Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 23 януари 2018 г.

Как властващите в образованието и в държавата ни комунисти ще допуснат истината за комунизма да бъде казана?!




БКП си смени името, разпръсна малко свои кадри по други партии, но като цяло се съхрани в БСП

Престъпленията на комунизма у нас, а и по света, трябва да се изучават в средното училище, в университета. Да се изучават така, както се учи за нацизма и фашизма. И комунистите, както националсоциалистите, унищожаваха хора, създадоха престъпни тоталитарни режими, нападаха чужди държави и народи. Но само комунистите посегнаха на свещената частна собственост, само те унищожаваха собствения си народ, пак само те превърнаха управляваните от тях държави в концлагери – заградиха ги с телени огради, за да не могат хората да видят бял свят. И едните и другите си имаха партиен вожд и учител, и едните и другите лъжеха, че строят „светло бъдеще”, и едните и другите убиваха.

Нацистите убиваха евреи, а комунистите у нас убиваха българи

Безправие, беззаконие, концлагери, терор, агресия, имаше и при нацистите, и при комунистите. Наследници на известни нацисти няма днес в политическия живот на Германия. У нас е точно обратното – наследници на видни комунисти не слизат от властта – политическа и икономическа. Ние очакваме децата на България да растат като патриоти. Лошо ли ще бъде ако научат, че далеч преди ислямския тероризъм е имало комунистически тероризъм, ако учителят с прости думи им обясни защо комунистическата идеология е терористична идеология. Защо комунистическата практика е терористична практика.Защото комунистите проповядват терора като средство за достигане до властта. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Кратък мой коментар: Добре, хубаво, прав е г-н Ал. Йорданов, но... просто си приказва общи приказки, далеч от живата реалност или действителността на живота ни; да, има едно голямо "но", той забравя нещо най-основно: ами ако по-голямата част от самите учители са с комунистически убеждения - как тогава ще могат точно такива учители да разкажат на младите истината за комунизма?! И още едно "но" има: ами голяма част от учителите просто не са подготвени за тази задача, защото им липсва демократично съзнание, ценности, манталитет. Та доста трудна и дори неизпълнима става тази задача - предвид това, че огромната част от учителите у нас, включително и учителите по история, сами са комунисти - или са носители на вкоренения в душите им комуноидно-комунистически манталитет. Който се свежда до това, че им липсва свободолюбиво, демократично, човеколюбиво съзнание, страст към истината и пр., - и това се доказва с факта, че огромната част от учителите у нас безропотно изпълняват задачата, поставена им от комунистическо-социалистическата ни по естеството си командно-директивна и авторитарна образователна система, а именно да бъдат прости изпълнители на директивите на министерската образователна бюрокрация. Учители, които не са личности с достойнство, т.е. са комунисти или са комуноиди, не могат да изпълнят задачата да разкажат на младите хора цялата истина за комунизма. Тази е моята позиция и теза.

Говоря не теоретично, а всичко това съм го преживял: като отдавна на студентите и на учениците си съм казвал цялата истина за комунизма, без да съм чакал държавно-министерските директиви или специална заповед за това, просто съм следвал своя учителски дълг (учител по философия и по гражданско образование съм от 34 години!). И какво получих за благодарност?! Ами опраскаха ме проклетите комунисти, които са на командни позиции и в университетското, и в средното образование, нима не знаете, че комунисти (и ченгета) дирижират положението във всички сфери на живота ни?! От университета ме уволниха още в далечната 1992 г. (аз съм едно доста подранило пиле!), и сега, в последните три години на два пъти отново ме опраскаха (уволниха) от работата ми като гимназиален учител в пловдивската ПГЕЕ (наричана все още, за наш срам, "ТЕТ-Ленин"!).

И добре де, как точно такива ще допуснат истината за комунизма да бъде казана - при положение, че комунизмът е съвсем жив в главите именно на командния, на властническия кадър в българското образование и училище?! Добре де, как тогава властващите в образованието ни комунисти ще допуснат истината за комунизма да бъде казана?! Нима е допустимо да вярваме в чудеса?!

Аз лично в чудеса не вярвам. И затова продължавам на дело своята борба срещу комунизма в образованието - като продължавам своята инициатива за непосредствена и практическа реална декомунизация и демократизация на отношенията в конкретните училищни общности.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Така е, така е правилно...