Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 февруари 2018 г.

Таен доброжелател ме съветва да проявя здрав разум и да капитулирам - с оглед да си запазя поне живота!



Под публикацията със заглавие Книгата за инж. Венелин Паунов е достъпна за четене онлайн преди малко забелязах интересен коментар, който публикувам на отделно място предвид важността му. Позволявам си само леки пунктуационни подобрения на коментара с оглед публикуването му да не изглежда грозно, т.е. по чисто естетични причини си ги позволявам. Ето какво ми пише този човек:

Господин Грънчаров искам да ви кажа нещо важно. Пиша коментара си тук за да съм сигурен, че ще го видите и ще му обърнете внимание.

От много време следя вашите баталии с директорката на ТЕТ-Ленин. Но не мога да разбера вие наистина ли си мислите, че тя по свой собствен почин води тази баталия с вас? Смятате ли че тя има такъв кураж да излезе срещу вас по свой собствен почин? Ако си мислите това значи сте много наивен. Разбира се, че тя като се нахвърли върху вас изпълнява специална поръчка от фактори, които са над нея. Кой ли пък и е поръчал да ви уволни? Кой има интерес от уволнението ви? Ето на този въпрос си отговорете.

На мен ми се струва че вие допускате голяма грешка като си мислите, че директорката на тета воюва с вас защото вие лично не ù харесвате и иска да ви отмъсти за да задоволи своите капризи. Не е така. Голяма грешка допускате според мен. Тя в отношението си към вас изпълнява политическа поръчка. От много високо място. Наредили са и да ви опраска. И тя е изпълнила нареждането. Защото не може да не го изпълни. Ако не го изпълни ще накажат нея.

Два аргумента имам за теорията си. Първо, тя е жена и няма тази смелост да излезе срещу вас. Второ, висшестоящите инстанции над нея не се държат нормално в тази ситуация. Вие им пишете купища жалби, те не реагират. С това се издават, че знаят за поръчката да ви опраска и не смеят да направят нищо. Този, който е поръчал уволнението ви, стои по-високо дори от министъра на образованието. Затова министърът и чиновниците му мълчат. И не си мърдат пръстчето нещо да направят. Стана ли ви ясно сега защо те мълчат? И Мая Манолова мълчи. А тя много знае. Медиите също неслучайно мълчат по вашия случай. Правете си извода. Достатъчно сте умен да осмислите нещата, но за момента се излагате да допускате грешката, за която ви казах.

Вие сте известен политически блогър. С демократични убеждения. Вие постоянно пишете срещу ченгетата от ДС, срещу "ченгесарско-кагебистката мафия и олигархия", която владеела България. Ето КОЙ? е поръчал уволнението ви. Сещате ли се сега КОЙ? е този, който е наредил на нещастната ви директорка да ви уволни?

Моля, попитайте директорката на следващата си среща с нея тя сама ли взе решението да ви подложи на преследване или са ù наредили отгоре да го направи. Директно я попитайте за това. И следете реакцията ù. Сам ще се убедите, че съм прав.

В така създалата си ситуация си позволявам да ви дам един съвет. Най-дружелюбен. Симпатизирам ви и ви съчувствам. Ето затова ви казвам: престанете да се борите повече! Откажете се от съдебното дело. Няма да ви върне съдът този път. Разгневил сте могъщи сили и те няма да ви простят. Глупаво е да смятате че може да ги победите с голи ръце. Те имат власт и влияние много по-голямо отколкото даже можете да си представите. Ако имате капка здрав разсъдък в главата си ще се откажете от всякаква борба за реванш.

Моля да не ме обявявате за "другарка" и за комуноид. Не съм такъв. Казах че ви съчувствам и ви мисля доброто. Ако продължавате още да гневите господарите на директорката на тета ще ви се случи нещо много по-лошо от това да останете без работа. Радвайте се че засега сте поне жив. Дано ме разбрахте.

Желая ви повече разум!

Това ми е написал този човек. Как да реагирам ли? Ето как решавам да реагирам за момента:

До учениците, учителите, родителите в пловдивската ПГЕЕ
До г-н Румен Радев, Президент на Република България
До г-н Сотир Цацаров, Главен прокурор на България
До г-жа Милена Ц. Дамянова, Председател на КОМИСИЯ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА в Народното събрание на Република България
До г-н Бойко Борисов, Министър-Председател на Република България
До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката
До г-жа Мая Манолова, омбудсман на Република България
ЗА СВЕДЕНИЕ: До Представителството на Европейската комисия в България
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ОТВОРЕНО ПИСМО, С КОЕТО ПРЕПРАЩАМ ДО НАЙ-ВИСШЕСТОЯЩИТЕ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА В ДЪРЖАВАТА НИ ТЪЙ ИНТРИГУВАЩИЯ КОМЕНТАР НА ЕДИН ДОБРОЖЕЛАТЕЛ

от Ангел И. Грънчаров, гражданин, безработен учител по философия от Пловдив

Здравейте, драги дами и господа от народа, от държавните институции и от медиите,

