и мафиотите?! И те само се преструват, че го мразят толкова?! :-) Превъзходна логика имаш, няма що! Чист конспиративизъм от идиотска путинска проба! :-) Костов бил в "дълбок изцяло ирационален заговор" с тия, срещу които той работи така, че тя бяха побеснели от него! Цялата руско-кагебистка и ченгесарска мафия пропищя от Костов и затова финансира невижданата оплюваческата кампания срещу него по медиите, от която мнозина медийни мерзавци се обогатиха яко, но всичко това било "наужким", по твоята тъй "убедителна" логика! :-) И защо тогава фърлиха толкова пари за да плащат плюенето на Костов пустите му мафиоти-ченгета?! :-) Ти тях за малоумни ли ги смяташ?!

Анонимен каза...

Предварително се извинявам за това което ще напиша извинявамсе ангеле главата така ти е промита че няма накъде просто костов нее нищо повече от един червен сатрап който поднесе България на тепсия на комунягите и друго вие май дане сте си ляга ли заедно чеси му такъв очевиден защитник при положение че по гадост между костов Лилов Луканов дърева няма разлика

Kamen Velinov

Ангел Грънчаров каза...

Да бе, то Дърева, Лилов и Луканов "много си приличат" с Костов, само дето нямат нищо общо помежду си! :-) Камене, пишеш пълни глупости, таман същите, които говореха и ченгетата, а също така и техните медийни мерзавци. Интересно е, че вий, гербоваците, сте наистина по-зле даже и от комунистите в морално отношение. (Всъщност сте една пасмина, жалкото е, че до такава степен сте овладени от ненавист и сте заслепени, че истината изобщо не ви вълнува. Храните се така лакомо с лъжи и клевети сякаш са топъл хляб.)

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров два, а може би три пъти съм ти казвал – не падай на нивото на глупаци! Лайно, колкото повече го човъркаш, повече мирише! Комуниста задава въпроси и сам си отговаря.

Dimitar Kolev

Анонимен каза...

Камене,трудно разсъждаваш и още по трудно е да се спори с теб!

Господин Грънчаров,този от приятелите ли Ви е?

Стефка Чипилова

Ангел Грънчаров каза...

Да, познаваме се лично даже. Интересно е как този човек, който имаше напълно нормално мислене и реакции, откак стана гербовак, си промени позицията по всички въпроси. Мразеше народната милиция, пък сега я обикна. И комунистите мразеше, сега почна да призовава да фанем да се прегръщаме с тях! И срещу Путин беше, сега вече го харесва! Не знам какво правят в ГЕРБ с тия хора, как им промиват мозъците, но ето този човек е пример за "пълна промяна" по всички линии. Най-вероятно, предполагам, материалният интерес (службата) и партийната дисциплина го промениха така кардинално. По тази причина ми е много интересен. Пазя го като приятел щото искам да разбера как той ще почне да мисли когато ГЕРБ падне от власт. Имам чувството, че тогава ще отиде в комунистическата партия (БСП), ще се покае за греховете и ще стане най-примерен "православен" комунист!

Анонимен каза...

Въпрос, защо Вие така наречените косотвисти /ДСБ ари/ се засягате на тема Костов, а в същото време обиждате другите и още кой ви е казъл че сте моралистите, В ГОЛЯМА ГРЕШКА СТЕ !!!

Добрин Добрев

Ангел Грънчаров каза...

Не съм "костовист", таваришч гербомако-милиционеро-комунист. Просто съм почитател на истината - и на морала. По тази причина се обаждам. Философ съм. Такава ми е работата. Ний, философите, сме пазители на истината и на морала. Може да ти е тъжно, но е така. Ако истината и морала значат нещо за теб, ще се вслушваш в това, което философите ти казват - и ще мислиш с оглед да го проумееш. А не да се инатиш... глупава работа е да се инатиш... особено на казаното от философ.