Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 февруари 2018 г.

Милост заслужават жертвите на тормоза и насилието в рамките на неразградената авторитарна "образователна" и "възпитателна" система!



Атанас М. Семов се провикна патетично във Фейсбук:

НАРОДЕ????

Боя се, че (с медийна помощ) съвсем се смахнахме…

Не посягайте с лека ръка срещу УЧИТЕЛИТЕ – в училище или в детската градина! Учителка с 30 години опит креснала на някой лигльо – родителите „искат оставката й”, а медиите в централните новини отразяват „поредното насилие в детските градини”?!!

Пазете учителите (и възпитателите), докато не сме ги загубили всичките!

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Това пише г-н Семов. Отвърнах на поувляклого ся г-на Семова ето какво:

Интересен призив: да пазим "учителите", които тормозят децата и внуците ни! :-( А учител ли е изобщо този, който друго не умее освен да тормози децата и внуците ни?

Шуми се за тормоз от страна на възпитателки в детските градинки, а се мълчи за тормоза над децата в училищата! Защо ли? защото там няма тормоз ли? Хайде де! не само има, но е много по-цялостен и жесток. Да, но за него се мълчи. Знаете ли защо се мълчи? Ще ви кажа.

Мълчи се щото и децата, и техните родители в по-горните степени на "образованието" (начална и следващите) вече са претръпнали на тормоза и са започнали да го смятат за "нещо нормално", за нещо, "без което не може", т.е. са се примирили с тормоза и терора, представяте ли си това пък какво значи? Значи учениците в началните класове и в по-горните степени смятат тормоза за нещо "нормално" и затова изобщо не се впечатляват от него! Това е вече страшно! Ето затова изобщо не се говори за тормоза, упражняван от беснеещи авторитарни даскалици над учениците, над нашите деца и внуци в по-горните степени (в сравнение с детската градина), а именно като се почне от началната, та се стигне до... "академичната", с извинение, където професорите също се гаврят със студентите, но студентите вече умеят да понасят всякакви гаври, щото са обучени най-вече на това, да търпят всякакви гаври!

Това е положението! Известна милост заслужават и учителите, че са принудени от системата да играят тази неподобаваща за учител и възпитател на младите роля на... изверги, но милост най-вече заслужават жертвите на тормоза и на насилието в рамките на неразградената авторитарна, което значи терористична "образователна" и "възпитателна" система, да, милост заслужават най-вече младите хора, нашите деца и внуци!

А вой, драги граждани, продължавайте да се примирявате и да търпите издевателствата, на които са подложени вашите деца и внуци в рамките на толкова безчовечната образователна система, която имаме у нас! Вие сте отговорни за всичко, което се случва в държавата ни, ето, и за това следва да поемете пълната отговорност! Тук никакви оправдания не помагат!

Разбрахте ли ме изобщо що ви думам?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Unknown каза...

Не, Ангеле, отговарям ти, че не могат да разберат що им думаш!
Но поне да попитам и аз нещо много просто: колко често родителите в България казват на детето си, че го обичат, дали понякога го целуват и колко време отделят да разговарят с него? Макар че е малък шанса да се замислят, а да се променят, няма никакъв! За съжаление, така мисля..