Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 13 януари 2018 г.

Ако имате възможност, подкрепете финансово - и спасете! - единствената свободна, гражданска и народна телевизия!




Обществените телевизии – тоест тези, които служат най-вече на обществото и така загърбват търговските дейности, по цял свят се издържат от обществени фондове. Така се гарантира тяхната независимост.

Въпреки че в българския Закон за Радио и Телевизия беше записано това правило – да се създаде независим фонд, захранван от вноски на гражданите и всяка обществена медия да може да получава от тези средства, в крайна сметка се стигна до същия комунистически модел – БНТ и БНР да се издържат от държавния бюджет с всички произтичащи от това зависимости.

Пловдивската телевизия "Тракия" се опита още преди 20 години да стане първата частна обществена телевизия, но се оказа, че това е безсмислено. Въпреки това вече две десетилетия продължаваме да следваме своите принципи и своята програмна схема. Не обслужваме никого, даваме трибуна на всеки, който иска да говори – даже когато изрича неудобни истини.

Въпреки максималното свиване на щата, въпреки това, че по-голяма част от водещите работят на доброволни начала, запазването на независимостта на медията започна да става проблемно. Последно се оказа, че нямаме възможност да си платим така наречената "такса надзор". Ако не знае някой – всяка медия плаща през годината на държавата 4-5 хиляди лева за това, че трябва да бъде надзиравана и евентуално глобявана, ако наруши законите.

За едни медии тези 5 хиляди лева са 1 минута рекламно време, за други – трябва да се съберат с огромни лишения.

След дълги колебания решихме да потърсим помощ от нашите зрители – кой с каквото може да помогне. Колкото и да е неудобно да се търсят пари от хора с ограничени възможности. Макар на държавата да не й е неудобно да ползва парите им – като данкъоплатци, за БНТ, за БНР, за БТА, за НСО, за огромни бюрократични разходи и т.н. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Не, благодаря. Няма нужда от тази телевизия.

Ангел Грънчаров каза...

А защо няма нужда от тази телевизия ма, другарко? Бихте ли си изяснила тъй интригуващата мисъл?