Представена публикация

В Мрежата небезразлични граждани разпространяват призив за благотворителна акция във връзка с моята така незавидна ситуация

Току-що разбрах, че приятели от групата на небезразличните граждани разпространяват из Мрежата следния призив за благотворителна акция в...

четвъртък, 4 януари 2018 г.

Човечността винаги ражда добри плодове
Когато 27-годишната Кейт Маклър се оказва без пари и без бензин на един от най-натоварените междущатски пътища в САЩ, на помощ идва най-неочакваният човек. Ръка й протяга Джони, бездомник, който дава последните си 20 долара, за да може младото момиче да зареди гориво.

„Тръгнах към Филаделфия и мислех, че газта ще ми стигне, за да отида на гости на моя приятелка. Но горивото ми свърши на междущатски път 95. Тогава се появи Джони. Седях до колата и се чудех какво да направя. Проблемът беше, че нямах пари в брой. Джони дойде и ми каза да се прибера в колата и да заключа вратите. След малко се появи с туба бензин, която наля в резервоара ми“, разказва Кейт.

Няколко дни след случая момичето отива при Джони, за да му подари нови дрехи, обувки, шапка и ръкавици, както и няколко вафли.

„Той ме попита дали искам една от вафлите. Толкова се впечатлих, че реших да направя нещо повече за него. Подех кампания за събиране на средства - като първоначалната ми цел бе да събера 10 000 долара“, споделя Кейт.

След като инициативата набира невероятна популярност и събира над 100 000 долара, Джони моли тя да бъде прекратена, защото не иска да изглежда сякаш се възползва от хорската доброта. Но малко след това Кейт стартира повторно кампанията, тъй като интересът към нея не намалява. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Пичове малоумни, "газта" на американски английски е просто бензин... Ей, тоя ингилизки ще ви потроши дебелите балканско-немски глави празни...