Представена публикация

В Мрежата небезразлични граждани разпространяват призив за благотворителна акция във връзка с моята така незавидна ситуация

Току-що разбрах, че приятели от групата на небезразличните граждани разпространяват из Мрежата следния призив за благотворителна акция в...

четвъртък, 25 януари 2018 г.

Кое е по-гнусно и по-позорно нещо: мижитурката-журналист или мижитурката-учител?По-гнусно нещо от мижитурката-шушумигата-журналист е само мижитурката-шушумигата-учител! :-)

Или все пак е спорно кое от двете явления е по-гнусно - и по-позорно?


Кое ли от двете позорни явления е по-вредно за обществото - ето и за това се питам?

Немате мнение по въпроса, нали така - нали познах? :-) Вас напоследък ви вълнува само... "третият пол", така ли? :-)

Yavor Berov: Един бивш министър-председател бе казал, че страхливия политик е по-опасен дори от корумпирания, защото никога не може да се защити.

Ангел Грънчаров: Да, ето, за страхливия политик се не мях сетил... май той е още по-вреден от мижитурката-журналист и от мижитурката-учител!

Ами за страхливия съдия какво да кажем? Ние сме народ, съставен предимно от страхливци, тъй че ето, и съдиите ни щом са страхливци и подмазвачи на силните, правете си сметка докъде сме я докарали!

Yavor Berov: Явно страхът е страшно нещо ако е водеща сила в живота :-(

Ангел Грънчаров: А за народа, съставен предимно от страхливци, от треперковци, от шущумиги - какво да кажем за такъв народ?! Същински кошмар е положението на толкова малодушен народ според мен!


Дали не е време отново да се появи "хайдутското движение? :-) Где са, драги дами и господа, съвременните закрилници на многострадалния ни народ?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: