четвъртък, 14 декември 2017 г.

Предаването "На Агората..." от 7 дек., тема: Способни ли сме да проведем народен импийчмънт на управниците си?Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ашколсун, мистер Грърчаров! За пръв път ОТКРИТО призовавате за Народен съд! Маската ви падна.

Ангел Грънчаров каза...

Народен импийчмънт на управляващите, другарко, не е същото като "народен съд". Знаем, че "народни съдилища" обичате да правите вий, комунистите, над мен като учител примерно направихте такова "народно съдилище" и ме осъдихте като "враг на народа", другарко. Недейте да се държите според любимия на комунистите девиз "Крадецът вика: дръжте крадеца!", знаем, че сте нагли, ама все пак се дръжте малко по-коректно.