Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Най-главният, най-съдбовният български дефект



НИЕ САМИТЕ сме този най-голям враг, нашето собствено малодушие е този наш най-голям враг, нашето крещящо недоумение пред свободата е този наш най-голям враг, нашето неумение да се ползваме от страхотните шансове, които имаме в този велик исторически момент е нашият най-голям враг, нашата склонност да се подчиняваме на доморасли и самозвани господари е нашият най-голям враг и така нататък... да, не имперска и душманска Русия ни е най-големият ни враг (както може би сте очаквали да кажа!), а НИЕ САМИТЕ сме си този наш най-голям враг - макар в някакъв смисъл и имперско-душманска (и особено кагебистка съвременна) Русия да е този наш най-голям враг: щото именно руснаците (кагебистките управници на днешна имперска Русия де, а не самите обикновени руснаци) подстрекават, насърчават и подхранват нашите чисто български национални слабости и дефекти, които изброих по-горе! Толкова, този е моят отговор, а сега с интерес ще изслушам или изчета вашите отговори! :-)

И една важна добавка, за малко щях да пропусна най-важното: за да сме точно такива, каквито сме, виновник е нашият най-голям враг Русия, щото именно болшевишка Русия ни донесе с танковете си и насади у нас КОМУНИЗМЪТ, заради който ний, съвременните българи, сме такива, каквито сме! Комунизмът ни направи такива, не някой друг. Съвсем различен е въпросът че ний, съвременните българи, не успяваме ето вече цели 28 години да се излекуваме от тази страшна болест, именно комунизмът, заради която до ден-днешен си страдаме - и от която още много ще си патим (ако не намерим сили да се променим)! А че не се променяме вината си е изцяло наша, тук оправдания и извинение не са ни нужни и не помагат, не руснаците ни са ни виновни, че в тия 28 години на промяна не успяхме тъкмо себе си да променим! Или пак... руснаците (кагебистите и ченгетата де) са ни виновни дори и за това, че не можахме и себе си да променим за тези 28 години на промяна?! :-)

Леле, и какво излиза: все някой друг ни е виновен за всичко, което става с нас самите?! Амче това е тъкмо манталитетът на РОБА! Да, на роба, на истинския роб все някой друг му е виновен за всичко! Истинският роб не мирясва и непрекъснато измисля нови и нови оправдания за всичко. И какво в крайна сметка се оказва, че главната причина е нашата РОБСКА СКЛОННОСТ (на истинските малодушници!) непрекъснато да се оправдаваме и да търсим какви ли не извинения? Свободният човек не се оправдава, а поема върху себе си цялата отговорност за всичко, което му се случва!

Сега взе ли да ви просветва какъв е все пак главният и дори съдбовният проблем на нас, българите?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: