Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 декември 2017 г.

Бог ли е Христос - или е само човек и Син Божий?


Todor Kostadinov: Защо всички наричат Христос бог? Та той е само син Божи. Честито Рождество!

Ангел Грънчаров: Христос е Бог. Не е "само Син Божий", а е Бог. Самият Бог приема образа на Христос - един пределно човечен човек, но същевременно и Бог - и идва на земята с определена цел: да сближи и да възвиси човека до Себе си. Трите ипостаси на единния Бог - Бог-Отец, Бог-Син и Бог-Свети Дух - са три лица е един и същи Бог.


Както всеки от нас, човеците, може да бъде и личност, и, примерно, наред това да е по професия учител, а като капак на всичко да е и добър гражданин, по досущ същия начин Бог изявява същността си, Божественото у себе си по три начина, с оглед да ни помогне да Го опознаем, т.е. поне малко да се доближим до Него.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: