Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 февруари 2018 г.

Своенравната директорка на пловдивската ПГЕЕ не желае нито преговори, нито дебати, нито мир, а предпочита да води безпощадна война до пълна победа!



В отговор на написаното в публикацията със заглавие Апелирайки за човечност предложих мирни преговори на директорката на пловдивската ПГЕЕ - за разумно решаване на дългогодишния конфликт днес получих горния документ, удостоверяващ, че тъй войнствената директорка на ПГЕЕ не желае нито преговори, нито дебати, нито мир, а предпочита да води безпощадна война до пълна победа!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

11 коментара:

Анонимен каза...

Но нали ВИЕ заведохте делото! Значи ВИЕ го искате.

Ангел Грънчаров каза...

Кое по-точно искаме ние, другарко? :-) Бихте ли уточнила тъй дълбокомудрата си мислъ?

Анонимен каза...

ВИЕ започнахте делото, Грънчаров. Поемете ПЪЛНАТА отговорност!

Ангел Грънчаров каза...

За какво по-точно да поема отговорност, другарко?

Анонимен каза...

Абе бой за теб бе, тъпунгер с тъпунгерите, бой бе, само бой бе, ти само от бой разбираш бе, тъпунгер с тъпунгерите, на учител ще ми се прави, философ ми бил, тъпунгер си ти бе, тъпунгер, тъпунгер на тъпунгерите, само бой за тебе бе, тъп седесарски тъпунгер.

Ангел Грънчаров каза...

А убиването ми, другарко, не е ли по-чистият вариант? :-) Или да ме биете Ви задоволява?

Анонимен каза...

Очевидно авторката на това писмо не е филоложка, ама каква е - едва ли ще може да се разбере. Имам усещането, че управляващите са си я намерили край някой канал. Дано Вие, като по-интелигентен човек, да сте разбрали какво Ви е написала.

Лазар Пенев

Ангел Грънчаров каза...

:-) Къде намират управляващите лицата, които слагат на отговорна държавна длъжност аз не зная и не мога да кажа, но като гражданин зная това, че много рядко намират способни и отговорни за държавната (властническата) длъжност лица. По начало да се намери силна и достойна личност, годна да издържи изпитанието или предизвикателството на властта, е безкрайно трудно. Властта е наркотик, на който малцина устояват. Повечето обаче от него мигновено се опиват (дрогират) и самозабравят. По тази причина е така трудно да се разговаря с тях. Те живеят на "друга планета", нямаща нищо общо с нашия реален свят. Ние, гражданите, имаме задължението да ги сваляме от тяхната фантастична планета и да ги задължаваме да работят за решаването на истинските проблеми. Като ние не си изпълняваме гражданския дълг, властващите удрят през просото и държавата отива по дяволите.

Анонимен каза...

ВИЕ започнахте делото. Факт.

Ангел Грънчаров каза...

Е, и? Какво от това следва? За какво по-точно отговорност трябва да поема? За това, че се боря за правата си ли? Опитайте да разсъждавате поне малко, другарко...

Анонимен каза...

До автора на "ВИЕ започнахте делото. Факт."

Още по-голям факт е, че директорката е уволнила незаконно и абсолютно своеволно учителят Грънчаров. Според Вас той трябваше да ръкопляска ли?