Простете за безпокойството, но ми се струва, че в този документ се съдържа ако не друго, то една доста добре формулирана поредица от твърде основателни въпроси, които е добре да стигнат и до Вашето съзнание. Въпросния коментар е написан под публикацията със заглавие Книгата за инж. Венелин Паунов е достъпна за четене онлайн, а аз си го позволих да го препубликувам (с леки пунктуационни подобрения) ето тук: Таен доброжелател ме съветва да проявя здрав разум и да капитулирам - с оглед да си запазя поне живота! Ще се радвам да не съм ви отегчил прекалено с тъй активната си дейност като ангажиран с проблемите на моето училище (и на образованието ни като цяло) български гражданин. (Излишно е да го казвам, но ще си го позволя: ще се радвам безкрайно ако директорката на пловдивската ПГЕЕ – въпреки обета си за мълчание! – все пак отговори и то съвсем публично на зададения й от анонимния гражданин важен въпрос: по своя лична инициатива ме опрасква двукратно – или просто е изпълнявала заповед на висшестоящ властнически фактор, чиято воля за нея е закон?)

Желая Ви нови и нови успехи в по-нататъшната Ви народополезна дейност на тъй благородното държавническо поприще!


13 февруари 2018 г., Пловдив

С УВАЖЕНИЕ:  (подпис)

ПРИЛОЖЕНИЯ: 1. Текстът на въпросния коментар.

ПРИЛОЖЕНИЕ 2: Текстът на публикация със заглавие Думата дълг все нещо означава за странници като мен: и то в условия, в които масово всички гледат само келепира, която, по моя лична преценка, има пряко отношение към тъй важната за мен тема какво да правя в така и така създалата се (и заради Вашето бездействие) крайно тежка ситуация.

Приятно четене, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

Този "призив от доброжелател", написан всъщност от самия Грънчаров, доста добре говори за него.

Анонимен каза...

До коментатор Nr.1

А Вашият коментар не е ли също "писан" от Грънчаров?
Крайно време е някой да твърди, че всички коментари без изключение са написани от Грънчаров.

Анонимен каза...

ДА АЗ ТВЪРДЯ СЪВСЕМ ОТГОВОРНО ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ В ТОЗИ БЛОГ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА МОИТЕ И НА МОЯ УЧЕНИК МЕРКАДЕР ГИ ПИШЕ САМИЯТ ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА Е ЯСНО ЗА ВСИЧКИ НЕПРЕДУБЕДЕНИ ХОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЛУД УМОРА НЕ ЗНАЕ, А ГРАНЧАРОВ Е ДОКАЗАНО ЛУД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДОКАЗАНО ДОРИ И ОТ СЪДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

И понеже "луд умора няма", лудата с удивителните е на бойна линия от ранни зори, преди Грънчаров още да си е включил компютъра....

Ангел Грънчаров каза...

Един въпрос към първия коментатор:

Казвате:

Този "призив от доброжелател", написан всъщност от самия Грънчаров, доста добре говори за него.

Та в тази връзка да Ви запитам: какво толкова ЗА МЕН казва (или говори) този призив?

Ще ми е любопитно да разбера какво Вие специално разчетохте? :-) Щото така казано звучите, съгласете се, прекалено голословно...

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Грънчаров!

Кореспонденцията е заведена с 0 94-512/13.02.2018 г.

Приемна на МОН

Анонимен каза...

Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер Към 94-00-316-[1]/13.02.2018.

Дирекция "Канцелария" - Президент на Република България

Unknown каза...

Емоционално разстроена госпожо Лили Попова,

Аз твърдя, че често пиша коментари тук и че аз, Мария Василева, не съм Ангел Грънчаров. И доста хора, които съм си харесала заради коментарите им, точно в този блог, станаха мои приятели, те също не са Ангел Грънчаров.

Твърдя също така, че когато един човек е толкова подозрителен, несъмнено има проблем, най- малкият от които е това, че той самият върши подобни неща, затова, съдейки по себе си смята, че и Ангел ги върши.

Искрено ви желая да се успокоите и се надявам да не ме наричате повече луда, не само мен, но и Трашов и Грънчаров.

По повод изказването ви, че съм престанала да защитавам Грънчаров, също грешите, не, не, няма да престана, някак си.. как да ви го обясня достъпно, не мога да престана да мисля, докато живея.

Анонимен каза...

Интелектуално разстроена Мария Василевна,

Гледайте си пенсията и не се месете всред мислещите хора! В един спор между мъже няма нужда от магарици. :)

Анонимен каза...

До нещастника, който се опитва да обижда госпожа Мария Василевна - достоен ученик на лудата с удивителните, любимия и последовател Рамон Меркадер, но този път пишещ анонимно

Освен простащина, друго няма какво да демонстрираш?
Майка ти е магарица, след като такова магаре си израстнал.

Ангел Грънчаров каза...

До предпоследния анонимен:

Таваришч, недей да се наричаш "мъж", нищо мъжко няма в поведението ти. Иначе чудесно се самоопредели с термина "магарица". Именно магарица си, не дори и магаре. По тази само причина оставям коментара ти. Нормалните хора обсъждат тезите (мненията) на другите хора, а не тях самите. Това нещо вие, комуноидите, няма как да го знаете - по причина на това, че не сте човешки същества...

Анонимен каза...

Така е, магарица съм. Какво да се прави. И магарици трябва да има.

Анонимен каза...

Иди да пасеш трева тогава......