Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 13 февруари 2018 г.

В Комисията за защита от дискриминация предстои гледане на ново дело срещу директорката и зам.-директорката на пловдивската ПГЕЕДнес получих това доста интересно писмо от Комисията за защита от дискриминация. Прави впечатление това, че по моя жалба от 2014 г. едва сега, в 2018 г., е определен докладчик, т.е. един вид е завършило проучването и след запознаването на страните със събраните материали може да се гледа и самото дело. Питат ме дали поддържам жалбата си. Налага ми се да им отговоря незабавно (дялото се е забивало прекалено много за да мога да си позволя да го бавя и аз!):

До Комисията за защита от дискриминация
София
За г-жа Владимира Стоименова

ПИСМО

от Ангел Иванов Грънчаров, жалбоподател по преписка 170/2014 г.

Днес, 13 февруари 2018 г. получих по конвенционалната поща (Български пощи) подписано от Вас Уведомление Изх. № 44-00-420/06.02.2018 г., с което ми съобщавате, че проучването по моята жалба е завършило. Питате ме дали поддържам жалбата си, отговарям Ви: да, поддържам своята жалба.

В някой от близките дни ще пристигна в сградата на КЗД в София за да се запозная със събраните материали по преписката.

Ще очаквам с нетърпение насрочване на дата за откритото заседание по това дело.

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)

Пловдив, 13 февр. 2018 г.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Maria Vassileva каза...

Как ли се е случило, една инстанция е решила да свърши нещо по въпроса! Да вземем да им простим 4- годишното закъснение, но при условие, че наистина са положили труда да си свършат добре работата, за която им плащаме!
А, какво ще кажете?
Така де, това е рядко явление! Толкова рядко, че чак не ми се вярва...
Иначе цялата чиновническа армия не се помръдва за нищо, а ако се помръдне, ще да е с мисълта да навреди на хората. Виж, ако получат някой достатъчно дебел плик, не само мърдат, ами тичат!
Мноооого ни е сложен живота, ееей, хем им плащаме, хем ни вредят, хем се налага непрекъснато сами да вършим тяхната работа!
Народе???

Анонимен каза...

Приготвила съм си пуканки да сеирджийствувам и на това щуро дело! Вперед, Грынчаров!

Анонимен каза...

И с какво заключение е приключило проучването?

Tatyana Koleva

Ангел Грънчаров каза...

Налага се тия дни да ида да прочета проучванията им в централата на КЗД. Но ще има открито заседание и след него ще се решава. Обикновено комисията за защита от дискриминация защищава... дискриминиращите (тия, дето са на власт), а не жертвите на дискриминация. У нас нали всичко трябва да е наопаки на правилното и на разумното... :-(