Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 януари 2018 г.

Благодарност, а също така и укор за страшния дефицит на човечност у нас



Дама от близко до Пловдив градче тия дни си купи мои авторски книги на обща стойност 50 лева. За проявената човечност най-искрено й благодаря!

Тя знае, че съм безработен учител по философия, опраскан от вилнеещата властваща образователна бюрокрация по причина на това, че открито се боря с нейна хегемония, с разпищолването й. Нейната подкрепа има за мен огромен морален преди всичко смисъл. Друг е въпросът, че с тия пари все пак ще оцелея известно време в нелеките зимни условия.

В скоби ще кажа, че моите книги си стоят арестувани в книжните борси и по складовете, те въобще не стигат до книжарниците; причината е, че на тях е наложена т.н. пазарна цензура, просто книжарите преценяват, че книгите ми не са пазарни и печеливши, те не без основание смятат, че книги от неизвестен български автор като мен и също - опази Боже! - философ съвсем не са търсени от българския читател.

И какво излиза, за тази пазарна цензура върху книгите ми пак сте виновни вие, безразличните към истината потенциални читатели, защото вие в мнозинството си вече съвсем не четете никакви книги, а ако изобщо четете книги, то четете само нашумелите книги, книгите от нашумелите автори, но никога няма да подкрепите скромен български автор като мен - като си купите негова книга.

Която при това третира именно вашите истински проблеми, сфащате ли какво показва пък това последното?!

Хубав ден ви желая въпреки всичко! Бъдете здрави! Не ви упреквам за нищо, разбирам ви, но не ви оправдавам изобщо...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

8 коментара:

Ursus Major каза...

Грънчаров, книгите на един тъпунгер може да заинтересуват само друг тъпунгер. За това, че ти си тъпунгер останалите нормални хора нямат вина. Никой не е длъжен да ти купува диарийните ти излияния и да се затормозява с тях. Вероятно комуноидно-кагебистко-ченгесаро-директорска мафия стои зад "арестуването" на тъпунгерските ти лайна, дето си ги изсрал. Сигурно лично Путин се е заел с опраскването ти и лично той се грижи книгите ти да не се продават. Плаща ни по 50 долара на ден да не ги купуваме, затова в Русия нямат пари за здравеопазване и за пенсии, като помислиш 6 млн, по 50 долара на ден, толкова години, това са много пари. И по още 50 долара плаща, за да не ти гледаме малоумното мрънкане по телевизията, тъпунгер с тъпунгерите.

Анонимен каза...

"пазарна цензура" - що за понятие при почти напълно либерализирана пазарна икономика? Нали ако има някакво категорично постижение от т.н. преход, то е точно това?

Анонимен каза...

Не сте прави, явно не разбирате за какво става на въпрос - заговор на разпространителите и други при който читателя не разбира за автора и книгата и съответно не я търси да я закупи!

Анонимен каза...

Тая Рамон Меркадер-Анассссссссассссссосссссова съвсем превъртя, горката от злоба и завист че не е написала нито една книга. Тя явно не е и прочела нито една книга и затова стигна до такива смърдящи сърдечни и душевни излияния... :)))) Горката, съвсем е изкрейзила от злоба и завист! И от пустата водка, която пие вместо медикаментите, предписани и от психиатъра.

Анонимен каза...

Къде видяхте тази "почти напълно либерализирана пазарна икономика"? Вие на коя свят изобщо живеете? Нима не знаете, че нашата икономика е по-скоро мутризирана, отколкото... "либерализирана" :)))

Анонимен каза...

Големите мъже на снимката събуждат много въпроси, г-н Грънчаров.

Естествено е, че всичко е мутринизирано, когато не можеш да си продадеш безсмислиците, трябва някой друг да бъде виновен!

Ангел Грънчаров каза...

Кои "безсмислици", другарко, не мога да продам? Текстовете на Кант, Хайдегер, Камю, Хегел, Мамардашвили и прочие, които излизат в списание ИДЕИ, за Вас са "безсмислици"?! :-) Защо не идете да се качите на паметника на съветската армия в София (а може и в Пловдив) и после да скочите отгоре с главата надолу? :-)

Анонимен каза...

"Държавата владееше книгоиздаването. Нямаше хубави книги, а се издаваха купища никому непотребни боклуци, примерно съчиненията на Маркс, Енгелс, Ленин, Брежнев, Живков и пр.). Махна се държавата от книгоиздаването - сега се радваме на такова изобилие от най-хубави книги, каквото никога не сме и сънували даже!

В днешно време единствената сфера, която е под пълния контрол (хегемония) на държавата и държавните чиновници е образователната."??!!...