Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 ноември 2017 г.

Т.Теодосиев: Катастрофата в българското образование е неописуема



Будителят Теодосий Теодосиев: Ставам учител – отшелник, като Йода ще подготвям малки джедайчета



Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Дърт изкукуфендел.

Анонимен каза...

Уф, чак се просълзих! Сериозно! Ангеле, Анчо, защо....мили приятелю, не отидеш, не се свържеш веднага, незабавно, одма, на мига....е, все пак ...обмислено, разумно...Защо не се срещнеш, защо не говориш с Теодоси....Та ти, Мимансът.. моя милост уви, веке е пенсионер :-) ....има...Има още здрави, млади, нахъскани и годни за върхови постижения мозъци в тази държава... Които да работят, да учат младите...кой на каквото може..Ти можеш - на философия...и още на толкова други от важни още по-важни нещица...:-)
Ти го правиш и в Пловдив, в момента...но погледни... колко души те четем, двама, трима ...десет пъти повече да са одобряващите те, които не смеят да посочат одобрението и харесването си... това, че са те чели...А при Теодоси, ако се сдушите...върхово физика и върхова философия...да преподавате...с ученици от цяла България и от света ...Един голям организатор също ви трябва...на новото училище...Ами, къде е Явор Ганчев, къде е Минасян....Еееех, че мечти...а..

Ангел Грънчаров каза...

Ние с Теодоси Теодосиев сме се срещали преди доста години, в Института за образование на проф. Балкански. Не сме разговаряли да си сътрудничим. Това е доста трудно в нашите български условия: имам предвид двама българина да си кооперират усилията и да работят заедно за обща кауза без да се скарат на третия ден. Такова е моето впечатление. Дано не съм прав. Дано да греша. У нас всеки сам се напъва сам да променя всичко. Никой никому не помага. В резултат - нищо не се променя. Всичко си стои все същото - и дори запада ли запада.