Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 февруари 2018 г.

Кога пролетта на българската демокрация най-после ще дойде?



С мой ученик, който е подкрепил подписката ИСКАНЕ от група граждани, проведохме ето този многозначителен диалог в месинджъра:

- И друг път съм Ви казвал, че Вие сте напълно прав, но понякога трябва да премълчавате истината - за да имате работа. Този е моят съвет към Вас. Знам, че сте на много високо ниво в образованието. Отлично Ви познавам колко способен човек сте. И сте много сърдечен. Но понякога трябва да премълчава човек истината - за да има работа.

- Заради премълчаването на истината сме на това дередже според мен. Народът масово търпи неправдите!

- Прав сте, но една птичка пролет не прави. Живеем в мафиотска държава. Тези, които мълчат, имат работа.

- Е, моята идея е изведнъж птичките да станем повече - та пролетта на българската демокрация най-после да дойде! 🙂

- Прав сте. Напълно ви разбирам. Но виждате, че никой не обръща внимание. Знам, че сте прав. Така е. Подкрепям ви! Трябва да има
мандатност за директорите. И да се спрат политическите назначения.

- Така е в началото. Не обръщат внимание, гледат сеир, чешат се по главите и пр. В самото начало се налага някой да се жертва. И да пострада. Без страдания и лишения няма напредък. С Левски някога да не са вървели тумби последователи? Не, почти никой не е вървял с него...

- Така е. Те го предадоха. И те го оставиха да бъде обесен без вина, т.е. тогавашните българи фактически обесиха Апостола на българската свобода.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Българската демокрация функционира нормално. Никой не ти казва за кого да гласуваш. Гласуваш за когото искаш! ТОВА е демокрацията.
Демокрацията, Грънчаров, НЕ Е хората да гласуват така, както иска А. Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза...

Няма българска демокрация, другарко! Тепърва ще я правим ний, гражданите. Имаме посткомунистическя ченгесаро-мутренска (и путинско-кагебистка) пародия на "демокрация". Радващо е, че вий, комуноидите, сте толкова възхитени от нея... с което демонстрирате дефектите й! :-)

Анонимен каза...

Няма такова нещо. Щом има свободни избори, значи има демокрация. Точка.

Ангел Грънчаров каза...

Кога у нас е имало свободни избори, другарко? Когато комунистите фалшифицираха първите свободни избори ли? Или когато ченгетата от ДС докараха и натрапиха на малоумните българи Симеон, а после телохранителя му Боко? Апропо, другарко, като употребявате израза "свободни избори", искам да Ви запитам: а Вие лично знаете ли що е това свобода? :-)