Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 февруари 2018 г.

Обявявам началото на гражданска и културно-просветителска акция "Подари книга на Премиеро-еднокнижник!"



Г-н Премиеро на България си нема нито една книга - искате ли да му подарим малко книги? (Щото на рафта нема що да сложи и си е сложил само снимки!) Аз лично съм готов да му пратя купчина книги. Искате ли да залеем с книги входа на Министерския съвет? Като г-н Премиеро не ще да ги вземе (камо ли пък да чете!), тогава ще ги дадат на некоя библиотека!

Обявявам началото на гражданска и културна акция "Подари книга на Премиеро-еднокнижник!". Аз тия дни ще му пратя куп книги на адреса на Министерския съвет. Сторете същото и вие. Мисля, че има смисъл да покажем, че ни е срам, че г-н Премиеро на европейска, моля ви се, България, си нема нито една книга на лавиците у Министерскио съвет!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

На тази снимка всъщност има книги по задните рафтове.

Анонимен каза...

Това не са книги. Това са празни кутии от шоколадови бонбони. :-)

Анонимен каза...

Книги са.

Анонимен каза...

Е, и? Да не мислите, че ги е чел??? :-)

Анонимен каза...

За всички,които хулят и говорят зад гърба на другия без да знаят истината препоръчвам да прочетат ето това: "Сократ бил един от най-големите мъдреци на Древна Гърция. Веднъж един човек отишъл при великия философ и му казал:

- Знаеш ли какво научих току-що за един твой приятел!

- Чакай малко – спрял го Сократ. – Преди да ми разкажеш, иска ми се да направя проверката с трите сита.

- Трите сита ли? – зачудил се човекът.

- Ами да – казал Сократ. – Преди да разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам „проверка с трите сита”. Първо е ситото на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ми кажеш, е вярно?

- Не, просто чух другите да говорят...

- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е ситото на Добротата. Това, което ще ми разкажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?

- Ами не, напротив!

- Значи – продължил Сократ – искаш да ми разкажеш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?

- Хм... Всъщност – не особено.

- Тогава – заключил Сократ- ако това, което имаш да ми казваш, не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го казваш?....."
И до тук с притчата,а сега нещо лично от мен- Интелигентните хора не се занимават с клюки. През всичките години не срещнах интелигентен човек ,който да се занимава с интриги и да злослови другите ! В усилията да живеят с клюките и живота на другите ,някои хора забравят за собствения си живот...


Много прилича на това, което правите! За жалост, това за пореден път показва, че макар и да има няколко века разлика между Вас и Сократ, всъщност сте морално, интелектуално, ако щете и финансово на светлинни години от него!

Анонимен каза...

Предоставянето на внимателно подбрани Ваши произведения с публицистично историческа-политическа насоченост, според мен, дори и да не бъдат прочетени, със самото си присъствие ще окажат благотворно, облагородяващо влияние върху всички аспекти на управлението и положението в държавата. Това ще бъде много благороден жест с проекция напред във времето.
д-р Карликов