Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 декември 2017 г.

Покажете, че не сте се обезчовечили, върнете си загубената човечност!



Пример за безчовечността на социалната ни система: дойде ли празник и инвалидите биват изоставяни на произвола! :-(

Така наречените "социални асистенти" излизат в почивка (в съботните и неделни дни) или поради поредния празник (от нашия изпълнен с толкова много празници календар!), а инвалидите биват изоставяни без никаква грижа: да се оправят както могат, за ядат каквото намерят! А те не могат да се оправят сами, не могат да се грижат за себе си, представяте ли си какво е един инвалид да бъде оставен ей-така, на произвола на съдбата?!

Ако инвалидът има някакви близки, бремето на грижата пада върху тях, те трябва да пътуват отдалеко за да дойдат при тях и да поемат грижите, но ако нямат такива близки?! Тогава инвалидът трябва да си отдели от мизерната пенсия за да си плати на частен болногледач, иначе ще загине. На никой от "социалните грижи" не му пука какво става с инвалидите през празничните и почивните дни, а те съвсем не са малко у нас!

Срамота! Никоя медия не поставя този въпрос, виждате ли как единодушно мълчат по този проблем?! Заключението ми е че социалната ни система е крайно безчовечна, безчовечността й се илюстрира с това изоставяне на инвалидите именно по време на празници, дори и като празника Рождество Христово, когато трябва да сме особено добри и грижовни към тия, които не могат да се справят сами.

А вие лично поинтересували ли сте се дали около вас наоколо няма болен човек, инвалид, който е изоставен от своите празнуващи и веселящи се "социални асистенти"-отпускари?! Бихте ли отишли да помогнете на такъв изоставен, но нуждаещ се от грижа, от човешка топлина човек?!

Или и вие също сте толкова бездушни и безчовечни колкото е безчовечна и социалната ни система?! Ето една възможност да направите добро и да покажете, че не сте си загубили човечността! Възползвайте се от нея! Покажете, че не сте се обезчовечили, върнете си загубената човечност! Покажете, че не сте нито безсърдечни, нито коравосърдечни...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Още от зората на човечеството управлението се е предоставяло на СЪВЕТ НА СТАРЕЙШИНИТЕ. Така обществото е вървяло напред. Не ми се мисли за общество, което не се грижи за МЪДРОСТТА СИ, т.е. за своите възрастни мъдреци. Извесстна е притчата, за човека, който скри и запази баща си, когато е имало заповед за избиване на всички стари хора като "ненужни вече"! Дали сега няма скрито такова нареждане, защото да се живее днес с минимална пенсия (около 800 хил.пенсионери) си е направо геноцид!

Иванка Топалова