Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 1 януари 2018 г.

Само ще гледаме ли мерзавците как са се разпищолили: докога само ще гледаме... руснак - и руски мекерета - как беснеят над бащиното ни огнище?!



Помните ли с какво започна кариерата на Волен Сидеров в нощта на големия му триумф на изборите през 2005 г. - когато нахлу в Народното събрание с неговите 8 на сто гласове от отишлия до урните електорат, мобилизиран от омразата на новоизлюпения вожд на московската пета колона към прозападната ориентация на България?

Питам не само читателите, но преди всичко журналистите сред тях. Защото тогава Сидеров заплаши публично с разправа журналистите, които си позволяват да го критикуват.

Днес същият се опитва да осъществи заканата си от засада, а на мушката му е моя милост. Заедно с колеги от още няколко медии съм за него сред “медийните насекоми”, както се е изразил във връзка с една моя статия, иронизираща самохваленето му, че се бил снимал с руския шовинист Александър Дугин на един форум в Кишинев.

Сидеров не може да се сдържи да се заяви като агресор, колкото и да се прави на смирен в своя рашизъм на евроатлантически партньор на Борисов.

Неговата дясна ръка в ексцесиите му преди и днес (в общата им агресия срещу моя милост) е управител на област-София Илиян Тодоров. Той беше награден с този висок държавен пост от премиера Борисов на 25 май за заслуги към българския политически екстремизъм с руски корени.

Същият Тодоров ме съди за обида и клевета във връзка с две мои статии, в които съм реагирал критично на това абсурдно назначение. Иска да спечели от насроченото за 7 февруари 2018 г. дело срещу журналист на свободна практика 60 000 лева. Понеже хилядарките от заплатата му на държавния пост не му стигат за пълно щастие е решил, че може да изкопчи такава огромна сума от едно “медийно насекомо” и да го смачка от позицията на длъжностно лице, обидено от журналистическата (ми) критика.

Партийният му шеф (и поръчител?) Волен Сидеров, който се прави на хрисим напоследък, паралелно ме нападна в путинофилския си телевизонен канал “Алфа”. Обаче без да иска ми направи комплимент. Не ме споменава поименно, но показва на екрана на поверения му канал статията ми в ivo.bg. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Тази информация, че "политическото" (с извинение за думата!) недоразумение Илиян Тодоров (това недоразумение, представете си, било станало... областен управител на Софийска област!?) било завело съдебно дело срещу известния журналист Иво Инджев само свидетелства за това колко много са се разпищолили днешните управляващи, давате ли си сметка колко голямо е разпищолването им щом са стигнали до такива ексцесии спрямо един от малцината останали неподкупни и честни журналисти! Правете си сметка също така колко им е акъла - щом прибягват до такава една стъпка! (А може би се надяват че в крайно деморализираната ни съдебна система не е толкова трудно да се намери податлив на политически натиск съдия, способен да опраска един журналист ей-така, само щото това се е приискало на един разпищолил се властник?!)

Предстоящото съдебно дело ще бъде изключително интересно и многозначително даже: за да проверим докъде именно е тръгнала страната ни, която решително се е подхлъзнала по пътя, водещ до тиранията, авторитаризма, волунтаризма на властващите и прочие. Тоест да проверим докъде страната ни се е подхлъзнала по пътя на своята путинизация, на която пачаврите от руската партия АТАКА са нещо като най-първи "рицари", с извинение за употребата на толкова неподходящата за случая дума (може би най-подходяща за случая е думата, която така обичат въпросните руски мекерета, именно думата ибрикчия?! Интересно е, че въпросното властническо недоразумение (с кой акъл Боко го назначи за областен управител, моля ви се?!) съди г-н Инджев не за друго, а за... пари, тия нещастници поне това не съзнават ли, че по този начин фактически и на дело признават, че единственото им вдъхновение за занимания с политика са именно парите?!


Много други въпроси възникват по случая: може ли руско мекере, продажник, пачавра, може ли един рубладжия и прочие да се почувства засегнат на... чест, имат ли такова нещо като чест въпросните безскрупулни играчи?! Защо, прочее, тази политическа мижитурка не съди някой друг от обидилите го журналисти, а само г-н Инджев е взел на прицела си? А може би изпълнява някаква добре платена поръчка от московските си государи?! Щот, знайно е, такъв последователен критик на путинщината и кагебизма като г-н Инджев няма начин да не е вбесявал въпросните московские государи на наште продажници?! Между другото, аз също бих искал да бъда съден от въпросният таваришч, ей-на, обиждам го съвсем умишлено. Щото има нещо, което се нарича свобода на словото, която изисква истината гласно да бъде казвана, а не да бъде крита. Руски мекерета ли са атакуващите таваришчи? Руски проект ли е АТАКА? Плащат ли добре на мекеретата си московските государи? Наричани ли са тези същите "рубладжии" още от Стамболово и Захари-Стояново време (и от времето на Симеон Радев)? Не е ли срамота, не е ли грях пред истината да наричаме руските мекерета и пачаври иначе освен руски мекерета и пачаври (плюс руски ибрикчии)?!

Нека да ме съдят и мен, да видим как в съда ще докажат, че не са вземали пари от государите си! Някой друг от вас, гражданите, от вас, българите, дето четете блога на г-н Инджев, иска ли ведно с него също кат мен да иде в съда и също доброволно да застане на страната на "подсъдимия"?! Знаете ли какво ще стане, господа и дами, ако допуснем съдът, под грозния натиск на властта, да опраска г-н Иво Инджев?!

Нещо да кажете по въпроса имате ли?! Нещо не трябва ли да направим за да помогнем на поредната жертва на руската имперска наглост спрямо нас, българите?! Бащиния на руснаците и на техните мекерета ли е нашата България, моля ви се, която те вече се фалят, че били изкупили?!

Това само можах да ви кажа, макар че ми кипна и още много бих могъл, но няма нужда, нека и други да се изкажат първом! А иначе честита да ви е новата година, няма що, добре започва тя: а как ли ще свърши ако продължим само да гледаме мерзавците как са се разпищолили, да гледаме... руснак (и руски подлоги!) как беснеят над бащиното ни огнище?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Не се докосвай до Иво Инджев и не се сравнявай с него. Той е написал само 5 книги, но се купуват и четат, докато то бълваш само плява. И не само това.

Ангел Грънчаров каза...

А кое е другото, другарко, което сте пропуснала да кажете? Кажете и него, белким ти олекне некога? :-)

И още нещо да Ви кажа, може да Ви натъжи: и моите книги се четат. Недейте толкова да обиждате човечеството, другарко, нас, философите, ни четат при това най-добрите люде. И при нас нещата стоят също така и доста по-различно: когато не ни четат толкова много съвременниците, ще ни четат бъдните поколения! Панимаете теперь как дела в сфере философии? При нас в некакъв смисъл е чудесно, че съвременниците не ни оценяват така високо - щото за сметка на това ще ни оценят по достойнство тъкмо бъдните человеци.

Тъй стоят работите в тази сфера, другарко. Да Ви просветя малко, щот сте доста заблудена. И сте проста също, така да се рече. Но най-вече сте прекалено злобна, но какво да се прави, комунизмът не прощава никому.

А Вие самата нещичко написала ли сте? Щото гледам, че лесно раздавате присъди в тази, в литературната, в книжовната област, та по тази причина си помислих, че сте доста напреднала в писането. Дайте поне едно заглавие на Ваша книга - та да Ви се възхитим всички ний, неумеещите да пишем некадърници. :-)