Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 2 февруари 2018 г.

Моят проект на спасяването на България от ченгетата, от мутрите, от другите мутанти на комунистите, вкратце казано, от евразийщината



Ще бъда пределно кратък, ето как си представям осъществяването на толкова потребния ни поврат към добро в развитието на тъй свидното ни отечество България, което все по-често с пълно право бива наричано Мутроландия - или Абсурдистан:

На изборите у нас общо взето участват около 40% от избирателите. От тях ГЕРБ, БСП, ДПС и другите сателити на Ченгесариата на БКП (руските патреоти, Марешки и прочие ментета) вземат общо докъм 92% (7-8 % отиват за десните партии, но понеже те са разединени, тия гласове отиват нахалост).

Истинският шанс на демокрацията в България са освен тези 7-8 процента на мислещите (и затова така капризни) десни избиратели и ония 60% негласуващи; нещо трябва да се измисли те да развият съзнанието си за граждански дълг и отговорност пред страната и нацията и да почнат да гласуват за обединените десни сили. Само така може да бъде извършен дълбок поврат в развитието на страната ни, само така хлъзгането на България към Евразия може да бъде спряно.


Цялата работа е да изобретим разумно решение на въпроса: как тия 60% българи да почнат да мислят отговорно за България? Това е огромният неизползван ресурс на непрокопсалата българска демокрация. За спечелването на съзнанието на всеки от тия 60% от българите трябва да се води същинска тежка битка. Трябва да стигнем до съзнанието на всеки един от тия хора и да го спечелим за каузата на демократична, европейска и просперираща България.


Невъзможна ли е за изпълнение тази задача? Аз смятам, че не е невъзможна. Но се иска здрава работа! А и времето не чака. РАБОТА се иска, разбирате ли?! И с много честност тия хора могат да бъдат спечелени.

Този е верният път според мен. С интерес очаквам реакцията ви. :-) (Плюенето ми може да започне!)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Истината е, че 60% от българите нямат представителство, особено в настоящия парламент.
Какъв е профила, обществения и социален статус на групата на непредставените?
Кой да работи с тях? Те не вярват на компроментирани реално или медийно десни политици, представяйки неясни и неточни послания. И около каква идея да ги обединим и активизираме. По- скоро около някаква общочовешка ценност, отколкото политическо противопоставяне. Нещо като стратегия за просперитет на нацията, точно, ясно и разбираемо.

Стилиян Станчев

Ангел Грънчаров каза...

Само да запитам: а с какво по-точно се компрометираха десните политици?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Mein lieber Herr Grancharov,

1. Избирателната активност при последните Парламентарни избори е била не "около 40%", а 54%. Само заради тази груба лъжа заслужавате презрението на всеки сериозен учен. Да не говорим за всеизвестния факт, че в избирателните списъци са включени и стотици хиляди имигранти, повечето от които не гласуват в чужбина. Така че реалната избирателна активност в България е около 65%.

2. Гнусно е да наричате милиони българи "ченгесария на БКП".

3. "Плюенето може да започне"?? Защо да Ви плюя, Herr Grancharov? Та аз ценя високо Вашия голям принос за погубването на българската Десница!

Panayotis Kritidis

Ангел Грънчаров каза...

Panayotis Kritidis Таваришч, казал съм "общо взето" колко са политически активните избиратели. Добре, нека да са 50%, а негласуващите 50% нима са малко?! Те могат да обърнат резултата - и посоката на развитие на страната ни. Принципно тезата ми е вярна, Вие се заяждате за глупости. Очевидно сте комуноид...

Анонимен каза...

Да не забравяме българския патент да се купуват гласовете на ромите. Колко политически активни избиратели остават тогава?